Lekker en gezond weekmenu voor week #5
Phoe wat een week is het geweest. Eerste week met een avondklok. Rellen, vernielingen… Het lijkt soms wel of we in oorlog zijn. En misschien zijn we dat ook wel. Oorlog met een virus. Lastig vind ik het ook, net als heel Nederland. Maar die rellen en vernielingen? Onbegrijpelijk!
Dus probeer ik om te focussen op de positieve dingen in het leven. Hoe moeilijk dat soms ook is. En om je weerstand lekker hoog te houden heb ik weer een gezond en lekker weekmenu voor je!
Maandag – Aziatische zalm met wokgroentes
Deze lekkere moot zalm serveer je met lekker veel groentes. Ik gebruik hier broccoli en paksoi.
Het recept voor de Oosterse zalm vind je hier.
Snelle spitskoolsalade
Persoonlijk vind ik dat een salade altijd kan, dus daarom vandaag een lekkere maaltijdsalade met kip en spitskool.
Vind hier het recept voor de spitskoolsalade.
Woensdag – Auberginestoof met basilicum
Favoriet is deze heerlijke stoofschotel met lekker veel aubergine en afgemaakt met pijnboompitjes en basilicum.
Vind hier de aubergine stoofschotel
Donderdag – Geroosterde bloemkool met kikkererwten
Dit is een heerlijk gerecht met lekker veel geroosterde bloemkool, kikkererwten en granaatappel. Wil je liever 100% paleo? Check dan dit recept
Vind hier het recept voor de geroosterde bloemkool met kikkererwten en quinoa
Vrijdag – Shakshuka
Deze groene versie van de shakshuka kun je me echt wel elke dag voorschotel. Heerlijk en zo makkelijk om mee te variëren.
Vind hier het recept voor de groene shakshuka.
Zaterdag – Ramen noodle soep met buikspek
Ik ben gek op dit soort bowls met comfort food. Deze versie is met heerlijk knapperig en krokant uitgebakken spek en noedels. Wil je liever glutenvrij check dan deze ramen noodle bowl met zoete aardappel.
Zondag – Glutenvrije speculaasjes
Speculaas hoef je natuurlijk niet perse alleen met de decembermaand te eten. Deze heerlijke koekjes zijn altijd lekker!
Vind hier het recept voor de glutenvrije speculaasjes.
Wil toch even zeggen dat ik de weekmenu’s heerlijk vind en altijd met spanning uitkijk wat de volgende gaat zijn.
En op je vraag te antwoorden : “mijn zwakke punt is zoetigheid”.
Ah dankjewel Gaby. Dat is altijd leuk om te horen. En ja die zoetigheid hè!