Op het moment dat ik dit schrijf wordt er in de wandelgangen al geroepen dat het een lange en warme zomer gaat worden. Nou vind ik dat niet erg hoor, want ik hou wel van de warmte en ik kan er gelukkig ook erg goed tegen. Maar ik weet ook dat er mensen zijn die rond de 20 graden meer dan genoeg vinden. Feit is dat de meteorologische zomer woensdag begint.

weekmenu week 25

Maandag – Green Goddess salade

Zomers weer vraagt om deze gezonde en makkelijke salade. Mooi ook dat je je eigen fantasie zijn werk kan laten doen, want je kunt er van alles indoen wat je zelf lekker vindt en nog in de koelkast hebt liggen. Resultaat een gezonde salade.

Green goddess salade

Green goddess salade

De green goddess salade oftewel de groene godinnen salade is bedacht door Gwyneth Paltrow maar is ook eigenlijk heel erg eenvoudig
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Noedels met broccoli

Noedels zijn eigenlijk altijd een goed idee. En een goede basis om samen met een flinke portie groente te eten. Deze variatie is extra duurzaam, omdat je het loof van de radijsjes gebruikt.

Noedels met broccoli

Noedels met broccoli, gerookte kip en gesmoord radijsblad

Dit is er weer eentje in de categorie, wat doe ik met overgebleven groen van de radijsjes. De lekkere noedels maak je met broccoli, gerookte kip en gesmoorde radijsbladeren.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Pittige paprikasoep

Als het warm weer is vind ik het altijd wel lekker om pittig te eten. Geen idee waar dat vandaan komt, maar in de landen rondom de Middellandse Zee doen ze het ook, dus het zal wel goed zijn, hahaha. Deze paprikasoep is echt super makkelijk, lekker en pittig.

Pittige paprikasoep met feta

Pittige paprikasoep met feta

Een heerlijk pittige paprikasoep met tomaat en feta
Bekijk het recept >>

Donderdag – Couscous geitenkaas burgers

Je kunt voor deze burgers een left-over restje gebruiken, maar natuurlijk ook een nieuwe portie maken. Maar deze burgertjes zijn echt zo lekker! En ze hoeven niet op de BBQ, maar komen uit de oven zo op je broodje terecht.

Couscous geitenkaas burger met rode uien chutney

Geinspireerd op de risotto burger van Yellow Lemon Tree
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Hartige courgette taart

Ik ben ook wel fan van hartige taart. Je kunt het makkelijk van te voren klaar maken en de oven doet het meeste werk terwijl je lekker in de zon zit bijvoorbeeld. En de volgende dag een restje mee naar het werk voor de lunch. Dat is toch perfect voor in de zomer!

Hartige taart met courgette

Hartige taart met courgette en gerookte kip

Maak je het deeg zelf, hou er dan rekening mee dat het voldoende is voor twee hartige taarten. Je kunt de ene helft ook invriezen in dat geval.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Vistaco’s

Mexico is alweer een klein half jaar geleden, en als ik er aan terug denk herinner ik me vooral het lekkere eten in de lokale restaurantjes. Samen met Simone maakte ik deze een tijdje geleden omdat we weer eens wilden genieten van de heerlijke Mexicaanse smaken… Probeer ze maar eens, dat is goed gelukt!

vistaco's met avocado en mangosalsa

Vistaco’s met snelle mangosalsa en pittige saus

Heerlijk is deze eenvoudige vistaco en ideaal voor een snelle maaltijd
Bekijk het recept >>

Zondag – Pindakaaskoekjes

Uiteraard ben ik weer op mijn suikerinname aan het letten. Wat dat betreft is dat een soort van levenslang. Even niet goed opletten en het lijkt wel of de kilo’s er weer aan vliegen. Maar soms heb je wel behoefte aan iets zoets en dan zijn deze koekjes wel een uitkomst.

Pindakaaskoekjes met banaan

Pindakaaskoekjes met banaan

Je hebt slechts een paar ingrediƫnten nodig om deze lekkere en makkelijke koekjes te maken
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!