En voor je het weet zitten we al bijna in de laatste maand van 2022. Weer een jaar omgevlogen. Maar gelukkig hebben we weer lekker en gezond gegeten elke week šŸ˜‰ En in de aanloop naar de Kerstdagen ook deze week weer een paar extra gezonde recepten

Maandag – Groente stoofpotje

Laten we maar beginnen met een overdosis groente in dit stoofpotje. We hebben op deze vegetarische maandag geen vlees nodig om lekker te eten. Zeker met de verwarmende Oosterse smaken die er in zitten.

Groente stoofpot

Groente stoofpot met oosterse invloeden

Deze groentestoof kun je in een tajine bereiden maar ook prima in een stoofpan natuurlijk.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Snelle kip teriyaki

Deze maaltijd heeft peultjes als ingrediƫnt. Voor mij is dat een beetje vergeten groente. Mijn vader had allerlei soorten bonen in de tuin, maar peultjes niet. Dus misschien dat we dat daarom weinig aten, en het nu nog steeds niet vaak op mijn bord ligt. Vandaag komt daar verandering in.

Kip teriyaki met peultjes

Kip teriyaki wok met peultjes

Een lekker makkelijk wokgerecht met kip teriyaki en peultjes
Bekijk het recept >>

Woensdag – Geroosterde aardappels met spruitjes

Bevielen de spruitjes vorige week? Deze week heb ik een andere variant, want ik vond ze eigenlijk best heel lekker. En nu zijn ze zo goed verkrijgbaar

geroosterde aardappels met spruitjes

Geroosterde aardappels met spruitjes

Een lekkere vegan avondmaaltijd met knapperige aardappeltjes en geroosterde spruitjes
Bekijk het recept >>

Donderdag – Bacon pompoenpasta

Tijd voor pasta: en deze snelle pompoenpasta staat lekker snel op tafel. En smaakt heerlijk deze combinatie met bacon, pompoen en lekker veel kaas!!

Pasta met bacon en pompoen | simoneskitchen.nl

Bacon pompoen pasta

Een heerlijk ovengerecht met pompoen, ontbijtspek en natuurlijk lekker veel kaas
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Zalmsalade

Voor het weekend begint, maar even een heerlijke koolhydraatarme salade. En dan eet ik hem niet voor de lunch, maar als hoofdmaaltijd. Dat geeft me dan wel weer een gezond gevoel. Niet dat ik dan in het weekend helemaal los ga, maar het geeft me wel de juiste balans.

Zalmsalade met spekjes

Zalmsalade met avocado en spek

Deze heerlijke salade zit vrij hoog in de vetten, ideaal als je koolhydraatarm wilt eten
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Ovenschotel met kabeljauw

Ergens had ik een voornemen gemaakt om meer vis te eten. Nou dan komen de recepten van vrijdag en vandaag goed van pas. Vandaag een lekkere vis schotel uit de oven.

Vis ovenschotel

Visovenschotel

Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets.
Bekijk het recept >>

Zondag – Tiramisu met amaretto

Heb jij al kerststress? Zet deze tiramisu dan vast op je lijstje als dessert. Heerlijke dessert en makkelijk van te voren te maken. Dat scheelt je nu al stress in je hoofd. Natuurlijk mag je deze alvast gaan proberen dit weekend, dan weet je het tenslotte zeker dat het een goed plan is.

Tiramisu met amaretto

Tiramisu met amaretto

De allerlekkerste tiramisu met amaretto!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!