Zijn jullie al druk met de voorbereiding voor de kerstdagen? Of ben je net zoals ik blij als het allemaal weer achter de rug is en er geen verplichtingen bestaan? Lekker en gezond eten staat ook deze laatste weken hoog op de eet-ladder, dus ik heb weer een paar lekkere gerechten voor je bij elkaar gezocht.

Maandag – Rode linzensoep met komijn

Vandaag een lekker vegetarisch verwarmend soepje. De eerste keer dat ik een soep van rode linzen at was in Marokko en ik was aangenaam verrast. En nu het vandaag buiten wat guur is, past zo’n soepje natuurlijk heel goed in het menu. Maken, eten en vooral met je ogen dicht genieten…. Het wordt vanzelf weer beter weer

Rode linzensoep met komijn

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Gebakken paddenstoelen

Ik heb een lekker voorgerechtje gevonden met gebakken paddenstoelen. Stel nou dat je alvast wil proberen of dit in je kerstmenu past. Het is in ieder geval lekker en kan ook voor de lunch en de combinatie met de pecan noten is heel bijzonder

gebakken paddenstoelen

Gebakken paddenstoelen met pecannoot

Een lekker voorgerechtje of lunchgerecht
Bekijk het recept >>

Woensdag – Pasta met spinazie

Ik ben altijd fan van makkelijke maar vooral gezonde en smakelijke pasta maaltijden. En dit is er weer zo een die ik vaker ga maken. En mocht je er nog iets anders bij willen doen, zoals bijvoorbeeld tomaatjes, dan kan dat prima. Leef je uit en eet lekker gezond vanavond

Pasta met spinazie

Pasta met spinazie

Heerlijk, eenvoudig en snel klaar is deze pasta met spinazie, pijnboompitjes en lekker veel parmezaanse kaas
Bekijk het recept >>

Donderdag – Beenham met ovengroente

Juist in deze periode zie je dat er veel beenham verkrijgbaar is, dus leuk om in het weekmenu te verwerken. Ook dit gerecht kan prima op de kerstdis, maar ook lekker op een dag als vandaag.

Beenham met geroosterde groente

Je kunt dit beenhammetje zowel koud als warm eten. Heb je wat over? Dan is het ook erg lekker door een salade de volgende dag.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Snelle spitskoolsalade

Deze spitskoolsalade is voor mij een win-win situatie. Ik maak namelijk de twee persoonsportie en eet vervolgens de ene helft als avondmaaltijd. De andere helft gaat lekker mee voor lunch op het werk. Met de kool is dat geen probleem, die wordt namelijk niet slap en ik eet twee keer gezond.

Spitskoolsalade met kip

Spitskool met kip

Deze maaltijdsalade is lekker stevig en kun je ook goed bewaren om mee te nemen als lunch de volgende dag.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Traybake met bloemkool

Ik vind het altijd fijn als ik mensen te eten krijg, dat ik niet te lang meer in de keuken sta als ze er zijn. Maar heerlijk een drankje doen terwijl het eten in de oven gaart is het makkelijkste. En de combinatie in deze traybake is heel smakelijk en gezond

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Gehaktballen met kruiden, bloemkool en geroosterde perzik

Een lekkere traybake met bloemkool en gehaktballetjes.
Bekijk het recept >>

Zondag – Chocolade taart

Terwijl ik de recepten bij elkaar aan het zoeken was op de site kwam ik in ene deze chocoladetaart tegen. Die MOEST ik natuurlijk met jullie delen, want als je alleen de foto’s en de ingrediënten al ziet loopt het water je al in de mond.

Chocoladetaart met chocoladerand

Chocoladetaart met bosvruchten

Een heerlijke chocoladetaart met een rand van chocola
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!