Weekmenu week 51 – 2023
De donkere dagen voor kerst zijn er nu echt. Heerlijk binnenblijven en lekker koken is de beste tip die ik je kan geven. En woensdag is het al weer de kortste dag, wat voor veel mensen betekent: whiehoe richting de zomer, hahaha. Maar eerst nog een paar lekkere gerechten om deze week te maken.
Maandag – Maaltijdsalade met tonijn
We beginnen de week makkelijk met een overdosis aan groenten in een heerlijke bowl. Eerlijkheid gebied mij te zeggen , dat dit gerecht altijd op mijn menu staat als ik wat meer groenten wil nuttigen, en dan ook nog gezond en lekker wil eten. En je kan er ook zo makkelijk mee variëren.
Maaltijdsalade met tonijn
Dinsdag – Cola kip met chili
Om dan de volgende dag weer iets minder gezond, maar wel lekker te eten. Alhoewel dit ook niet echt ongezond is. Zeker niet als je bloemkoolrijst neemt, en er nog extra groenten naast serveert. Of een groene salade.
Coca cola kip met cashewnoten
Woensdag – Aardappelsalade
Ik kijk nooit naar The Master Chef, maar Matt Preston is wel mijn vriend. Ik heb wel eens vaker samen met Simone een recept van hem gemaakt. En misschien moeten we dat nog eens vaker doen. Kijk alleen maar naar de foto en je gaat al watertanden. Maar dat kan ook aan de fotograaf liggen 😉
Aardappelsalade met yoghurtdressing
Donderdag – Taco’s met gepocheerde kip en kokos
Zo’n zin om weer op vakantie te gaan, en vorig jaar waren we in Mexico, dus de herinneringen gaan langzaam weer voorbij komen. Het eten is daar echt heel lekker, en deze taco’s zijn een goed voorbeeld van. En gezond, want bonen en veel groente er in. De gepocheerde kip maakt het echt speciaal en minder vet.
Taco’s met gepocheerde kip en chipotle mayonaise
Vrijdag – Gevulde pastaschelpen met ricotta
Pasta in een ovenschotel is altijd lekker, maar soms wil je ook dat het er wat beter uit ziet. Deze pastaschelpen hebben die eigenschap. Je kunt ze lekker vullen, en serveren in een pastasaus. Zet je het op tafel is het gewoon “Kerst-waardig”. Oh en zo lekker door die ricotta. Wat is dat toch een bijzondere smaak.
Gevulde pastaschelpen
Zaterdag – Summerrolls met guacamole en makreel
Niet dat je denkt dat je dit recept niet mag maken in de winter. In tegendeel zelfs: het is een heerlijk hapje bij de borrel. En die gaan er de komende dagen vast wel in. Een mooie tegenhanger voor de wat ongezondere hapjes, maar wedden dat ze zo op zijn.
Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie
Zondag – Custardtaartje met vijgen
Vandaag alvast een tip voor een dessert voor de Kerst. Want dit custardtaartje is zo lekker. En na een heerlijke maaltijd met een kopje koffie, kan het niet meer mis gaan. Er is zelfs een verkorte versie als je het deeg niet zelf wil maken.
Lijkt mij lekker de weekmenu s