En zo is de vakantie alweer voorbij, en als je dit leest zitten Simone en ik waarschijnlijk in een soort van jetlag, hahaha. Maar hebben we ook een fantastisch reis gehad. Nu ik dit schrijf weet ik het nog niet hoor, want we hebben de reis nog in het vooruitzicht. Maar in de vakantie doen we een social media dieet, dus dan is het lastig om dit te schrijven.

Maandag – Bloemkoolrijst

En na zo’n vakantie waar je toch heel lekker, maar ook ongezonder eet, vanaf vandaag maar weer beter op de groenten toename letten. Dit gerecht is vegetarisch, maar ik denk dat het ook wel lekker is met wat uitgebakken chorizo. En weer een lekkere Hollandse groente als boerenkool, is na een mooie reis altijd een heerlijk idee.

Bloemkoolrijst met boerenkool | simoneskitchen.nl

Bloemkoolrijst met boerenkool en feta

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Kabeljauw met pancetta

Meer vis eten is een eeuwige uitdaging. Dus deze week ga ik proberen om het echt weer wat vaker te eten. Zo lekker en gezond, dus waarom het er dan niet van komt? Heeft iemand daar antwoord op?

Kabeljauw met doperwtenpuree | simoneskitchen.nl

Kabeljauw met erwtenpuree

Bekijk het recept >>

Woensdag – Zuurkoolsoep

Zuurkool is ook zo’n groente die ik graag eet als ik terug kom van vakantie. Vandaag probeer ik eens een nieuwe variant, namelijk in deze zuurkoolsoep. Ik ben namelijk gek op alle recepten met zuurkool, maar dit heb ik nog niet eerder gegeten. Het ziet er op de foto een beetje uit alsof je het hebt vergeten af te gieten, dus ik ben echt heel benieuwd naar de smaak. Proberen jullie met mij mee?

zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Het klinkt misschien een beetje gek maar deze soep is echt verrassend lekker. Let wel op dat je de zuurkool op het laatst toevoegt. Om alle goede bacterien in de zuurkool niet om zeep te helpen is het last minute iets meewarmen voldoende. Kook de zuurkool dus niet mee met de soep.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Snelle pasta

Het nadeel van terugkomen van vakantie is dat je weer zelf moet koken, in plaats van weer een menu openslaan in een restaurant. Althans niet echt een nadeel, want ik vind het ook wel weer lekker om zelf te bedenken wat ik wil eten. Maar een lekkere snelle pasta is ook heerlijk, en snel aan tafel.

Romige pasta

Snelle romige pasta

Een lekkere en snelle romige pasta met tomaatjes en mascarpone
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Omelet met groenten

Om ook weer veel groenten te eten is deze omelet gevuld met groenten echt super easy. Je kan er alle groenten in verwerken die je nog in de koelkast hebt liggen. En dan heb je een makkelijke, gezonde en smakelijke maaltijd.

Omelet met groente

Omelet met groenten

Een goed begin van de dag is het halve werk!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Marokkaanse visstoof

Hou jij ook wel van een beetje pittig? Dan moet je deze stoofschotel proberen. En om de “vis” uitdaging aan te gaan, is deze stoofschotel met vis. Maar mocht je het met kip of gehakt willen eten kan dat ook, want de vis wordt naast de stoof gebakken en er daarna pas opgelegd.

Marokkaanse visschotel

Gegrilde vis met Marokkaanse stoof

Bekijk het recept >>

Zondag – Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes zijn eigenlijk altijd een goed idee. De lekkere smaak van kaneel, wat een fantastisch specerij is dat eigenlijk. Het behoort ook nog eens tot de superfoods, dus ik zeg, dit is een gezonde verleiding om te bakken. Het neemt even wat tijd in, maar dat vind je helemaal niet erg meer, als je de smaak proeft….

Kaneelbroodjes

Sticky kaneelbroodjes met roomkaas en karamelsaus

Als je het doet moet je het goed doen en deze overheerlijke kaneelbroodjes wil je gemaakt hebben!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!