Simone's Kitchen

Dude Food dinsdag: goudgeel gefrituurde kip

Goudgeel gefrituurde kip | simoneskitchen.nl

Allemaal goede Paasdagen gehad?
Ik kan in ieder geval even geen eieren meer zien. Zeker geen gekleurde en met name blauwe eieren.
Want die roepen op de één of andere manier bij Dudes toch altijd andere, meer pijnlijke associaties op dan gezellig met de kinderen de verstopte eitjes zoeken.
Nee, ik ben voorlopig even klaar met het kippenfruit.Goudgeel gefrituurde kip | simoneskitchen.nl
Wel jammer want ik had nu juist mijn geheime recept van gevulde eitjes met appeltaart, snickers, ui en mayonaise met jullie willen delen.
Maar helaas, beste mensen, jullie zullen toch echt je verdriet moeten verwerken dat dit prachtige en zeer smaakvolle recept vandaag niet gedeeld wordt.
Ach, morgen kraait er geen haan meer naar, moet je maar denken.

Goudgeel gefrituurde kip | simoneskitchen.nl

Goed beschouwd heeft de kip in het algemeen en de haan in het bijzonder best een zwaar leven.
Er worden tijdens de Paasdagen in Nederland alleen al 32 Miljoen! eieren verorberd.
En die beestjes die deze ‘eier eet frenzy’ dan hebben overleefd, rennen vervolgens zo vlug als hun kippenpootjes ze kunnen dragen de Dude Food keuken in.
Alwaar zij warm welkom worden geheten door een heerlijk recept van gefrituurde kip in een marinade van karnemelk. Ja, dan zit je tot aan je kippennekkie in de sores en besef je dat je het als kippetje of haantje niet hebt getroffen, wanneer je in de Dude Food keuken terecht komt.
Anyway, hier een traditioneel recept voor sappige, goudgeel gebakken kip, die in ieder geval geen gouden eieren meer legt.

Goudgeel gefrituurde kip | simoneskitchen.nl

Goudgeel gefrituurde kip | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Gefrituurde kip in karnemelk marinade

Knapperig, krokant gebakken kip met een heerlijke pittige smaak
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 3 -4

Ingrediënten

  • 750 g kip vleugeltjes, drumsticks, filet of een mix

Voor de marinade

  • 0.5 l karnemelk
  • 1 el Tobasco
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1,5 tl zwarte peper gemalen
  • 1 tl zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder la Chinata dulce

Voor het krokante jasje

  • 200 gr bloem
  • 2 el panko of paneermeel
  • 2 el geraspte kaas
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper gemalen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • En verder:
  • Olie om in te bakken
  •  

Instructies

  • Leg de kip in een hoge ovenschaal (snij de kipfilet in stukken van ongeveer 5x5 cm). Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal. Giet de marinade over de kip heen (kip moet helemaal onder staan), dek af met folie en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast (hij wordt het lekkerst als je hem een hele nacht laat marineren).
  • Wanneer je geen goede ovenschaal hebt, kun je de kip en marinade ook in een stevige, hersluitbare plastic zak doen.
  • Haal de kip een half uur voor je gaat bakken uit de koeling en verwarm de oven voor op 150°C.
  • Zet een frituurpan of hoge braadpan op het vuur en verhit hier de olie in tot ongeveer 160 graden (test met een stukje brood of de olie heet genoeg is)
  • Meng de ingrediënten voor het krokante jasje goed door elkaar en haal de gemarineerde, nog vochtige kip door dit bloembeslag. Zorge ervoor dat de kip helemaal door de bloem is gehaald.
  • Bak de kip in porties van hooguit vier stukken (ze moeten dus lekker ruimte hebben in de olie) tot de korst mooi goudgeel bruin is (ongeveer een minuut of vijf per portie) en laat de gefrituurde stukken kip uitlekken op keukenpapier.
  • Omdat de kip nog een beetje rosé van binnen kan zijn, leg je de kipstukken in een ovenschaal en bakt ze nog een half uur tot drie kwartier af in de oven.
  • Serveer een lekkere salade en wat mooie sauzen naast de kip en eet smakelijk!

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

10 comments

  1. Avatar

    Ik ben dan wel geen man, maar ik krijg hier spontaan honger van 😉

  2. Avatar

    Ik ben ook geen dude, maar wel een fan van lekkere kip! Misschien moet ik mijn hubby maar eens overtuigen dit recept te maken!

  3. Avatar

    Ook geen dude, maar ik hou wel van dudefood!! Ziet er echt heel lekker en vooral knapperig uit. Like!

  4. Avatar

    dat krokante jasje overal hoeft voor mij niet zo zonde van de kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!