Eindelijk is de herfst ingetreden. Voor de natuur is het wel goed dat er wat regen valt, maar op de fiets naar het werk met regen en stevige wind, is toch niet mijn favoriete bezigheid. Maar de lekkere comfortfood gerechten zijn dan wel weer heerlijk.

Maandag – Pastasalade met chorizo

Vandaag een makkelijke salade, die je kunt eten voor diner, maar ook de volgende dag als lunch mee naar het werk. Dan zijn de smaken er zelfs nog lekkerder ingetrokken, en je hebt twee keer lol van een keer in de keuken staan.

Pastasalade met chorizo

Pastasalade met chorizo en mascarpone

Bekijk het recept

Dinsdag – Hartige taart met filodeeg en paddenstoelen

Zeg je herfst zeg je paddenstoelen, en in deze quiche smaakt dat zo lekker. Niet per se een gezonde maaltijd, maar ik vertel het niet verder.

Hartige taart met fillodeeg en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Hartige taart met fillodeeg en paddestoelen

Bekijk het recept

Woensdag – Risotto uit de slowcooker

Ik heb ooit Nigella eens een risotto zien maken op tv, en dat zag er zo lekker uit, dat wilde ik ook eens maken. En ik vind een beetje roeren tot de risotto gaar is wel lekker na een drukke werkdag, soort van zen momentje. Die vlieger gaat niet op als je het in de slowcooker doet, maar ach je eet in ieder geval wel lekker.

risotto uit de slowcooker

Risotto uit de slowcooker

Een heerlijk romige risotto uit de slowcooker met pompoen en paddenstoelen
Bekijk het recept

Donderdag – Knolselderijsoep met makreel

Een hartverwarmend soepje is natuurlijk zalig. Vooral als de regen op de ramen klettert en de wind om het huis giert. Dan een pan soep op het vuur en je hebt het vooruitzicht op een heerlijke maaltijd.

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel

Een heerlijke soep met gerookte makreelsnippers bovenop
Bekijk het recept

Vrijdag – Springrolls met gerookte kip

Nadeel van frituren is dat het zo lang blijft stinken in huis. Deze springrolls gaan de oven in en daar heb je dus niet zo lang last van. Maar ze zijn wel heel lekker, dus ik zou het zeker eens proberen.

20110113 MG 60481

Springrolls met gerookte kip uit de oven

Bekijk het recept

Zaterdag – Rode kool uit de slowcooker

Rode kool is natuurlijk het uitgelezen herfst gerecht. Ik word alleen al vrolijk van de kleur op je bord. Zeker als het weer regenachtig is. Is dat eigenlijk gek, dat je blij kan worden van kleur op je bord?? Voor iedereen die daar niet gevoelig voor is, dit recept is ook heel lekker.

rode kool uit de slowcooker

Rode kool uit de slowcooker

Deze heerlijke rode kool maak ik met cranberries en stoofpeertjes.
Bekijk het recept

Zondag – Brioche met stoofpeer

Een brioche is volgens mij een Frans baksel wat gegeten wordt bij het ontbijt. Maar opgeleukt met stoofpeertjes en amandelen is het lekker voor het ontbijt, bij de koffie of de thee of als dessert. Die bakplaat is waarschijnlijk zo leeg…

Brioche met stoofpeer

Brioche met stoofpeer

Dit heerlijke gerechtje is ideaal voor zoveel verschillende gelegenheden. Leuk als klein dessert, of als bijgerecht bij hartig of zoet
Bekijk het recept

Delen is fijn!