Deze week is het Valentijnsdag. De dag van de Liefde. Ik heb er niet zoveel mee, als in de commerciële kant van deze dag. Maar dat het goed is om tegen je geliefden te zeggen, dat je van ze houdt is een feit. Al moet je dat ook niet van die ene dag in het jaar af laten hangen. Als thema in mijn weekmenu is het wel een goed plan vond ik zelf. Deze week allemaal “rode” maaltijden en veel liefde voor iedereen.

Maandag – Paprikasoep met gehakt

Begin de week met deze heerlijke paprikasoep, dan kan de week eigenlijk al niet meer stuk.

paprikasoep

Paprikasoep met gehakt

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Rosbief met een kleurig korstje

Rosbief is deze week natuurlijk “roodbief”, anders mag hij niet in het rode weekmenu. Maar lekker dat het is met die kruidenkorst.

Rosbief met een groen korstje | simoneskitchen.nl

Gebraden rosbief met een korst van basilicum

Een heerlijk gebraden rosbief in een kruimig jasje van paneer en kruiden.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Bietenpasta

Voor dit recept moet je eerst de bietenpasta maken. Maar daarna kun je snel aan tafel met de heerlijke kaassaus er doorheen.

Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum | simoneskitchen.nl

Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum

Bekijk het recept >>

Donderdag – Tomatenjam

De tomatenjam is natuurlijk geselecteerd op de kleur. Maar daarnaast is dit zo’n toprecept. Maak een grote hoeveelheid en gebruik het als dip, of als broodbeleg bij de lunch.

Tomatenjam

Tomatenjam

Dit recept maakt ongeveer 1 liter tomatenjam. Een en ander is afhankelijk van hoe lang je het in laat koken.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Bietenpizza

Na de gezonde courgette pizzabodem van vorige week, heb ik deze een andere gezonde versie voor jullie. Pizzabodem met bieten. De bodem is de basis en beleggen kan met alles wat je maar wilt. Deze week wel in kleur blijven natuurlijk 😉

Bietenpizza

Bietenpizza

Een pizza met een bodem op basis van bieten. Ook dat is mogelijk!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Lasagne van gerookte bietjes

Ik heb mij laatst ook verdiept in bietjes, en toen kwam ik deze heerlijke lasagne ook al tegen. In dit liefdevolle rode weekmenu kan dit natuurlijk niet ontbreken. En met de paprikasoep van maandag en het dessert van morgen maak je goede sier.

Lasagne van bietjes

Lasagne van geroosterde bietjes met geitenkaas

Deze lasagne kost wel iets meer tijd om te maken maar dan heb je ook wel wat!
Bekijk het recept >>

Zondag – Aardbeientiramisu

Het ultieme liefdesfruit zijn natuurlijk aardbeien. Door de kleur, maar ook door de vorm, want zijn het niet net hartjes?! Maar de smaak is natuurlijk ook verrukkelijk. Vooral in deze tiramisu.

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl

Aardbeien tiramisu

Deze heerlijke aardbeientiramisu is het perfecte zomerse dessert
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!