Simone's Kitchen

Lekker en gezond weekmenu voor week 40

Week 40 alweer! Dat betekent dat we officieel aangeland zijn bij het laatste kwartaal van 2021. Wow… hoe snel gaat de tijd wel niet? Ondanks alle toestanden en perikelen over de hele wereld. Die tijd laat zich door niets tegenhouden. Ik heb weer een lekker herfstig weekmenu voor jullie klaargezet. Eet smakelijk!

weekmenu voor week 40

O en vergeet ook niet dat je al je boodschappen makkelijk en snel in je boodschappenmandje kunt doen bij ofwel de Jumbo of de Appie. Superhandig natuurlijk. Je vindt de knop daarvoor onder elke ingredientenlijst in het recept.

Maandag – Bloemkoolschotel met worst

We beginnen de week met een lekker makkelijke bloemkoolschotel met Italiaanse worst. Deze bak je lekker knapperig in de koekenpan (velletje verwijderen!)

bloemkoolschotel met worst

Bloemkoolschotel met krokante worst

Porties 2 personen
Bereidingstijd 25 min
Calorieën 850 kcal
5 van 1 stem
Een lekker snelle bloemkoolschotel waarbij je de bloemkool roostert in de oven terwijl je de rest in de pan klaarmaakt.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Knolselderijsoep met makreel

Knolselderij kun je natuurlijk het hele jaar in de supermarkt vinden, maar ik vind dit wel echt de ultieme wintergroente. Heerlijk in deze romige soep met makreel!

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel

Porties 4 personen
Calorieën 271 kcal
Een heerlijke soep met gerookte makreelsnippers bovenop
Bekijk het recept >>

Woensdag – Thaise rundercurry met bloemkoolrijst

Dit fijne gerecht maak je in de slowcooker. Zet m ’s morgens aan voor je de deur uit gaat en kom ’s avonds thuis als het eten klaar is. Alleen nog even de bloemkoolrijst opbakken en klaar!

Thaise runderstoofschotel

Thaise rundercurry

Porties 4 personen
Bereidingstijd 7 uur
Calorieën 657 kcal
3.6 van 5 stemmen
Deze heerlijke curry uit de slowcooker moet even pruttelen maar dan heb je ook wel wat
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pompoensalade

Kun je ook de herfst en winter salades eten? Natuurlijk! Een salade kan elk moment van het jaar. Als je het aan mij vraagt tenminste. Deze pompoensalade met linzen is daar een goed voorbeeld van!

Geroosterde pompoen salade | simoneskitchen.nl

Geroosterde pompoensalade

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 min
Calorieën 507 kcal
5 van 1 stem
Een lekkere pompoensalade met linzen en rucola
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Kaas uienquiche met bier

Een ideaal gerecht om het weekend mee in te luiden is deze kaas-uienquiche. De uien laat je lekker lang garen in bier waardoor ze heerlijk zacht en zoet worden. Serveer met een mooie groene salade voor een fijne vega maaltijd.

kaas uienquiche

Kaas uien quiche

Porties 8 personen
Bereidingstijd 50 min
4 van 5 stemmen
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Rode koolsteak met gehakt en noten

Een heel verrassende manier om rode kool te eten is met deze steak die je roostert in de oven. Serveer met gehakt en noten!

RODE KOOL STEAK MET HONING EN WALNOTEN

Porties 4 personen
Bereidingstijd 55 min
4.5 van 2 stemmen
Bekijk het recept >>

Perencrumble met frangipane

En dan als afsluiter van de week deze onwaarschijnlijk lekkere perencrumble…. Niet verder over praten, gewoon maken!

Perencrumble met frangipane

Perencrumble met frangipane

Porties 8 personen
Bereidingstijd 45 min
5 van 2 stemmen
Deze overheerlijke perencrumble maakte ik gewoon in de koekenpan
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.