Weekmenu week 7-2023
En zo zijn Simone en ik alweer een week terug van onze fantastische reis door Mexico. We hebben heel veel mooie dingen gezien, prachtige mensen ontmoet en leren kennen. En vooral ook heel lekker gegeten. Die inspiratie gaan jullie de komende periode zeker tegen komen op Simone’s kitchen. Maar eerst weer even terug in het normale ritme komen met een lekker weekmenu.
Maandag – Vegan salade met veel kleur
Mexico is een land van heel veel kleur hebben we wel gemerkt. Vooral op de lokale marktjes spetteren de kleuren je tegemoet. En alle groente en fruit smaken door de zon ook net iets lekkerder dan in onze supermarkt. Deze maandag starten we dus met lekker veel kleur op ons bord.
Vegan salade met andijvie, rode kool en zoete aardappel
Dinsdag – Romige kippensoep
Na zo’n vakantie heb ik ook weer zin in een lekkere verwarmende soep. Zeker door het temperatuurverschil van zo’n 25 graden. Dit lekkere kippensoepje heeft ook een beetje Caraïbische invloed door de kokosmelk. Ook dat kon je in Mexico regelmatig op de menukaart terugvinden in de vorm van een verse kokosnoot met een rietje, of leuk bij een stalletje langs de weg.
Romige kippensoep met broccoli
Woensdag – Pasta all’Arrabbiata
Deze pasta is natuurlijk een typisch Italiaans gerecht, maar met pittig eten weten ze in Mexico ook wel raad. Ik hou d’r echt van, maar niet iedereen is fan. Best jammer, want behalve lekker is pittig best gezond door de capsicum. Gelukkig kun je er net zoveel in doen als je zelf lekker vindt.
Pasta all’Arrabbiata
Donderdag – Zoet zure garnalen roerbak
Na drie weken kiezen van een menukaart, is het ook weer lekker om zelf te kunnen bepalen wat er in je pan terecht komt. Even wennen is het ook, want je moet weer vooruit denken met de boodschappen. Gelukkig heb ik hier een heerlijk makkelijk recept. Dus gezond en lekker eten, en in een korte tijd op tafel.
Vrijdag – Zoete aardappelbowl
Onze reisbegeleider is vegan en ik denk dat hij deze zoete aardappelbowl wel zou kunnen waarderen. Ik vind het niet erg om vegetarisch te eten, maar vegan vind ik lastig. De overtuiging er achter vind ik wel heel mooi. Misschien toch af en toe maar eens meer over nadenken welke keus ik maak.
Zoete aardappelbowl met kikkererwten
Zaterdag – Captains diner
Deze zaterdag gaan we aan tafel met de kapitein. Althans dit was vroeger de maaltijd voor de kapitein, waar natuurlijk goed voor moest worden gezorgd. Maar de combinatie van bonen met smakelijke toevoegingen is natuurlijk ook voor ons landrotten een prima gezonde maaltijd.
Captains dinner
Zondag – Lemon curd buns
Cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes kent en lust iedereen, maar deze versie met lemon curd is ook een aanrader. Het is een frisse variatie met lemon curd. En je hoeft echt niet te wachten tot de Paasdagen hoor! Ze zijn nu ook al heel lekker 😉