En daar zijn we weer met een nieuw weekmenu met allerlei gezonde en vooral lekkere gerechten. Ik vind het wel lastig om u te bedenken wat ik moet eten s avonds. Want ja ik ben fan van salades, maar een lekkere warme maaltijd is in deze tijd van het jaar ook niet verkeerd. En wat te denken van een verwarmend soepje…. Ze staan er deze week weer allemaal in.

Maandag – Paddenstoelbroodjes

In deze herfstperiode kom je natuurlijk niet om paddenstoelen heen. Ze staan prachtig in het bos, en zijn smakelijk op je bord. Niet zelf plukken natuurlijk, want iedereen moet er van kunnen genieten.

Amandel champignonbroodjes

Paddenstoelbroodjes

Deze paddenstoelenbroodjes zijn glutenvrij en heerlijk met een beleg van bijvoorbeeld zalm of avocado
Bekijk het recept

Dinsdag – Spruitjes met balsamico

Vroeger was ik, net als waarschijnlijk heel veel mensen, geen fan van spruitjes. We kregen ze thuis altijd volledig doorgekookt voor ons neus. Gelukkig zijn er veel meer manieren om spruitjes te bereiden en die zijn een stuk smakelijker. Probeer deze maar eens..

Spruitjes met balsamico

Balsamico spruitjes met citroen

De meeste balsamico glaze die je in de winkel kunt kopen is gezoet met suiker, maar gelukkig kun je het ook makkelijk zelf maken.
Bekijk het recept

Woensdag – Boerenkoolstamppot

Wat we vroeger thuis ook regelmatig aten, en wel lekker was: boerenkoolstamppot. In mijn beleving hadden we daarvoor dan de hele middag op de schaats gestaan. Geen idee of dat er dit jaar in zit. Boerenkoolstamppot eten kan in ieder geval wel.

Boerenkoolstamppot met worst

Boerenkool stamppot met worst

Deze lekkere boerenkool stamppot maak je natuurlijk met spekjes en een goede rookworst.
Bekijk het recept

Donderdag – Noedels met kip en broccoli

Weer even genoeg hollandse pot, vandaag gaan we op de Aziatische toer. Lekker noedels die snel klaar zijn. En genoeg groente en smaak bevatten om er lekker van te smullen.

Noodles met kip | simoneskitchen.nl

Noedels met kip en groenten

Lekker snel gerecht voor doordeweeks
Bekijk het recept

Vrijdag – Courgettesoep met kaas

Ik heb meestal wel een courgette in de koelkast liggen, want je kunt er zoveel kanten mee op. Soms “vergeet” ik hem zodat ik er een lekker soepje van kan maken. Dit is echt de makkelijkste en smakelijkste soep die je maar kunt bedenken.

courgettesoep met kaas

Courgettesoep met kaas

Lekker courgettesoepje met parmezaanse kaas en verse peterselie
Bekijk het recept

Zaterdag – Kipburger

Een burger is denk ik echt een zaterdagavond recept. In de zomer van de barbecue, en nu van het fornuis. Aan de smaak zal het niet liggen. Met deze burger eet je je vingers er bij op.

Kipburger met koolsla

Kipburger met koolsla

De lekkerste kipburger met sla en koolsla
Bekijk het recept

Zondag – Stoofpeertjes

De vraag is: zijn stoofpeertjes een nagerecht of eet je ze naast de maaltijd? Ik hou niet zo van fruit bij mijn eten, maar ik hou wel van stoofpeertjes. Dus voor mij is het een heerlijk nagerecht. En als je de slowcooer de hele dag aan hebt staan komen daar zulke lekkere geuren uit…..

Stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen uit de slowcooker

Het ultieme herfstgerecht met deze heerlijke stoofperen uit de slowcooker
Bekijk het recept

Delen is fijn!