En daar is alweer bijna februari en hebben we weer een nieuwe maand voor ons liggen. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we nog met ons hoofd in de mist, maar ik hoop dat we nu al langzaam meer hebben kunnen genieten van een paar mooie dagen. Ik heb in ieder geval weer een lekker weekmenu bij elkaar gezocht.

Maandag – Omelet met pastinaak

Pastinaak is min of meer een vergeten groente, maar je kunt er eigenlijk heel veel lekkere dingen mee doen. Heb je wel eens gedacht om het te verwerken in een omelet?

Omelet met pastinaak

Pastinaakomelet met bosui

Het zoete van de pastinaak met het romige van de eieren. Heerlijke combinatie!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Stoofschotel met gehakt

Op een vrije dag neem ik altijd meer tijd om iets lekkers te koken, maar lekker wat ook nog snel is, zoals uit de slowcooker, is natuurlijk dubbel zo prettig.

gehakt tomatenstoofschotel

Stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree

Ideaal voor gure dagen; een heerlijk stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree
Bekijk het recept >>

Woensdag – Broccoli eiersalade

Niet iedereen houdt van broccoli, en al helemaal niet als het rauw in een salade is verwerkt. Maar het is gezond en als je het even overgiet met heet water, of blancheert, is het minder heftig.

Broccoli- en eisalade | simoneskitchen.nl

Broccoli-eisalade met paprika

Een lekkere makkelijke lunch met extra veel groente!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pittige kebab of cevapcici

Om al een beetje in de vakantie modus te komen, want ja wie wil er nou niet op vakantie of in die modus zitten, heb ik een lekker mediterraans gerecht uitgekozen. Want of je nou in Turkije, Griekenland of Kroatiƫ bent in al deze landen kennen ze wel een versie van dit gerecht.

Cevapcici met pittige tomatensaus

Cevapcici van gehakt

Een lekkere versie van een kebab met pittige tomatensaus
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Limoen gemberkip

Al een aantal jaar geleden heb ik met Simone dit gerecht een keer gemaakt. En ik weet nog dat we het hele pannetje leeg gesmikkeld hebben. Tijd om weer een keer in het menu te zetten, want dit is zo lekker!!

Sticky chicken met limoen

Sticky chicken met limoen en gember

Dit gerecht is lekker met bloemkool couscous, rijst en groente. Door het lekkere zoete sausje wordt dit een heerlijke sticky chicken
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pasta met feta en chili

Ik ben gek op pasta. Ik hou van feta. En eten mag van mij best lekker pittig zijn. Dit gerecht heeft deze drie ingrediƫnten in zich, en is ook nog makkelijk en goedkoop.

Pasta met feta en chili

Pasta met feta en chii

Lekker pittige en snelle pasta met feta en chilivlokken
Bekijk het recept >>

Zondag – Kaneel amaretto pannacotta

Als je de foto van deze overheerlijke pannacotta bekijkt, zou je in een flits kunnen denken dat er kipfilet in zit. Maar dat is een stoofpeertje. Het doet niks af aan de smaak van dit lekkere nagerecht.

20111015 MG 8268

Kaneel amaretto pannacotta

Heerlijk en makkelijk dessert, ideaal voor de herfst! Als je de pannacotta dezelfde dag nog wilt serveren is het altijd een goed idee om ze in een glas te doen. In ieder geval een vormpje dat je niet om hoeft te keren, voor het geval het nog niet stijf genoeg is.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!