Weekmenu week 47-2023
Ik was van de week eens aan het zoeken in mijn computer en toen kwam ik er achter dat ik ooit eens ben begonnen met een lekker en gezond weekmenu voor week 47-2021. Er vanuit gaande dat ik ook wel eens een weekmenu niet heb gemaakt, gok ik dat dit dan mijn 100ste weekmenu is. Laten we er dus maar een feestmenu van maken. Tenslotte moet je zelf de slingers ophangen en van het leven een feestje maken.
Maandag – Romige paddenstoelensoep
In deze periode vind ik het heerlijk om op padenstoelenjacht te gaan. Niet om ze op te gaan eten hoor, maar om er een mooie foto van te maken, en nieuwe soorten te ontdekken. Voor de paddenstoelen in de soep ga ik gewoon naar de supermarkt. Wel zo veilig.
Romige paddenstoelensoep
Dinsdag – Bloemkool couscous
Wat ik ook grappig vind is, dat ik zelfs na 100 weekmenu’s , zo af en toe nog een recept vind, dat ik nooit eerder in een weekmenu heb gebruikt. En dit recept is een heerlijke overdosis groente, en zo lekker makkelijk om te maken. Ga je echt voor gemak dan kun je tegenwoordig ook zelf bloemkoolrijst-couscous in de winkel kopen. Maar zelf vers malen is voordeliger en gezonder.
Woensdag – Ceviche van tonijn
Een heerlijk gezond recept met vis, in dit geval tonijn, is deze ceviche. Ik heb dit in Peru vooral gegeten als maaltijdsalade, maar het kan ook als voorgerecht. Maar neem van mij aan, dit is zo lekker, daar wil je meer van eten, dan er op je bord ligt bij een voorgerecht.
Donderdag – Ramen noodles
Ik gun mezelf nooit de tijd om een goede bouillon te maken voor een ramen noodles als deze. Stom eigenlijk, want heb je een goede bouillon, dan is een gezond bordje na een werkdag zo op tafel te toveren. Misschien moet ik mijn leven eens beteren wat dat betreft.
Vrijdag – Gegrilde courgette carpaccio
Dit is ook zo’n recept wat nog nooit in een van mijn weekmenu’s heeft gestaan. En dat is echt een gemiste kans geweest, want dit is zo lekker. En ook vandaag overvol groente. Er staan ook behoorlijk wat ingrediënten op de lijst, maar dat komt door de Indiase basis. Het wordt er alleen maar lekkerder van.
Gegrilde courgette met kikkererwten salsa
Zaterdag – Coq au vin
Omdat het toch een klein feestje is, heb ik voor het weekend een feestelijke Coq au vin uitgekozen. Deze Franse klassieker is heerlijk voor deze periode: zo’n pruttelende pan op het vuur en dan de geur van vlees en wijn, die onder je neus komt kriebelen. Kachel hoog, en de wind om het huis en de regen tegen de ramen. Nou ja, je hebt wel beeld denk ik. Eet smakelijk!
Coq au vin
Zondag – Supersnelle pepernoten trifle
Nou ja en als je dan de weersomstandigheden in aanmerking neemt, dan weet je ook dat het weer Sinterklaas tijd is. En niet dat ik het vier, maar je kan geen winkel binnen gaan of de pepernoten vliegen je figuurlijk, om de oren. Soms kan ik het niet weerstaan, vandaar dat ik iets lekkers moet maken met dat zakje wat in de kast ligt te branden….