Nou daar is ie dan hoor! De laatste week van het jaar. En de eerste Kerstdag hebben we allemaal weer overleefd, als het goed is. Ik heb heerlijk bij Simone gegeten. Maar nu mag het van mij januari worden. En dan hopelijk weer een prachtig mooi nieuwjaar in goede gezondheid en zonder beperkingen. Happy 2023!

Maandag – Pavlova krans

Dit zijn altijd een beetje rare weken. Ook al valt Kerst dit jaar half in het weekend, de hele week ben je een beetje van slag. Voor Tweede kerstdag en het begin van de nieuwe week, beginnen we maar met een mooi nagerecht voor het geval je daar nog geen inspiratie voor had.

pavlovakrans

Pavlovakrans met sinaasappel en pistache

Een echte showstopper voor de feestdagen is deze pavlova krans met rode bessen, sinaasappel en pistache
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Ananascurry

En na alle overdaad van eten, doen we vandaag vegetarisch en gezond met deze ananascurry. Lekker fris en goed om even een makkelijk recept in te plannen na alle kokerij van de afgelopen dagen.

Ananascurry

Ananascurry

Deze lekkere vegetarische curry heeft weinig extra nodig, maar is ook lekker met krokant uitgebakken stukjes kip erbij.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Gehaktballetjes met cranberry

Mocht je nog cranberries over hebben van de Kerstmaaltijd, dan kun je deze gehaktballetjes maken. Misschien als hapje bij de borrel voor de jaarwisseling, maar ook heerlijk naast een salade of kom soep.

Gehaktballetjes met cranberry

Gehaktballetjes met cranberry

Lekkere gehaktballetjes die het uitstekend doen bij de borrel!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Geroosterde broccoli met noten

Eigenlijk is deze geroosterde broccoli ook lekker bij de gehaktballetjes van gisteren. De combinatie van broccoli met noten is sowieso al heerlijk. En behalve feestelijk, ook een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.

geroosterde broccoli met noten

Geroosterde broccoli met paddenstoelen en noten

Perfect als bijgerecht tijdens de feestdagen is dit lekkere en makkelijke gerecht van geroosterde broccoli met paddenstoelen
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Tabouleh salade van bloemkool

Deze tabouleh heeft niet meer zoveel van doen met het originele recept, maar de structuur klopt dan weer wel. Het is een makkelijke en gezonde maaltijd die je ook nog zelf aan kan passen met bijvoorbeeld wat kip of uitgebakken spekjes.

Bloemkool tabouleh

Bloemkool tabouleh

Je kunt deze bloemkooltabouleh vega houden of voeg er krokant uitgebakken spekjes en wat kipfilet aan toe voor een complete maaltijd. Liever geen nachtschade? Snij dan wat extra komkommer en laat de tomaat weg.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Kaasboard

Heb je vanavond een huis vol en wil je indruk maken, dan is het maken van een kaasboard een goed idee. Je kunt er lekker je creativiteit in kwijt met allemaal lekkere dingen. Het staat leuk en bovenal is het lekker. En wil je ook nog iets warms serveren, dan passen de balletjes van woensdag er ook prima bij.

kaasboard

Kaasboard met toppings

Een heerlijke snackplank waar je iedereen blij mee maakt
Bekijk het recept >>

Zondag – Minestronesoep

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar na alle “vreterijen” van de afgelopen week, begin ik het nieuwe jaar graag met een simpele maaltijd. Soms boerenkool of zuurkool stamppot, maar dit jaar een heerlijke gevulde soep. Ik heb even genoeg zoetigheid gehad, dus bakken zit er vandaag toch niet in. Vanaf volgende week kunnen we weer “normaal” doen.

Minestronesoep

Minestronesoep

Ideaal om de restjes groente op te maken en altijd lekker! De bereidingstijd is tussen de 30-45 minuten. Afhankelijk van welke groentes je erin doet.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!