En zo zijn Simone en ik alweer een week terug van onze fantastische reis door Mexico. We hebben heel veel mooie dingen gezien, prachtige mensen ontmoet en leren kennen. En vooral ook heel lekker gegeten. Die inspiratie gaan jullie de komende periode zeker tegen komen op Simone’s kitchen. Maar eerst weer even terug in het normale ritme komen met een lekker weekmenu.

Maandag – Vegan salade met veel kleur

Mexico is een land van heel veel kleur hebben we wel gemerkt. Vooral op de lokale marktjes spetteren de kleuren je tegemoet. En alle groente en fruit smaken door de zon ook net iets lekkerder dan in onze supermarkt. Deze maandag starten we dus met lekker veel kleur op ons bord.

Kleurige salade

Vegan salade met andijvie, rode kool en zoete aardappel

Dit recept is vegan, maar wil je liever vlees erbij dan is het erg lekker met wat kip of stukjes tonijn of makreel
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Romige kippensoep

Na zo’n vakantie heb ik ook weer zin in een lekkere verwarmende soep. Zeker door het temperatuurverschil van zo’n 25 graden. Dit lekkere kippensoepje heeft ook een beetje CaraĆÆbische invloed door de kokosmelk. Ook dat kon je in Mexico regelmatig op de menukaart terugvinden in de vorm van een verse kokosnoot met een rietje, of leuk bij een stalletje langs de weg.

Romige kippensoep

Romige kippensoep met broccoli

Een heerlijke romige kippensoep die lactosevrij is en gevuld met veel groentes
Bekijk het recept >>

Woensdag – Pasta all’Arrabbiata

Deze pasta is natuurlijk een typisch Italiaans gerecht, maar met pittig eten weten ze in Mexico ook wel raad. Ik hou d’r echt van, maar niet iedereen is fan. Best jammer, want behalve lekker is pittig best gezond door de capsicum. Gelukkig kun je er net zoveel in doen als je zelf lekker vindt.

Pasta arrabbiata | simoneskitchen.nl

Pasta all’Arrabbiata

Een snelle en eenvoudige pasta met een pittige tomatensaus
Bekijk het recept >>

Donderdag – Zoet zure garnalen roerbak

Na drie weken kiezen van een menukaart, is het ook weer lekker om zelf te kunnen bepalen wat er in je pan terecht komt. Even wennen is het ook, want je moet weer vooruit denken met de boodschappen. Gelukkig heb ik hier een heerlijk makkelijk recept. Dus gezond en lekker eten, en in een korte tijd op tafel.

Vrijdag – Zoete aardappelbowl

Onze reisbegeleider is vegan en ik denk dat hij deze zoete aardappelbowl wel zou kunnen waarderen. Ik vind het niet erg om vegetarisch te eten, maar vegan vind ik lastig. De overtuiging er achter vind ik wel heel mooi. Misschien toch af en toe maar eens meer over nadenken welke keus ik maak.

Zoete aardappelbowl

Zoete aardappelbowl met kikkererwten

Deze zoete aardappelbowl is vegan maar kan desgewenst makkelijk aangepast worden naar wens. Lekker met kikkererwten maar kan zeker ook met stukjes uitgebakken kip of spekjes.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Captains diner

Deze zaterdag gaan we aan tafel met de kapitein. Althans dit was vroeger de maaltijd voor de kapitein, waar natuurlijk goed voor moest worden gezorgd. Maar de combinatie van bonen met smakelijke toevoegingen is natuurlijk ook voor ons landrotten een prima gezonde maaltijd.

Captains dinner

Captains dinner

Een lekker stevige winterse maaltijd is deze captains dinner. Je kunt het aanvullen met allerlei extra's en extra groente als je dat wilt.
Bekijk het recept >>

Zondag – Lemon curd buns

Cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes kent en lust iedereen, maar deze versie met lemon curd is ook een aanrader. Het is een frisse variatie met lemon curd. En je hoeft echt niet te wachten tot de Paasdagen hoor! Ze zijn nu ook al heel lekker šŸ˜‰

lemon curd buns met lemoncurd

Lemon curd buns met maanzaad

Deze variatie op de cinnamon rolls wil je geprobeerd hebben!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!