Simone's Kitchen

Salade van oranje – Vietnamese salade met kool en wortel

Ok, ok, ik snap dat dit niet meteen de meest sexy Koningsdag creatie is, maar eh… wel lekker? Telt dat mee?

Vietnamese salade met wortel

De salade is echt heel eenvoudig om te maken en het is de dressing die hem die Vietnamese touch geeft. Alhoewel er nu ongetwijfeld een hoop mensen gaan zijn die me gaan vertellen dat er niks Vietnamees aan is. Maar dat is ok. Lekker is het wel!

Rare tijden

Het is natuurlijk toch al een hele rare Koningsdag. Ten eerste hebben we het corona virus waardoor het een Woningsdag is geworden (wat ik trouwens echt een waardeloze naam vind maar dat terzijde) en ten tweede omdat Tom en ik na 28 jaar uit elkaar gaan. Hij heeft inmiddels een woning gevonden dus we zijn nu druk met het regelen van een hypotheek. Maar dat maakt het ook een gekke periode.

We hebben geen ruzie of niets hoor. We zijn “gewoon” uit elkaar gegroeid na 28 jaar. En daar is dan natuurlijk eigenlijk niks gewoons aan, maar ondanks dat we hebben geprobeerd om de relatie te redden is dat niet gelukt. En hebben we besloten dat we beter nu uit elkaar kunnen gaan, nu we elkaar nog leuk vinden, dan tegen de tijd dat we elkaar de hersens in slaan.

Dat klinkt makkelijker dan het is. Het is een rare en emotionele tijd. We wonen nog steeds in een huis en dat kan ook prima (want geen ruzie) maar een beetje gek is het natuurlijk wel. De beslissing is maanden geleden al gemaakt, maar het is nu eenmaal een langdurig proces. En dan te bedenken dat ik al niet de geduldigste persoon ben. Haha…

Gezonde voeding

Dus behalve dat het een uitdaging is om gezond te blijven eten door het feit dat we allemaal op elkaars lip zitten. Is het ook een uitdaging om gezond te blijven eten in een dergelijke situatie. Vandaar dus een gezonde oranje salade. Haha…

Voor iedereen hoop ik een leuke Koningsdag. Ondanks alles.

Vietnamese salade
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Vietnamese salade

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 3 grote wortels in dunne reepjes
  • ¼ witte kool fijn gesneden
  • Paar takjes munt blaadjes fijngesneden
  • 1-2 el geroosterde cashewnoten

Dressing:

  • Sap van 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1,5 el honing
  • Peper en zout indien nodig, de vissaus is ook al zout

Instructies

  • Meng de wortel, de muntblaadjes en de witte kool door elkaar. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en meng dit door de salade.
  • Serveer de salade met geroosterde cashewnoten eroverheen en geef de extra dressing ernaast.
Gang: Lunch
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: kool, wortel

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Oh jeetje, ik geloof dat ik beetje te lang de verhaaltjes niet heb gelezen. Verdrietig gelezen dat jij en Tom uit elkaar gaan! Fijn dat het wel in harmonie gaat. Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!