Ik was van de week eens aan het zoeken in mijn computer en toen kwam ik er achter dat ik ooit eens ben begonnen met een lekker en gezond weekmenu voor week 47-2021. Er vanuit gaande dat ik ook wel eens een weekmenu niet heb gemaakt, gok ik dat dit dan mijn 100ste weekmenu is. Laten we er dus maar een feestmenu van maken. Tenslotte moet je zelf de slingers ophangen en van het leven een feestje maken.

Weekmenu week 47 2023

Maandag – Romige paddenstoelensoep

In deze periode vind ik het heerlijk om op padenstoelenjacht te gaan. Niet om ze op te gaan eten hoor, maar om er een mooie foto van te maken, en nieuwe soorten te ontdekken. Voor de paddenstoelen in de soep ga ik gewoon naar de supermarkt. Wel zo veilig.

Romige paddenstoelensoep | simoneskitchen.nl

Romige paddenstoelensoep

Lekkere romige soep die niet al te zwaar is. Ook lekker met wat gorgonzola erin!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bloemkool couscous

Wat ik ook grappig vind is, dat ik zelfs na 100 weekmenu’s , zo af en toe nog een recept vind, dat ik nooit eerder in een weekmenu heb gebruikt. En dit recept is een heerlijke overdosis groente, en zo lekker makkelijk om te maken. Ga je echt voor gemak dan kun je tegenwoordig ook zelf bloemkoolrijst-couscous in de winkel kopen. Maar zelf vers malen is voordeliger en gezonder.

bloemkool couscous

Bloemkool couscous

Bekijk het recept >>

Woensdag – Ceviche van tonijn

Een heerlijk gezond recept met vis, in dit geval tonijn, is deze ceviche. Ik heb dit in Peru vooral gegeten als maaltijdsalade, maar het kan ook als voorgerecht. Maar neem van mij aan, dit is zo lekker, daar wil je meer van eten, dan er op je bord ligt bij een voorgerecht.

tonijn recept gegaard in citrus

Tonijn gegaard in citrus

Heerlijk fris is dit eenvoudige tonijn gerechtje
Bekijk het recept >>

Donderdag – Ramen noodles

Ik gun mezelf nooit de tijd om een goede bouillon te maken voor een ramen noodles als deze. Stom eigenlijk, want heb je een goede bouillon, dan is een gezond bordje na een werkdag zo op tafel te toveren. Misschien moet ik mijn leven eens beteren wat dat betreft.

Ramen noodles met buikspek en paddenstoelen | simoneskitchen.nl

Ramen noodles met buikspek

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Gegrilde courgette carpaccio

Dit is ook zo’n recept wat nog nooit in een van mijn weekmenu’s heeft gestaan. En dat is echt een gemiste kans geweest, want dit is zo lekker. En ook vandaag overvol groente. Er staan ook behoorlijk wat ingrediĆ«nten op de lijst, maar dat komt door de Indiase basis. Het wordt er alleen maar lekkerder van.

Gegrilde courgette carpaccio

Gegrilde courgette met kikkererwten salsa

Een heerlijke carpaccio van gegrilde courgette met een kikkererwtensalsa waar je je vingers bij aflikt.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Coq au vin

Omdat het toch een klein feestje is, heb ik voor het weekend een feestelijke Coq au vin uitgekozen. Deze Franse klassieker is heerlijk voor deze periode: zo’n pruttelende pan op het vuur en dan de geur van vlees en wijn, die onder je neus komt kriebelen. Kachel hoog, en de wind om het huis en de regen tegen de ramen. Nou ja, je hebt wel beeld denk ik. Eet smakelijk!

Coq au vin

Coq au vin

Een heerlijke Franse klassieker die perfect is voor de herfst en winter!
Bekijk het recept >>

Zondag – Supersnelle pepernoten trifle

Nou ja en als je dan de weersomstandigheden in aanmerking neemt, dan weet je ook dat het weer Sinterklaas tijd is. En niet dat ik het vier, maar je kan geen winkel binnen gaan of de pepernoten vliegen je figuurlijk, om de oren. Soms kan ik het niet weerstaan, vandaar dat ik iets lekkers moet maken met dat zakje wat in de kast ligt te branden….

Pepernoten trifle

Pepernoten trifle met aardbeien en skyr

Een heerlijke Sinterklaas dessert wat ook makkelijk is om te bouwen tot een kerstdessert!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!