En daar is ie dan: de laatste week van het jaar! En veel mensen zullen blij zijn, omdat de kerst zo “gunstig” valt. Want we beginnen deze week met twee vrije dagen waarop we dus lekker kunnen kokkerellen. Ik heb deze week wat heerlijke recepten uitgezicht, die allemaal kunnen voor een smakelijk kerstdiner.

Weekmenu week 52 2023

Maandag Eerste Kerstdag – Beef Wellington

Volgens mij is Kerst niet compleet zonder een echte klassieker: de Beef Wellington. En wat fijn is dat je het van te voren kan voorbereiden. Zorg wel voor een goed stuk vlees, want je wil toch niet dat iedereen zit te eten alsof ze kauwgom in de mond hebben. Een paar lekkere bijgerechten er bij en je hebt een feestmenu op tafel staan.

beef wellington

Beef Wellington

De kerstklassieker!
Bekijk het recept >>

Dinsdag Tweede Kerstdag – Saltimbocca

Ook dit is een spectaculair gerecht, wat je niet al te veel tijd kost. Maar wat er ook fantastisch uitziet op de kersttafel. De rolletjes kun je makkelijk voorbereiden, en op het moment suprême alleen het gerecht bereiden in de keuken. Voor de rest kun je gezellig bij je gezelschap zitten hoor.

saltimbocca recept

Saltimbocca tradizionale

Heerlijk gevulde rolletjes kalfsoester. In een handomdraai tover je een spectaculair gerecht op tafel
Bekijk het recept >>

Woensdag – Warme Spruitjessalade

Ik was vroeger niet zo gek op die groene doorgekookte balletjes, die mijn moeder op tafel zette. Maar toen ik ontdekte, dat je met spruitjes veel smakelijkere bereidingswijzen kan toepassen, eet ik het veel vaker. Bovendien is het ook een heel gezonde groente. Wat te denken van deze salade.

Spruitjessalade met kastanjedressing | simoneskitchen.nl

Warme spruitjessalade met kastanjedressing en blauwe kaas

Maak het recept veganistisch door de slagroom te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom of amandelmelk. De blauwe kaas kun je in dat geval weglaten en de ui ed. bakken in olijfolie in plaats van boter.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Tomatensoep met gorgonzola

Op de dagen na de Kerstdagen hebben de meeste mensen niet zo heel veel zin in veel eten, maar je je moet toch wat eten, dus hoe slim is het dan om een heerlijke warme soep te maken, met een lekker warm broodje en een dip of kaasje. Mocht je nog geen voorgerecht hebben voor een van de Kerstdagen, dan voldoet deze soep ook prima.

Tomatensoep met gerookte paprika en gorgonzola saus | simoneskitchen.nl

Tomatensoep met gerookte paprika en gorgonzola creme

Vegetarische optie: vervang de kippenbouillon door groentebouillon
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Hartige taart met ui, appel en stilton

Een ander gemakkelijk recept is natuurlijk een hartige taart. Ik gebruik vaak left-over groenten in een hartige taart, met wat pittige kaas erover heb je een verrukkelijke maaltijd. En hij is zelfs chic en geschikt voor Kerst of Oud en Nieuw. Hij is behoorlijk machtig, dus een klein stukje voldoet.

Hartige taart met ui en stilton

Hartige taart met ui en stilton

Dit lekkere hartige taartje maak je snel met croissantdeeg
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Fajita

En ben je het zat om alle dagen maar in de keuken te staan, en denk je met Oud en Nieuw: Joh, doe het vandaag even lekker zelf. Dan is een tafel met fajita’s en verschillende ingrediënten een ideale oplossing. Iedereen kan zijn eigen smaak op zijn wrap doen. En je krijgt nooit commentaar dat het niet zo lekker is, hahaha. Ik wens je alvast een heerlijk en smakelijk 2024!

Tex mex kerstmis

Tex Mex kerst met gevulde fajita’s

Het fijne van al deze fajita's (en fajita in het algemeen) is dat je kunt mixen en matchen. Combineer de kalkoen met wat blokjes zoete aardappel of leg een plak halloumi op de zoete aardappel en strooi de feta over de aubergine. Alles is mogelijk!
Bekijk het recept >>

Zondag – Mascarpone met pistache en karamel

Je hebt op de laatste dag nog een overheerlijk dessert van mij tegoed. De keuze voor een kerstdessert is te groot op de site, aar voor mij sprong deze lekkere mascarpone met pistache en karamel er bovenuit. makkelijk te maken en wat een heerlijke smaak. Je kent dat engeltje wel, dat over je tong fietst, dat is deze!

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Mascarpone met pistache en karamel

Makkelijk en snel om te maken is dit dessert met pistache en karamelsaus
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!