Soep maken is voor mij de ideale manier om koelkastrestjes op te maken. Deze minestronesoep is snel en makkelijk klaar te maken. Bovendien is het gezond en en op magische wijze altijd lekker. Let natuurlijk wel even op de combinaties van groente die je erin doet, hoewel er weinig mis kan gaan.

Minestronesoep

Minestronesoep

Minestronesoep is een Italiaanse groentesoep. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord voor soep, minestra. En omdat er nogal veel ingredienten in kunnen gaan werd het minestrone. Wat letterlijk grote soep betekent. Het is dan ook een ideale soep om in grote hoeveelheden te maken. Al is dat vast niet wat er met de naam werd bedoeld.

Je kunt de soep bovendien makkelijk aanpassen aan je eigen wensen. Er gaat standaard meestal pasta in en restjes pasta zijn dan ook heel fijn om te verwerken in de minestronesoep.

Maar rijst toevoegen kan ook. Of als je liever glutenvrij eet dan laat je de pasta helemaal weg. Minder koolhydraten? Dan laat je de aardappels en de rijst en pasta achterwege. Op die manier kun je de minestronesoep dus heel handig aanpassen aan jouw wensen.

Restjes groente

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb vaak leftover groentes in de koelkast liggen. Zeker als je – zoals ik – alleen woont, dan zijn veel porties (bijvoorbeeld een bloemkool) veel te groot voor één persoon. Dat maakt deze minestronesoep helemaal ideaal, want ik verwerk er alle restjes groente in. De overgebleven soep vries ik in porties in, zodat ik nooit zonder soep kom te zitten. Super handig voor een dag waarop je laat thuis komt van je werk bijvoorbeeld.

Je kunt dus allerlei groentes in de soep verwerken of je kunt het lijstje hieronder aanhouden. Er kan weinig fout gaan bij de bereiding van de minestronesoep. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat sommige groentes meer tijd nodig hebben om te garen. In dat geval kook je het wat langer.

Minestronesoep
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Minestronesoep

Ideaal om de restjes groente op te maken en altijd lekker! De bereidingstijd is tussen de 30-45 minuten. Afhankelijk van welke groentes je erin doet.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3-4 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1/2 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 prei
  • 2 aardappels flinke exemplaren
  • 20 gr roomboter
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 300 gr restjes gekookte pasta of rijst
  • 2 el selderijblad gehakt
  • 2 el verse peterselie gehakt

Instructies

  • Snijd de groente in reepjes of blokjes. Verhit een soeppan op middelhoog vuur en doe er roomboter in. Fruit alle groenten, maar hou de pasta nog even apart. Zorg dat de uien mooi glazig zijn.
  • Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij en kook tot de wortels gaar zijn. Doe op het laatste moment de verse kruiden erbij en de pasta of gekookte rijst.
  • Laat het geheel even doorwarmen en serveer meteen.
  • Heb je geen restjes pasta meer dan kun je natuurlijk ook gedroogde pasta meekoken. In dat geval doe je de pasta er op het laatst bij en laat je het meekoken zolang de verpakking aangeeft.
Gang: Soep
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: aardappel, bloemkool, courgette, wortel
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 350kcal, Koolhydraten: 67g, Eiwit: 11g, Vet: 6g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 11mg, Natrium: 1142mg, Kalium: 1240mg, Vezels: 9g, Suiker: 13g, Vitamine A: 9471IU, Vitamine C: 80mg, Calcium: 114mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!