Poffertjes met biet en rozenwater
Deze poffertjes met biet en rozenwater wil je alleen al maken omdat ze zo’n geweldige kleur hebben. Maar behalve dat smaken ze ook nog eens anders dan anders en super lekker!
Poffertjes met biet en rozenwater
Hoe leuk zien deze poffertjes met biet er wel niet uit? Ik vind de kleur echt fantastisch. En het leuke is dat de poffertjes ook nog eens heel erg lekker zijn. Het rozenwater in combinatie met de bietjes geeft het een bijzondere smaak.
De Oud Hollandse poffertjes zijn natuurlijk ook een klassieker en altijd lekker, maar soms wil je wel eens iets anders. En als je een poffertjespan hebt, is het alleen maar leuk om die wat vaker te gebruiken. In plaats van melk gebruik je voor het maken van de poffertjes met biet bijna een halve liter bietensap. Dat geeft de poffertjes die hele mooie kleur.
Rozenwater
Om te beginnen maak je eerst het rozenwater. Je gebruikt daar een heel flesje rozenwater voor, maar wees gerust; je hebt niet de hele hoeveelheid van het rozenwater nodig voor dit recept. En als je er niet van houdt dan kun je het ook helemaal weglaten.
Maar het is echt wel de moeite waard om eens te maken. Bovendien kun je het rozenwater ook nog gebruiken om bijvoorbeeld over ijs te schenken. Ik hou ervan. Het geeft het meteen een soort Midden-Oosten gevoel.
Valentijnsdag
Stel je vervolgens voor dat je deze knalroze poffertjes aan je geliefde voorzet met Valentijnsdag. Maak jij even de blits! De poffertjes hebben wel een subtiele bietensmaak. Dus hou je niet van bietjes dan zijn dit waarschijnlijk niet de poffertjes waar je blij van wordt.
Ik vond ze persoonlijk heerlijk. Ze zijn iets steviger doordat er geen melk in het beslag zit, maar je zou ook nog een mix kunnen maken van biet en melk. Worden ze waarschijnlijk iets minder knalroze maar zeker nog even lekker.
Poffertjes met biet en rozensiroop
Benodigdheden
- Poffertjespan
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 gram bloem
- 150 gram boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 450 ml bietensap
- Snufje zout
- Zonnebloemolie om in te vetten
Rozenwater
- 100 ml rozenwater
- 50 gram kristalsuiker
- 5 gram rozenknopjes Rozenknopjes (ekoplaza.nl)
- Poedersuiker
Instructies
- Maak de siroop door het rozenwater met 50 ml kraanwater in een klein steelpannetje te verwarmen en de suiker er in op te lossen. Laat even rustig koken tot het iets ingedikt is en haal het pannetje dan van het vuur. Bewaar de siroop in een kannetje of flesje.
- Meng bloem, boekweitmeel, bakpoeder en een snufje zout in een beslagkom.
- Doe de eieren en de helft van het bietensap erbij en roer tot een glad beslag zonder klontjes. Voeg dan de andere helft van het bietensap toe en roer goed door.
- Doe het beslag in een maatbeker, of als je hebt een spuitflesje.
- Verhit de poffertjespan op middelhoog vuur en smeer alle kuiltjes met een kwastje in met wat olie.
- Spuit het beslag in de kuiltjes. Draai ze om, als de bovenkant niet meer vloeibaar is en laat aan de andere kant nog een paar minuten bakken. Bak zo van al het beslag poffertjes.
- Serveer de poffertjes met poedersuiker en de rozensiroop en versier met rozenknopjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.