Ook deze week weer een lekker weekmenu. Langzaam gaan we richting de kerst, dus ook een receptje wat je kunt maken met deze dagen. Daarnaast ook maar een lichte maaltijd voordat we met z’n allen straks de deur niet meer in komen.

Maandag – Pittige pulled chicken

Pulled chicken in een lekkere salade. Het klinkt alsof je er veel werk aanhebt, maar laat je verassen….

Pittige pulled chicken

Spicy pulled chicken

Een heerlijke eenvoudige pittige kipschotel. Voor dit recept ga ik uit van een al gegrilde kip. In de tekst staat een alternatief
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bloemkoolschotel met worst

Ik lust eigenlijk elke week wel bloemkool. Gezond en makkelijk te bereiden. Maar wel het liefst steeds weer op een andere manier op mijn bord.

bloemkoolschotel met worst

Bloemkoolschotel met krokante worst

Een lekker snelle bloemkoolschotel waarbij je de bloemkool roostert in de oven terwijl je de rest in de pan klaarmaakt.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Plaattaart met zalm en roomkaas

Plaattaart is net zoiets als quiche, het is eenvoudig te maken, maar heeft een chique uitstraling, dus geschikt voor de kerst dis.

Plaattaart met zalm en roomkaas

Je kunt deze plaattaart maken met bladerdeeg of flammkuche deeg.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Runderstoof schotel met pompoen en bier

Heb je een dag wat meer tijd, dan is deze runderstoof schotel erg lekker. Tijd voor een goed boek en een kopje thee, terwijl dit gerecht in de slowcooker gaart stooft.

Runder stoofpot met bier en kaneel | simoneskitchen.nl

Runderstoofpot met pompoen en bier

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Verse vijgensalade met geitenkaas

Verse vijgen zijn bijna altijd wel verkrijgbaar, maar op de een of andere manier combineer ik ze met deze tijd. Ook lekker om te maken met de kerst.

Frambozen, geitenkaas en vijgensalade

Verse vijgen salade met geitenkaas en frambozen dressing

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Parelcouscous salade met doperwten

Op zaterdag is het fijn om een lekkere salade te maken. Ik hou wel van de combinatie van munt doperwten en feta. Het doet mij ook een beetje denken aan mijn laatste reis naar Jordanië

parelcouscoussalade

Parelcouscous met doperwten en muntpesto

Een lekkere salade die nog lekkerder wordt als je de smaken even goed laat intrekken
Bekijk het recept >>

Zondag – Pepernotentriffle

En heb je per ongeluk nog pepernoten over van de Sinterklaas dan kun je ze verwerken in dit overheerlijke dessert. Prima voor de Kerst, dus ik zeg doen!

Pepernoten trifle

Pepernoten trifle met aardbeien en skyr

Een heerlijke Sinterklaas dessert wat ook makkelijk is om te bouwen tot een kerstdessert!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!