Weekmenu week 13 – 2023
Een paar weken geleden vertelde ik dat ik vond dat ik te weinig vis at, en het goede voornemen was meer vis. Nou dat is dus nog niet gelukt, vandaar dat ik mezelf deze week ga dwingen om meer recepten te posten en zo gemakkelijker voor vis te kiezen. En hoe leuk, jullie doen met mij mee!
Maandag – Courgetti met ricotta
Maar we beginnen de week met een makkelijke vegetarische maaltijd. Dat is namelijk ook iets wat ik nog meer wil gaan eten. Tenslotte is dat goed voor mij, maar ook voor de wereld. En als ik door lekker eten daar een bijdrage aan kan doen, is dat mooi meegenomen.
Courgetti met citroen en ricotta
Dinsdag – Venkelrisotto met zalm
Venkel is zo’n makkelijk en lekkere groente. Ik probeer er altijd een op voorraad in mijn koelkast te hebben want je kunt er altijd wel iets lekkers en gezonds mee maken. Wat denk je van deze venkelrisotto met zalm?!
Venkel risotto met gerookte zalm
Woensdag – Preisoep met bleekselderij
Een heerlijk soepje doet het altijd goed op een doordeweekse dag. En ongemerkt heb je zo een grote portie groente binnen. Eventueel met een salade, of ga je voor het gemak, met een vers gebakken broodje. En je hebt weer een heerlijke gezonde maaltijd op tafel staan.
Donderdag – Aardappelsalade met zalm
Nu ik koolhydraatarm eet, staan er weinig aardappelen op mijn menu. Ik ben sowieso geen aardappeleter, maar in een salade vind ik het wel lekker. Ik maak lekker een beetje meer, dan eet ik het de ene dag voor de avondmaaltijd, en kan de rest de volgende dag mee naar het werk voor de lunch. Dan zijn de smaken er nog meer ingetrokken.
Vrijdag – Broccoli met biefstuk
Dat lekker en gezond niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze broccoli met biefstuk. Het staat binnen no time op tafel en het is een gezonde lekkere maaltijd. En door de ingrediënten in dit recept heeft het een Aziatische smaakbeleving.
Snelle broccoli met biefstuk
Zaterdag – Marokkaanse visschotel
Vandaag eten we vis in een hele andere gedaante, namelijk in een Marokkaanse visschotel. De stoofschotel wordt apart gemaakt en daarna leg je de gebakken vis er op. Zo blijft de vis lekker gebakken van structuur, maar heb je de smaken van een stoofschotel.
Zondag – Citroen macarons
Volgende week is het Pasen en ik weet dat mensen daar al ruim van te voren mee bezig zijn. Want als de hele familie of een groep vrienden komt eten, wil je wel beslagen ten ijs komen. Al hoop ik wel dat er geen ijs is trouwens. Deze citroen macarons zijn natuurlijk heel passend qua kleur voor de Pasen, maar ik betwijfel of ze de volgende week gaan halen. Zo lekker!!