Wat een fantastisch weer was het de afgelopen week! Daar werd ik extra blij van omdat ik met een vriendin een weekje op vakantie in eigen land was. Als je me volgt op instagram (via Paper Travels of Simone’s Kitchen) dan heb je dat ongetwijfeld voorbij zien komen. Heerlijk was het! Maar ook nu dan wel weer tijd om even normaal te gaan eten want dat schiet er met zo’n weekje wel echt snel bij in. Een lekker en gezond weekmenu dus voor de komende week.

Maandag – Meloensalade met gegrilde kip

We beginnen de week met een lekker licht gerecht van meloensalade met gegrilde kip. Het is niet een heel zwaar gerecht maar je kunt dit aanvullen door er bijvoorbeeld venkel aan toe te voegen of nog extra andere groentes naar keus.

Meloensalade met geroosterde kip

Gegrilde kipsalade met meloen

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Crispy citroenkip met witte wijnsaus

Deze lekkere frisse ovenschotel is heerlijk en kun je makkelijk aanpassen naar eigen smaak. De witte wijn kun je achterwege laten. De slagroom kun je vervangen voor kokosroom en de olie voor olijfolie (of boter)

Kipcitroen ovenschotel

Kipcitroen ovenschotel

Een heerlijke en makkelijke ovenschotel
Bekijk het recept >>

Woensdag – Thaise noedelsoep

Dit is een van mijn favoriete snelle en lichte recepten. Ik gebruik hier geen noedels maar courgette noedels. Uiteraard kun je dat naar wens aanpassen.

Thaise noedelsoep

Thaise noedelsoep

Deze heerlijke noedelsoep zit vol met de geuren van Azie. De soep is bovendien paleo, low carb en whole30 proof
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pokebowl met mango en ei

Mijn all time favorite makkelijke maaltijd is deze poke bowl met mango en ei. Ik doe er soms gerookte zalm bij en soms alleen groente, avocado en een ei zoals hier.

Poké bowl met bloemkoolrijst | simoneskitchen.nl

Poké bowl met bloemkoolrijst

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Auberginelasagne met nootjes (zonder de pasta)

Aubergines worden te weinig gebruikt naar mijn idee. Daarom vandaag een lekkere aubergine lasagne (zonder pasta overigens)

Paleo aubergine lasagna | simoneskitchen

Aubergine lasagne

Voor deze lasagna gebruikte ik voor de topping grof gehakte amandelen gemengd met wat edelgist. Heb je die niet in huis dan kun je dat ook zonder problemen weglaten.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Salade van rode kool met macadamianoten

Voor zaterdag een eenvoudige maar o zo lekkere salade van rode kool met macadamianoten. Serveer het met een lekker stuk vis of vlees voor een complete maaltijd. De salade is makkelijk paleo te maken. Vervang dan de roomboter door kokosolie en de suiker door ahornsiroop (of laat het weg) Het effect is dan wel iets anders want de noten karameliseren natuurlijk niet zo mooi zonder de suiker. Kokosbloesemsuiker zou je ook nog kunnen gebruiken.

Salade met rode kool

Salade met rode kool, appel en gekarameliseerde macadamianoten

Een hele andere manier om een heerlijke rode koolsalade te maken.
Bekijk het recept >>

Zondag – Zadencrackers met wortelhummus

Eens niet iets zoets op de zondag, maar voor de verandering lekkere zadencrackers die perfect zijn met wortelhummus of met bijvoorbeeld de pompoenhummus.

Meerzadencrackers

Zadencrackers

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!