Lekker en gezond weekmenu voor week 05
En daar is alweer bijna februari en hebben we weer een nieuwe maand voor ons liggen. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we nog met ons hoofd in de mist, maar ik hoop dat we nu al langzaam meer hebben kunnen genieten van een paar mooie dagen. Ik heb in ieder geval weer een lekker weekmenu bij elkaar gezocht.
Maandag – Omelet met pastinaak
Pastinaak is min of meer een vergeten groente, maar je kunt er eigenlijk heel veel lekkere dingen mee doen. Heb je wel eens gedacht om het te verwerken in een omelet?
Pastinaakomelet met bosui
Dinsdag – Stoofschotel met gehakt
Op een vrije dag neem ik altijd meer tijd om iets lekkers te koken, maar lekker wat ook nog snel is, zoals uit de slowcooker, is natuurlijk dubbel zo prettig.
Stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree
Woensdag – Broccoli eiersalade
Niet iedereen houdt van broccoli, en al helemaal niet als het rauw in een salade is verwerkt. Maar het is gezond en als je het even overgiet met heet water, of blancheert, is het minder heftig.
Broccoli-eisalade met paprika
Donderdag – Pittige kebab of cevapcici
Om al een beetje in de vakantie modus te komen, want ja wie wil er nou niet op vakantie of in die modus zitten, heb ik een lekker mediterraans gerecht uitgekozen. Want of je nou in Turkije, Griekenland of Kroatië bent in al deze landen kennen ze wel een versie van dit gerecht.
Vrijdag – Limoen gemberkip
Al een aantal jaar geleden heb ik met Simone dit gerecht een keer gemaakt. En ik weet nog dat we het hele pannetje leeg gesmikkeld hebben. Tijd om weer een keer in het menu te zetten, want dit is zo lekker!!
Sticky chicken met limoen en gember
Zaterdag – Pasta met feta en chili
Ik ben gek op pasta. Ik hou van feta. En eten mag van mij best lekker pittig zijn. Dit gerecht heeft deze drie ingrediënten in zich, en is ook nog makkelijk en goedkoop.
Zondag – Kaneel amaretto pannacotta
Als je de foto van deze overheerlijke pannacotta bekijkt, zou je in een flits kunnen denken dat er kipfilet in zit. Maar dat is een stoofpeertje. Het doet niks af aan de smaak van dit lekkere nagerecht.