Simone's Kitchen

Even een salade hoor!

Griekse salade | simoneskitchen.nl

Ik zag een paar van jullie al een beetje pips om de neus worden… En dat is ook niet zo verwonderlijk met al dat mannelijk geweld deze week! Maar het feit wil dat ik de afgelopen weken eigenlijk alleen maar gewerkt heb en dus bijster weinig tijd over hield voor koken. En zonder recepten wordt het wat lastig om een recept te plaatsen lijkt me zo. Dus viel Tom in en nou ja, laten we eerlijk zijn, al dat dudefood is natuurlijk eigenlijk wel heel erg lekker.

Griekse salade | simoneskitchen.nl

En ondanks dat hij iedereen graag wat anders doet geloven, maakt hij echt niet elke dag dudefood. We zouden dicht groeien! Nee, hij kan ook hele lekkere andere dingen maken, maar daar mag ik niet teveel over zeggen want dan wil hij vast nooit meer invallen bij onvoorziene omstandigheden. Haha…. Maar omdat ik jullie niet helemaal wilde bedolven onder het mannelijk geweld leek een fijne salade me wel op zijn plaats. Ik maakte die een paar weekjes geleden alweer met Esmee en ja dit is echt een Griekse salade zoals je hem herinnert van je vakantie in Griekenland.

Iedereen weet natuurlijk wel dat de situatie in Griekenland niet zo rooskleurig is, maar dat maakt het land op zich niet minder fijn als vakantieland. Het is voor ons alweer veel te lang geleden dat we een weekje naar een fijn eilandje boekten. En dit jaar zit het er niet meer in maar wellicht volgend jaar. Who knows.

In de tussentijd leek een echte Griekse salade me wel op zijn plek. En dit recept komt notabene van niemand minder als George Colombaris, beter bekend als de enige echte George uit Masterchef Australie (en voor alle fans; dat begint weer volgende week!!! Eindelijk!!!)

Originele Griekse salade van george colombaris | simoneskitchen.nl

Essentieel bij elke goede Griekse (en andere) salade is dat je mooie tomaten gebruikt. Want daar valt of staat de smaak van deze salade bij. Niet bezuinigen op de tomaten dus.

Griekse salade
Totale tijd
15 min
 
Soort: Salade
Keuken: Grieks
Ingredienten
 • 1 stuk ciabatta in stukjes gescheurd of gesneden
 • 1 komkommer
 • een paar mooie rijpe tomaten
 • oregano
 • feta
 • kalamata olijven ontpit
 • goede Griekse olijfolie
 • peper
 • zout
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200 C. Besprenkel de stukjes ciabatta met olijfolie en schuif dit in de oven tot goudbruin en krokant.
 2. Snij ondertussen de tomaat en de komkommer in stukjes, ontpit de olijven en snij kleiner indien gewenst.
 3. Doe de ciabatta in een bord, besprenkel ruim met olijfolie en leg de komkommer, olijven en tomaat erop. Bestrooi met oregano en verkruimel flink wat feta eroverheen.
 4. Om het af te maken nog wat olijfolie eroverheen en eventueel nog wat oregano en smullen maar!

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos