Simone's Kitchen

Glutenvrij rabarbertaartje

glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrij rabarbertaartje

Het is weer rabarberseizoen. Of nou ja, eerlijk gezegd begint dat volgens mij alweer een beetje op zijn eind te lopen. Op de een of andere manier hou ik dat met rabarber nooit zo goed in de gaten. Ik ben er absoluut verzot op dus ik ga altijd los als het er is. (ik heb het even nagekeken… het duurt nog wel even. Tot juli kunnen we nog genieten van de mooie roze stengels.

Tot zover mijn gebrek aan rabarber kennis. Hahaha. Anyway, vorig jaar maakte ik deze heerlijke rabarbercake van Eef. Die is natuurlijk onwaarschijnlijk lekker maar deze versie; een glutenvrij rabarbertaartje is ook absoluut de moeite waard om eens te proberen.

De korst maakte ik dit keer met amandelmeel, arrowroot, kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie. Zoals altijd met glutenvrij bakken is het wat kruimeliger dan een ‘gewone’ taart maar daarom zeker niet minder lekker. Is het nog te droog dan voeg je wat extra kokosolie toe.

Als vulling maakte ik een soort frangipane achtige vulling en daar komen de plakjes rabarber op. Dan nog even bakken in de oven en je glutenvrije rabarbertaartje is klaar!

glutenvrij rabarbertaartje
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Rabarbertaartje

Een heerlijk makkelijk rabarbertaartje dat je keer op keer wilt maken
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Voor de korst

  • 100 gr amandelmeel
  • 2 el arrowroot
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1/8 tl zout
  • 2 el gesmolten kokosolie

Vulling

  • 110 gr amandelmeel
  • 1 el arrowroot
  • ¼ tl zout
  • 65 gr kokosbloesemsuiker
  • 70 gr kokosolie niet gesmolten
  • 1 groot ei
  • 150 gr rababer in dunne plakjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Vet een vlaaivorm in met een losse bodem en zet deze apart.
  • Maak het deeg door de ingredienten hiervoor goed te mengen. Druk dit in de vorm en probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.
  • In de keukenmachine meng je alle ingredienten voor de vulling met uitzondering van de rabarberstukjes.
  • Verdeel de vulling over de bodem en druk de stukjes rabarber in de bovenkant.
  • Bak het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat volledig afkoelen voor je het voorzichtig uit de vorm haalt.
Gang: Koek
Keuken: paleo
Trefwoord: amandelmeel, rabarber

Voedingswaarde

Calorieën: 312kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 6g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 12g, Transvet: 1g, Cholesterol: 20mg, Natrium: 140mg, Kalium: 62mg, Vezels: 3g, Suiker: 8g, Vitamine A: 49IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 76mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.