Lekker en gezond weekmenu week 46 2022
Eindelijk is de herfst ingetreden. Voor de natuur is het wel goed dat er wat regen valt, maar op de fiets naar het werk met regen en stevige wind, is toch niet mijn favoriete bezigheid. Maar de lekkere comfortfood gerechten zijn dan wel weer heerlijk.
Maandag – Pastasalade met chorizo
Vandaag een makkelijke salade, die je kunt eten voor diner, maar ook de volgende dag als lunch mee naar het werk. Dan zijn de smaken er zelfs nog lekkerder ingetrokken, en je hebt twee keer lol van een keer in de keuken staan.
Dinsdag – Hartige taart met filodeeg en paddenstoelen
Zeg je herfst zeg je paddenstoelen, en in deze quiche smaakt dat zo lekker. Niet per se een gezonde maaltijd, maar ik vertel het niet verder.
Woensdag – Risotto uit de slowcooker
Ik heb ooit Nigella eens een risotto zien maken op tv, en dat zag er zo lekker uit, dat wilde ik ook eens maken. En ik vind een beetje roeren tot de risotto gaar is wel lekker na een drukke werkdag, soort van zen momentje. Die vlieger gaat niet op als je het in de slowcooker doet, maar ach je eet in ieder geval wel lekker.
Risotto uit de slowcooker
Donderdag – Knolselderijsoep met makreel
Een hartverwarmend soepje is natuurlijk zalig. Vooral als de regen op de ramen klettert en de wind om het huis giert. Dan een pan soep op het vuur en je hebt het vooruitzicht op een heerlijke maaltijd.
Knolselderijsoep met makreel
Vrijdag – Springrolls met gerookte kip
Nadeel van frituren is dat het zo lang blijft stinken in huis. Deze springrolls gaan de oven in en daar heb je dus niet zo lang last van. Maar ze zijn wel heel lekker, dus ik zou het zeker eens proberen.
Zaterdag – Rode kool uit de slowcooker
Rode kool is natuurlijk het uitgelezen herfst gerecht. Ik word alleen al vrolijk van de kleur op je bord. Zeker als het weer regenachtig is. Is dat eigenlijk gek, dat je blij kan worden van kleur op je bord?? Voor iedereen die daar niet gevoelig voor is, dit recept is ook heel lekker.
Rode kool uit de slowcooker
Zondag – Brioche met stoofpeer
Een brioche is volgens mij een Frans baksel wat gegeten wordt bij het ontbijt. Maar opgeleukt met stoofpeertjes en amandelen is het lekker voor het ontbijt, bij de koffie of de thee of als dessert. Die bakplaat is waarschijnlijk zo leeg…