Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. En dat betekent ook vaak de weken van het overdadige eten. Niet dat je dat wil, maar als je op je werk bent, of op visite bij iemand, dan is de kans groot dat er wat te eten of snoepen voor je klaar staat, en nee zeggen is eigenlijk uit den boze. In dit menu heb ik dus allemaal gezonde recepten bij elkaar gezocht.

Maandag – Snelle groentesoep

Om de week gezond te beginnen, waar je niet zoveel tijd voor nodig hebt ( altijd handig in deze drukke tijd ) heb ik een gezonde groentesoep voor je. En het is lekker verwarmend als het vriest. En je kunt er in doen wat je maar wil, of nog over hebt.

Snelle groentesoep met pasta

Snelle groentesoep met pasta

Bekijk het recept

Dinsdag – Salade met kip en frambozen

Ik was op zoek naar een lekkere salade, en ik viel op deze vanwege de kerst kleurtjes. Deze salade eet ik als avondeten, om toch gezond te eten. En mocht het kerstdiner “zwaar” zijn, dan heb ik hier alvast wat punten gespaard.

Salade met kip en frambozen

Kipsalade met frambozen

Bekijk het recept

Woensdag – Broccoli met biefstuk

Broccoli is eigenlijk altijd goed. Je kunt er zoveel mee en het is zo gezond. Prima avondmaaltijd dus in deze kerstweek. Door de Aziatische smaken ben ik zonder te proeven al fan.

broccoli biefstuksalade

Snelle broccoli met biefstuk

Een lekker snel en makkelijk gerecht voor door de week
Bekijk het recept

Donderdag – Pompoenquiche met saucijsjes

Een hartige taart of quiche vind ik altijd lekker. Je kunt er van alles in doen. Je kunt het van te voren voorbereiden. En het ziet er altijd feestelijk uit. Het leukste vind ik om ingrediënten bij elkaar te zoeken, die je niet zo gauw in een taart zou verwachten. En dan heerlijk eten….

Pompoenquiche

pompoenquiche met saucijsjes

Deze heerlijke pompoenquiche is glutenvrij en wordt gemaakt met saucijsjes
Bekijk het recept

Vrijdag – Vegetarische lasagne met aubergine

Hetzelfde geldt eigenlijk voor lasagne. Naast de klassieke smaak, kun je ook hierin variëren met allerlei smaken. En een vegetarische lasagne is altijd een goed idee. Vooral als je door de lekkere smaken het vlees niet mist. Dat is het geval in deze lasagne met aubergine en nog veel meer lekkere ingrediënten. Ik zou zeggen probeer hem maar eens.

Vegetarische lasagna | simoneskitchen.nl

Vegetarische lasagna

Een heerlijke vegetarische lasagne die vol zit met groente
Bekijk het recept

Zaterdag – Witlofsalade met stoofpeer

Misschien vier je kerstavond wel samen met mensen en wil je een lekkere salade op tafel zetten. Of zoek je een salade voor in je kerstmenu. Dan zou ik deze feestelijk en overheerlijke witlofsalade op je lijstje zetten.

Witlofsalade met stoofpeer en blauwe kaas

Witlofsalade met stoofpeer en blauwe kaas

Een lekkere seizoensvariant van een klassieker
Bekijk het recept

Zondag – Kersttrifle met stoofpeer

Voor de salade van gisteren had je stoofpeer nodig, maar je stooft natuurlijk niet één peertje, dus de rest kan in deze overheerlijke Kerst triffle. Want ja, we hebben deze hele week natuurlijk gezond gegeten, en dus mogen we vandaag wel een beetje uit de tailleband springen. Fijne eerste Kerstdag!

Kersttrifle met stoofpeer

Kersttrifle met stoofpeer

Bekijk het recept

Delen is fijn!