Zadencrackers met noten

Makkelijke zadencrackers

Kijk, het feit dat je ervoor kiest om glutenvrij te eten (nou ja, in mijn geval meestal dan) wil natuurlijk niet zeggen dat je niet eens lekker een toastje met het een of ander in je mond zou willen steken. Toch? En daarom heb ik vandaag wel hele lekkere zadencrackers met noten voor je.

Ik maakte al eens eerder meerzadencrackers maar die bleken toch wel heel erg kruimelig te zijn. Op zich niks mis mee en ze waren echt heel lekker, maar ook wel een klein beetje minder handig als je er wat op wilt smeren. Tijdens een gezellige borrel bijvoorbeeld.

Daarom dus een nieuw recept voor zadencrackers met noten. Want in deze crackers gaat behalve die zaden ook amandelmeel en cashewnoten. De smaak en de structuur is dus totaal anders dan de eerder genoemde crackers.

Maken van de zadencrackers

Het maken van de zadencrackers is niet ingewikkeld. Jullie zijn trouwens over het algemeen wel fan van crackers als ik kijk naar de populariteit van onder andere mijn lijnzaadcrackers. Die zijn echter niet geschikt om te eten als toastje. Teveel lijnzaad is zeker niet goed voor je darmen. Dus dat is niet handig. Hier zit ook wel lijnzaad in maar in verhouding vrij weinig.

Om eerlijk te zijn weet ik niet meer precies hoeveel crackers ik nou heb gehaald uit dit recept. Best wel wat. Ik heb er nu 20 neergezet maar afhankelijk van hoe groot je ze snijdt zijn het er denk ik wel meer.

Ik serveer de glutenvrije zadencrackers graag met een heerlijke wortelhummus (recept volgt morgen) of deze pompoenhummus.

Bakken

Even nog een tip voor het bakken van deze zadencrackers. Het is handig om ze van tevoren al in te snijden. Rol het dus uit op een bakplaat en gebruik bijvoorbeeld een pizzasnijder om ze al te verdelen in vierkantjes. Je hoeft ze dan na het bakken alleen maar los te breken. Na het bakken snijden werkt niet zo goed, want dan breekt het niet in de goede formaten.

Meerzadencrackers
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Zadencrackers

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 20 crackers

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 135 gr cashewnoten
  • 30 gr kokosbloem
  • 80 gr sesamzaad
  • 50 gr pompoenzaad
  • 65 gr zonnebloempitten
  • 40 gr gemalen lijnzaad
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gesneden
  • 1 tl verse tijm fijn gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 80 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160˚C.
  • Doe het amandelmeel, de cashewnoten en kokosbloem in de keukenmachine. Voeg hieraan toe de sesam- en pompoenzaadjes, de zonnebloem, lijnzaad en het zout.
  • Draai tot het fijn verkruimeld is maar nog wel met stukjes erin.
  • Voeg de tijm toe, rozemarijn, olie en het water en draai het nog een paar seconden tot je een deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in twee gedeeltes en rol het plat tussen 2 stukken bakpapier.
  • Leg het op twee bakplaten en snij het met een pizzasnijder in vierkantjes. Of rechthoekjes dat kan natuurlijk ook.
  • Bak het voor 20-25 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen en breek ze dan los op de snijnaden.
Gang: Bijgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: amandelmeel, cashewnoten

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 157kcal, Koolhydraten: 6g, Eiwit: 5g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 2g, Transvet: 1g, Natrium: 122mg, Kalium: 121mg, Vezels: 3g, Suiker: 1g, Vitamine A: 5IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 61mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!