Een paar weken geleden vertelde ik dat ik vond dat ik te weinig vis at, en het goede voornemen was meer vis. Nou dat is dus nog niet gelukt, vandaar dat ik mezelf deze week ga dwingen om meer recepten te posten en zo gemakkelijker voor vis te kiezen. En hoe leuk, jullie doen met mij mee!

Maandag – Courgetti met ricotta

Maar we beginnen de week met een makkelijke vegetarische maaltijd. Dat is namelijk ook iets wat ik nog meer wil gaan eten. Tenslotte is dat goed voor mij, maar ook voor de wereld. En als ik door lekker eten daar een bijdrage aan kan doen, is dat mooi meegenomen.

Courgetti met ricotta

Courgetti met citroen en ricotta

Een heerlijk fris gerecht uit Weeklight van Donna Hay
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Venkelrisotto met zalm

Venkel is zo’n makkelijk en lekkere groente. Ik probeer er altijd een op voorraad in mijn koelkast te hebben want je kunt er altijd wel iets lekkers en gezonds mee maken. Wat denk je van deze venkelrisotto met zalm?!

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkel risotto met gerookte zalm

Deze risotto met venkel, garnalen en gerookte zalm is weer eens een hele andere manier om je risotto te maken!
Bekijk het recept >>

Woensdag – Preisoep met bleekselderij

Een heerlijk soepje doet het altijd goed op een doordeweekse dag. En ongemerkt heb je zo een grote portie groente binnen. Eventueel met een salade, of ga je voor het gemak, met een vers gebakken broodje. En je hebt weer een heerlijke gezonde maaltijd op tafel staan.

Preisoep met bleekselderij | simoneskitchen.nl

Preisoep met bleekselderij

Bekijk het recept >>

Donderdag – Aardappelsalade met zalm

Nu ik koolhydraatarm eet, staan er weinig aardappelen op mijn menu. Ik ben sowieso geen aardappeleter, maar in een salade vind ik het wel lekker. Ik maak lekker een beetje meer, dan eet ik het de ene dag voor de avondmaaltijd, en kan de rest de volgende dag mee naar het werk voor de lunch. Dan zijn de smaken er nog meer ingetrokken.

Aardappelsalade met zalm | simoneskitchen.nl

Aardappelsalade met zalm

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Broccoli met biefstuk

Dat lekker en gezond niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze broccoli met biefstuk. Het staat binnen no time op tafel en het is een gezonde lekkere maaltijd. En door de ingrediƫnten in dit recept heeft het een Aziatische smaakbeleving.

broccoli biefstuksalade

Snelle broccoli met biefstuk

Een lekker snel en makkelijk gerecht voor door de week
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Marokkaanse visschotel

Vandaag eten we vis in een hele andere gedaante, namelijk in een Marokkaanse visschotel. De stoofschotel wordt apart gemaakt en daarna leg je de gebakken vis er op. Zo blijft de vis lekker gebakken van structuur, maar heb je de smaken van een stoofschotel.

Marokkaanse visschotel

Gegrilde vis met Marokkaanse stoof

Bekijk het recept >>

Zondag – Citroen macarons

Volgende week is het Pasen en ik weet dat mensen daar al ruim van te voren mee bezig zijn. Want als de hele familie of een groep vrienden komt eten, wil je wel beslagen ten ijs komen. Al hoop ik wel dat er geen ijs is trouwens. Deze citroen macarons zijn natuurlijk heel passend qua kleur voor de Pasen, maar ik betwijfel of ze de volgende week gaan halen. Zo lekker!!

Citroen macarons

Citroen macarons

Deze lekkere frisse citroen macarons hebben een vulling van lemon curd met mascarpone
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!