En zo zijn we alweer in maart aanbeland. Twee maanden van 2022, waarin we weer wat meer mogen en de meeste mensen zich weer gaan verdiepen in vakantieplannen voor de komende zomer. Daarom begin ik met een recept waardoor de vakantie kriebels aangewakkerd worden.

Maandag – Aziatische burgers

Een paar jaar geleden was ik in Thailand en de smaken van dat land vind ik echt onweerstaanbaar. Ik zal er dit jaar niet heen gaan gok ik, maar Thais eten kan natuurlijk altijd.

Asian hamburgers | insimoneskitchen.com

Aziatische hamburgers

Lekkere Aziatische hamburgertjes die heerlijk zijn met gewone rijst of met sticky rijst
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Tik tok pasta

Op Tiktok is een ware hype ontstaan voor het maken van snelle maaltijden. En dan van die combinaties waarvan je denkt: hoe komen ze er op. Deze pasta moest ik natuurlijk ook proberen en ik eet hem nu regelmatig op een doordeweekse dag, omdat het zo lekker is en ook zo snel klaar.

Pasta feta tiktok

Pasta met pangrattato (tiktok feta pasta)

Je hebt het misschien langs zien komen op tiktok deze heerlijke pasta met feta!
Bekijk het recept >>

Woensdag – Knolselderijsoep

Even een lekker soepje tussendoor. Ik maak eigenlijk veel te weinig soep vind ik zelf, terwijl het zo smakelijk en gezond kan zijn. En er zijn zoveel verschillende combinaties mogelijk. Wat et denken van deze met knolselderij en spinazie.

knolselderij spinaziesoep

Knolselderijsoep met spinazie

Deze heerlijke knolselderijsoep wordt prachtig groen door toevoeging van de spinazie.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Spelt salade met kastanjes

Natuurlijk kan een lekkere salade niet ontbreken in dit weekmenu, en daarvoor geldt hetzelfde als met de soep. Zoveel combinaties in een schaal.

Spelt salade met kastanje

Een lekkere salade met spelt en kastanjes. Het gerecht is in principe vegetarisch. Ik gebruikte er ham bij omdat ik die nog had liggen, maar is geen must
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Boerenkool frittata

Dit is eigenlijk een ontbijtrecept, maar ik maak hem lekker voor mijn avondeten. Licht verteerbaar en handig als je gezond wil eten, maar ook beetje wil afvallen.

Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl

Boerenkoolfrittata

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Gember soja kip

Ik ben fan van de recepten van de Australische Donna Hay. Ze maakt echt een feestje van haar gerechten. Maar wat ik zo leuk vind is dat ze met weinig ingrediënten zulke bijzonder combinaties maakt.

Gember soja kip

Bekijk het recept >>

Zondag – Red velvet koekjes

Ik ken wel de red velvet cake of taart, maar dat je ook red velvet koekjes kunt maken vond ik zo grappig dat ik het met jullie wil delen. En maak er genoeg dan kun jij ze ook weer delen.

red velvet koekjes

Red velvet crinkle cookies

Voor deze red velvet koekjes gebruik je kleurstof, wil je dit niet gebruiken kies dan voor rode bieten poeder.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!