Het lijkt definitief dat die lange warme zomer er dit jaar niet gaat komen. Ik hoop voor jullie dat je in je vakantieweken toch hebt kunnen genieten van het mooie weer. Ik baal wel dat er op mijn vrije dagen toch vaak niet zo veel zon was als gehoopt. Gelukkig was het eten altijd wel zonnig op mijn bord. Ook deze week weer een heerlijke variatie aan zonnige recepten.

weekmenu week 36-2023

Maandag – Bami goreng

Eigenlijk vind ik de bami goreng die mijn Vader altijd maakte de lekkerste. Sinds hij er niet meer is heb ik nooit meer bami gegeten. Toen ik deze vegetarische versie zag, bedacht ik dat dat toch wel weer een keer heel lekker zou zijn. BIj deze dus:

Bami goreng

bami goreng met tempeh

Een lekkere vega variant van de bami goreng
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Gevulde paprika

Ik heb een haatliefde verhouding met paprika. Ik vind het lekker, maar het komt zogezegd ook wel terug. Zeker als je het rauw eet. Ik denk dat deze versie van gevulde paprika wel heel lekker is, dus ik ga het deze week weer een keer proberen.

Gevulde paprika | simoneskitchen.nl

Gevulde paprika met Oosterse twist

Bekijk het recept >>

Woensdag – Zalm met aziatische groente

Elke week is er ook weer de uitdaging om genoeg groente te eten, en volgens mij ben ik daar niet de enige in. Soms sla ik weer lekker veel in, en op de een of ander manier gebeurt het vaak dat ik iets te enthousiast was en toch ingehaald wordt door schimmel of rot. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dan zoek ik een recept waar ik gelijk de hele koelkast aan groente kan verwerken.

aziatische zalm met wokgroentes

Aziatische zalm met wokgroente

Heerlijke moot zalm met lekker veel groente
Bekijk het recept >>

Donderdag – Salade met venkel

Oh en nou zie ik toch weer een overheerlijk nieuw recept voor een venkelsalade op de site staan. Die moet ik natuurlijk meteen uitproberen. Al denk ik wel dat ik de ananas er uit ga laten, want iets met: geen liefhebber van fruit in mijn eten.

salade met venkel, ananas met macadamia

Salade met venkel, ananas en macadamia

Perfect voor de zomer en vol met goede voedingsstoffen
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Wortelschotel met bloemkool

Je weet van mijn (en Simone) voorliefde voor snel en makkelijk en vol groente voor doordeweeks. Dit recept voldoet aan al deze eisen. Oh ja en lekker hoort daar natuurlijk ook bij. En had ik al gezond gezegd? Dit recept is echt een positieve overdosis.

Wortelschotel

Wortelschotel met komkommer

Deze lekkere wortelschotel maak je met bloemkool, doperwtjes en pittige specerijen
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Bloemkoolpizza

Ik ben altijd gek op pizza, maar mijn darmen vinden een overdosis koolhydraten nooit een goed idee. Soms eet ik het nog wel eens, maar vooral ’s nachts heb ik daar dan spijt van. Ik ga eens kijken of deze versie mij beter bevalt.

Bloemkoolpizza met pullen chicken

Bloemkoolpizza met pulled chicken en pittige tomatensaus

Een variant op de bloemkoolpizza met pulled chicken en een pittige tomatensaus
Bekijk het recept >>

Zondag – Pompoenbrownies

Als er pompoen in de schappen verschijnt, dan begint de herfst echt voor de deur te staan. Slaat misschien nergens op, want pompoen kun je uit de vriezer het heel jaar door kopen. Maar het is een beetje psychisch denk ik, hahaha. En hoe fijn om de herfst dan binnen uit te nodigen en aan de brownies te gaan.

Pompoen chocola brownies | simoneskitchen.nl

Pompoen brownies (pumpkin spice brownies)

Heerlijke brownies die het perfect doen voor de feestdagen
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!