Weekmenu week 36 – 2023
Het lijkt definitief dat die lange warme zomer er dit jaar niet gaat komen. Ik hoop voor jullie dat je in je vakantieweken toch hebt kunnen genieten van het mooie weer. Ik baal wel dat er op mijn vrije dagen toch vaak niet zo veel zon was als gehoopt. Gelukkig was het eten altijd wel zonnig op mijn bord. Ook deze week weer een heerlijke variatie aan zonnige recepten.
Maandag – Bami goreng
Eigenlijk vind ik de bami goreng die mijn Vader altijd maakte de lekkerste. Sinds hij er niet meer is heb ik nooit meer bami gegeten. Toen ik deze vegetarische versie zag, bedacht ik dat dat toch wel weer een keer heel lekker zou zijn. BIj deze dus:
Dinsdag – Gevulde paprika
Ik heb een haatliefde verhouding met paprika. Ik vind het lekker, maar het komt zogezegd ook wel terug. Zeker als je het rauw eet. Ik denk dat deze versie van gevulde paprika wel heel lekker is, dus ik ga het deze week weer een keer proberen.
Woensdag – Zalm met aziatische groente
Elke week is er ook weer de uitdaging om genoeg groente te eten, en volgens mij ben ik daar niet de enige in. Soms sla ik weer lekker veel in, en op de een of ander manier gebeurt het vaak dat ik iets te enthousiast was en toch ingehaald wordt door schimmel of rot. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dan zoek ik een recept waar ik gelijk de hele koelkast aan groente kan verwerken.
Donderdag – Salade met venkel
Oh en nou zie ik toch weer een overheerlijk nieuw recept voor een venkelsalade op de site staan. Die moet ik natuurlijk meteen uitproberen. Al denk ik wel dat ik de ananas er uit ga laten, want iets met: geen liefhebber van fruit in mijn eten.
Salade met venkel, ananas en macadamia
Vrijdag – Wortelschotel met bloemkool
Je weet van mijn (en Simone) voorliefde voor snel en makkelijk en vol groente voor doordeweeks. Dit recept voldoet aan al deze eisen. Oh ja en lekker hoort daar natuurlijk ook bij. En had ik al gezond gezegd? Dit recept is echt een positieve overdosis.
Wortelschotel met komkommer
Zaterdag – Bloemkoolpizza
Ik ben altijd gek op pizza, maar mijn darmen vinden een overdosis koolhydraten nooit een goed idee. Soms eet ik het nog wel eens, maar vooral ’s nachts heb ik daar dan spijt van. Ik ga eens kijken of deze versie mij beter bevalt.
Bloemkoolpizza met pulled chicken en pittige tomatensaus
Zondag – Pompoenbrownies
Als er pompoen in de schappen verschijnt, dan begint de herfst echt voor de deur te staan. Slaat misschien nergens op, want pompoen kun je uit de vriezer het heel jaar door kopen. Maar het is een beetje psychisch denk ik, hahaha. En hoe fijn om de herfst dan binnen uit te nodigen en aan de brownies te gaan.