En zo zitten we al weer in de tweede helft van het jaar. Eerst krijgen we er steeds een beetje licht bij elke dag en op het moment dat het dan 21 juni is geweest, weet je gewoon dat we er weer op moeten inleveren. Nou vind ik een beetje licht in de avond inleveren niet eens zo heel erg, maar meestal gaat het ook gepaard met ander weer, en dat vind ik dan wel weer jammer. Vandaag is de zon vertrokken achter een heleboel regenwolken en ik kan je vertellen: ik ben het nu al zat na een uur. Dan maar eens op jacht naar lekkere recepten voor deze week.

weekmenu week 27-2023

Maandag – Aubergine snacks

Ja hoor, ik ga het weer zeggen. Mijn hernieuwde “oude” voornemen om meer groenten te eten is weer aanwezig. En ik heb voor vandaag een heel makkelijk, maar nog makkelijker te maken recept met aubergine gevonden. Veel smaak en met eventueel wat gebakken aardappeltjes en een stukje vlees tover je zo een snelle maaltijd op tafel.

Aubergine snacks

Aubergine snacks met kaas

Supersnel en simpel. Geroosterde aubergine met gesmolten kaas uit de oven. Heerlijk en makkelijk!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Tonijn gegaard in citrus

Jullie kennen vast mijn voorliefde voor de Peruaanse ceviche, maar ik heb nu een variant met tonijn. Het principe is hetzelfde: de vis gaart door de zuren in het limoen en citroensap. Een super gezonde maaltijd en ook nog eens heel lekker. Zonnetje er bij en een lekker drankje….niks mis mee.

tonijn recept gegaard in citrus

Tonijn gegaard in citrus

Heerlijk fris is dit eenvoudige tonijn gerechtje
Bekijk het recept >>

Woensdag – Risoni salade met komkommer

Iedereen kent vast wel Griekse salade, maar ook daarmee kun je variƫren. Of alleen groente, maar ook met een pasta soort er in , is het erg lekker. Probeer deze maar eens met risoni, ook wel te vinden met de alias orzo.

Risoni salade met tomaat

Risoni salade met tomaat

Lekker makkelijk als maaltijdsalade voor zomerse dagen
Bekijk het recept >>

Donderdag – Aziatische omelet

Om ook meer vis en schaaldieren te eten lijkt het me een goed idee, om deze garnalen op het menu te zetten. En beetje pit er in en de smaak van de vissaus, dan kan het eigenlijk al niet meer mislukken. Eet smakelijk!

Aziatische omeletje met garnalen en chili jam | simoneskitchen.nl

Aziatische omelet met garnalen en chili jam

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Gebakken camembert

Er vanuit gaande dat de regen weer voorbij is getrokken en je weer lekker buiten kan eten, heb ik een heel makkelijk en lekker gerechtje met deze gebakken camembert. De oven doet het werk terwijl jij buiten de tafel gezellig dekt en geniet van het avondzonnetje . Heb je beeld?

Camembert uit de oven | simoneskitchen.nl

Camembert uit de oven

Super eenvoudig maar zo lekker!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pulled pork burger

Deze burger maken kost je wat meer tijd, dan de rest van de recepten van deze week, maar dan heb je ook wel een hele lekkere burger op je bord. De volgende uitdaging wordt dan, om hem zonder al te veel knoeien op te eten. Foto’s mogen in een mail naar Simone hoor!!!

Gyrosburger | simoneskitchen.nl

De ultieme gyrosburger

Bekijk het recept >>

Zondag – Waterijsjes met vlierbloesem

Misschien heb je in de socials wel gezien dat Simone een heerlijke vlierbloesem siroop heeft gemaakt. Mocht je ook meteen de natuur in zijn gegaan om vlierbloesem te lukken en de siroop te maken, dan kun je de siroop ook gebruiken om deze lekkere ijsjes te maken. Tenslotte wordt het vandaag weer een heel warme en zonnige dag.

Meloen waterijsjes met vlierbloesemsiroop | simoneskitchen.nl

Waterijsjes met vlierbloesem siroop, meloen en frambozen

Lekker fris en fruitig.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!