Lekker en gezond weekmenu voor week 40
Week 40 alweer! Dat betekent dat we officieel aangeland zijn bij het laatste kwartaal van 2021. Wow… hoe snel gaat de tijd wel niet? Ondanks alle toestanden en perikelen over de hele wereld. Die tijd laat zich door niets tegenhouden. Ik heb weer een lekker herfstig weekmenu voor jullie klaargezet. Eet smakelijk!
O en vergeet ook niet dat je al je boodschappen makkelijk en snel in je boodschappenmandje kunt doen bij ofwel de Jumbo of de Appie. Superhandig natuurlijk. Je vindt de knop daarvoor onder elke ingredientenlijst in het recept.
Maandag – Bloemkoolschotel met worst
We beginnen de week met een lekker makkelijke bloemkoolschotel met Italiaanse worst. Deze bak je lekker knapperig in de koekenpan (velletje verwijderen!)
Bloemkoolschotel met krokante worst
Dinsdag – Knolselderijsoep met makreel
Knolselderij kun je natuurlijk het hele jaar in de supermarkt vinden, maar ik vind dit wel echt de ultieme wintergroente. Heerlijk in deze romige soep met makreel!
Knolselderijsoep met makreel
Woensdag – Thaise rundercurry met bloemkoolrijst
Dit fijne gerecht maak je in de slowcooker. Zet m ’s morgens aan voor je de deur uit gaat en kom ’s avonds thuis als het eten klaar is. Alleen nog even de bloemkoolrijst opbakken en klaar!
Thaise rundercurry
Donderdag – Pompoensalade
Kun je ook de herfst en winter salades eten? Natuurlijk! Een salade kan elk moment van het jaar. Als je het aan mij vraagt tenminste. Deze pompoensalade met linzen is daar een goed voorbeeld van!
Vrijdag – Kaas uienquiche met bier
Een ideaal gerecht om het weekend mee in te luiden is deze kaas-uienquiche. De uien laat je lekker lang garen in bier waardoor ze heerlijk zacht en zoet worden. Serveer met een mooie groene salade voor een fijne vega maaltijd.
Kaas uien quiche
Zaterdag – Rode koolsteak met gehakt en noten
Een heel verrassende manier om rode kool te eten is met deze steak die je roostert in de oven. Serveer met gehakt en noten!
Rode kool steak met honing en walnoten
Perencrumble met frangipane
En dan als afsluiter van de week deze onwaarschijnlijk lekkere perencrumble…. Niet verder over praten, gewoon maken!