De donkere dagen voor kerst zijn er nu echt. Heerlijk binnenblijven en lekker koken is de beste tip die ik je kan geven. En woensdag is het al weer de kortste dag, wat voor veel mensen betekent: whiehoe richting de zomer, hahaha. Maar eerst nog een paar lekkere gerechten om deze week te maken.

weekmenu week 51-2023

Maandag – Maaltijdsalade met tonijn

We beginnen de week makkelijk met een overdosis aan groenten in een heerlijke bowl. Eerlijkheid gebied mij te zeggen , dat dit gerecht altijd op mijn menu staat als ik wat meer groenten wil nuttigen, en dan ook nog gezond en lekker wil eten. En je kan er ook zo makkelijk mee variëren.

Maaltijdsalade met tonijn

Maaltijdsalade met tonijn

Deze vullende salade is perfect als makkelijke lunchmaaltijd
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Cola kip met chili

Om dan de volgende dag weer iets minder gezond, maar wel lekker te eten. Alhoewel dit ook niet echt ongezond is. Zeker niet als je bloemkoolrijst neemt, en er nog extra groenten naast serveert. Of een groene salade.

Cola kip

Coca cola kip met cashewnoten

Let even op dat de kip een uurtje moet marineren! Dit is niet meegenomen in de bereidingstijd
Bekijk het recept >>

Woensdag – Aardappelsalade

Ik kijk nooit naar The Master Chef, maar Matt Preston is wel mijn vriend. Ik heb wel eens vaker samen met Simone een recept van hem gemaakt. En misschien moeten we dat nog eens vaker doen. Kijk alleen maar naar de foto en je gaat al watertanden. Maar dat kan ook aan de fotograaf liggen 😉

Romige aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Aardappelsalade met yoghurtdressing

Een frisse en makkelijke aardappelsalade met een dressing van yoghurt en mayonaise Heerlijk als bijgerecht of als salade bij de Barbecue.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Taco’s met gepocheerde kip en kokos

Zo’n zin om weer op vakantie te gaan, en vorig jaar waren we in Mexico, dus de herinneringen gaan langzaam weer voorbij komen. Het eten is daar echt heel lekker, en deze taco’s zijn een goed voorbeeld van. En gezond, want bonen en veel groente er in. De gepocheerde kip maakt het echt speciaal en minder vet.

Tacos' gevuld met gepocheerde kip en bonen | simoneskitchen.nl

Taco’s met gepocheerde kip en chipotle mayonaise

Ik ga hier uit van twee taco schelpen per persoon. Ik had nog harde schelpen liggen maar eigenlijk geef ik de voorkeur aan zachte. Eet een stuk makkelijker.. 🙂
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Gevulde pastaschelpen met ricotta

Pasta in een ovenschotel is altijd lekker, maar soms wil je ook dat het er wat beter uit ziet. Deze pastaschelpen hebben die eigenschap. Je kunt ze lekker vullen, en serveren in een pastasaus. Zet je het op tafel is het gewoon “Kerst-waardig”. Oh en zo lekker door die ricotta. Wat is dat toch een bijzondere smaak.

Gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen

Een heerlijke vegetarische pasta gevuld met spinazie en ricotta. Een klassieker dus
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Summerrolls met guacamole en makreel

Niet dat je denkt dat je dit recept niet mag maken in de winter. In tegendeel zelfs: het is een heerlijk hapje bij de borrel. En die gaan er de komende dagen vast wel in. Een mooie tegenhanger voor de wat ongezondere hapjes, maar wedden dat ze zo op zijn.

Saladewraps met makreel | simoneskitchen.nl

Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie

Lekker fris voor een warme zomerdag
Bekijk het recept >>

Zondag – Custardtaartje met vijgen

Vandaag alvast een tip voor een dessert voor de Kerst. Want dit custardtaartje is zo lekker. En na een heerlijke maaltijd met een kopje koffie, kan het niet meer mis gaan. Er is zelfs een verkorte versie als je het deeg niet zelf wil maken.

Custard taartje met vijgen

Custard taartje met vijgen

De hoeveelheid deeg is meer dan je nodig hebt. De rest kun je invriezen of een paar dagen in de koeling bewaren voor andere baksels
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!