Romige aardappelsalade van Matt Preston | simoneskitchen.nl

Het zal jullie niet verbazen dat ik een groot fan ben van Masterchef Australia in het algemeen en Matt Preston in het bijzonder.
Natuurlijk komen er in deze kookwedstrijd genoeg stoere dudes voorbij, zoals Matt Moran, Marco Pierre White en ook Gary en George zijn koning wanneer het op koken aankomt.
En ja, zelfs Adriano Zumbo heeft ver weg iets dude achtigs, wanneer hij sinister lacht als hij met een onmogelijk stoer dessert bij alle deelnemers de moed in de schoenen laat zakken.
Maar de stoerste van het hele stel is toch echt well Mister Preston.
Romige aardappelsalade | simoneskitchen.nlIk weet nog goed dat ik voor de allereerste keer een aflevering van Masterchef met Matt zag.
Ik moest gelijk aan een figuur uit een Harry Potter film denken, toen ik die toren van een vent hoorde brallen met zijn roze choker en knalgroene pak. Wat een pompeuze en vreselijk ‘uit de hoogte’ vent was dit, zeg!
Twee afleveringen later was mijn voor ingenomenheid over deze man, als sneeuw voor de zon verdwenen, want ik was er inmiddels achter dat onder dit flamboyante uiterlijk een waanzinnig intelligent persoon schuilde. Preston heeft echt, maar dan ook echt, van alle wereldkeukens en smaken onwijs veel verstand.
Wanneer iemand een lulkoekverhaal ophangt over een gerecht dat hem wordt voor gezet, grijpt hij direct terug naar een moment waar hij de pure smaken van het betreffende gerecht heeft gegeten en beleefd en zet ook gelijk alles weer recht. Hij vertelt dan een korte anekdote, waarbij ieder woord regelrecht in de roos geschoten is en die ook allemaal terugkomen op de smaak van het gerecht (of het gebrek eraan). Volgens mij gaat het bij Matt om herinnering wanneer hij een gerecht proeft.
En dan krijgt deze dude het ook nog voor elkaar om alle gerechten met elan en etiquette te proeven. Sterker nog: vanuit Dude opzicht is hij een voorbeeld voor een gentleman. Ik kan me voorstellen dat Mister Preston zelfs een mes en vork met elegantie gebruikt wanneer hij uit zijn neus eet. Dat is toch echt het toppunt van netheid.
Maar het allermooiste was nog wel dat Matt vanaf seizoen drie zijn eigen masterclasses ging geven. Met heel veel cheats voor ingewikkelde gerechten. Geweldig hoe hij de magnetron gebruikt om cake in een minuut te maken of brooddeeg binnen een mum van tijd op tafel toverde.
De man heeft gewoon echt verstand van wat hij doet!

Romige aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Ok. Genoeg gehemeld over Matt Preston. Anders gaat iedereen misschien denken dat ik bidprentjes van de man heb, of een fervent aanhanger ben van de Prestonology.
En dat kan natuurlijk niet. Zoals vorige week beloofd, geef ik vandaag een ode aan Matt Preston.
Eerder hebben we natuurlijk al de kipvleugels in cola gehad, die eigenlijk van zijn hand kwamen. Maar vandaag wil ik zijn recept voor een goede aardappelsalade namaken.
Want van een aardappelsalade kun je natuurlijk nooit genoeg recepten hebben.
Het recept komt uit één van zijn kookboeken waarin nog veel meer mooie en makkelijke recepten staan.
Als je interesse in het boek hebt, klik je HIER.

Romige aardappelsalade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Aardappelsalade met yoghurtdressing

Een frisse en makkelijke aardappelsalade met een dressing van yoghurt en mayonaise Heerlijk als bijgerecht of als salade bij de Barbecue.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 10 flinke aardappelen vastkokende zoals Nicola zijn goed geschikt
  • 6 dunne plakken bacon of ontbijtspek
  • 4 grote eieren
  • 6 bosuitjes in hele dunne ringetjes gesneden
  • 1 bosje bieslook in kleine stukjes geknipt (gewoon met de schaar is het snelst)

Voor de dressing:

Instructies

  • Kook de aardappels in de schil ± 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn (als je er een mes insteekt, moet de aardappel eraf vallen). Giet de aardappels af en laat ze dan even uitdampen. Schil de aardappels en snij ze daarna in zessen.
  • Kook ondertussen ook de eieren tot ze hard zijn (ongeveer 7 minuten) en spoel ze dan goed af onder koud water, zodat ze niet doorgaren. Pel de eieren en hak ze in stukjes.
  • Bak de bacon of spek uit in de koekenpan en laat even uitlekken op wat keukenpapier. Snij dan in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Mik de aardappels in een ruime kom, giet hier de dressing overheen en voeg de bacon, bosui en bieslook toe. Schep even door zodat de smaken goed gemengd zijn.
Gang: Maaltijdsalade

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!