glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrij rabarbertaartje

Het is weer rabarberseizoen. Of nou ja, eerlijk gezegd begint dat volgens mij alweer een beetje op zijn eind te lopen. Op de een of andere manier hou ik dat met rabarber nooit zo goed in de gaten. Ik ben er absoluut verzot op dus ik ga altijd los als het er is. (ik heb het even nagekeken… het duurt nog wel even. Tot juli kunnen we nog genieten van de mooie roze stengels.

Tot zover mijn gebrek aan rabarber kennis. Hahaha. Anyway, vorig jaar maakte ik deze heerlijke rabarbercake van Eef. Die is natuurlijk onwaarschijnlijk lekker maar deze versie; een glutenvrij rabarbertaartje is ook absoluut de moeite waard om eens te proberen.

De korst maakte ik dit keer met amandelmeel, arrowroot, kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie. Zoals altijd met glutenvrij bakken is het wat kruimeliger dan een ‘gewone’ taart maar daarom zeker niet minder lekker. Is het nog te droog dan voeg je wat extra kokosolie toe.

Als vulling maakte ik een soort frangipane achtige vulling en daar komen de plakjes rabarber op. Dan nog even bakken in de oven en je glutenvrije rabarbertaartje is klaar!

glutenvrij rabarbertaartje
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Rabarbertaartje

Een heerlijk makkelijk rabarbertaartje dat je keer op keer wilt maken
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • taartvorm van 22 cm met losse bodem

Ingrediënten

Voor de korst

Vulling

  • 110 gr amandelmeel
  • 1 el arrowroot
  • ¼ tl zout
  • 65 gr kokosbloesemsuiker
  • 70 gr kokosolie niet gesmolten
  • 1 groot ei
  • 150 gr rababer in dunne plakjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Vet een vlaaivorm in met een losse bodem en zet deze apart.
  • Maak het deeg door de ingredienten hiervoor goed te mengen. Druk dit in de vorm en probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.
  • In de keukenmachine meng je alle ingredienten voor de vulling met uitzondering van de rabarberstukjes.
  • Verdeel de vulling over de bodem en druk de stukjes rabarber in de bovenkant.
  • Bak het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat volledig afkoelen voor je het voorzichtig uit de vorm haalt.
Gang: Koek
Keuken: paleo
Trefwoord: amandelmeel, rabarber
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 312kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 6g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 12g, Transvet: 1g, Cholesterol: 20mg, Natrium: 140mg, Kalium: 62mg, Vezels: 3g, Suiker: 8g, Vitamine A: 49IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 76mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!