Ik schrijf dit weekmenu terwijl de regen echt tegen de ruiten klettert, en ik met mijn ene been in een nieuwe baan ben gestapt en met mijn andere been nog in Vietnam rondhang. Ik kan je zeggen, dat is een rare spagaat. En na elke avond aanschuiven in een restaurant is het weer schakelen om zelf in de keuken te moeten staan. Voor deze week heb ik dus ook een paar makkelijke maaltijden uitgezocht. En voor donderdag Hemelvaartsdag iets speciaals, want of het weer dan al is omgeslagen in heerlijk lenteweer, waag ik te betwijfelen…..

Weekmenu week 20 2023

Maandag – Kip-ananasschotel

De vriendin die in deze blog wordt genoemd, dat ben ik. Ik hou niet van fruit in mijn eten. Maar voor ananas maak ik een uitzondering. Waarschijnlijk omdat je dat zo pittig kan maken, dat het erge zoete er van af is. Of misschien door de structuur. Dit recept lijkt me lekker omdat het ook een beetje Aziatische smaak heeft.

Kip ananas

Zoet-zure ananaskip

Een lekker makkelijk gerecht met ananas en kip
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Makreelsalade

Nu ik een andere baan heb ben ik wel veel eerder thuis, maar dan ben ik ook wel super moe van alle informatie die nu op mijn “harde schijf” gezet wordt. Lekker om dus een eenvoudig en gezonde maaltijd op tafel te zetten, en daarna met de beentjes omhoog! En met het voornemen om meer vis te eten komt het met deze makreelsalade ook wel goed.

Makreelsalade met zoete aardappel

Gebakken zoete aardappel met makreelsalade

De combinatie van de zoute makreel met de zoete aardappel is heerlijk!
Bekijk het recept >>

Woensdag – Quiche met feta en gerookte kip

Ik heb het vast al eens verteld, maar door dit recept ontdekten Simone en ik onze gezamenlijke liefde voor koken en lekker eten. Na bijna drie weken rijst eten in Indonesiƫ, liet Simone de foto van dit gerecht zien, het water liep me in de mond, en thuis heb ik het meteen gemaakt. Vandaag in de herhaling.

Quiche met feta en gerookte kip

Gerookte kip met feta quiche

Gebruik 4 plakjes als je een grote bakt of 8 voor 8 kleine vormpjes
Bekijk het recept >>

Donderdag – Beenham met ovengroente

Stel nou dat het deze Hemelvaartsdag stralend weer is, maar je hebt ook in in een feestelijke maaltijd, dan is dit beenhammetje een prima oplossing. Dan kun je toch lekker gaan wandelen of iets anders leuks doen, en toch lekker eten.

Beenham met geroosterde groente

Je kunt dit beenhammetje zowel koud als warm eten. Heb je wat over? Dan is het ook erg lekker door een salade de volgende dag.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Palmkool met rijst

Boerenkool kennen we natuurlijk allemaal, maar in ene ( in mijn beleving ) was daar ook palmkool of cavolo nero, wat veel chiquer klinkt dus. Beide kunnen gebruikt worden in dit heerlijke rijstgerecht en het is ook nog snel klaar, dus vanavond staat dit op tafel.

Palmkool recept met rijst en spek

Palmkool recept met rijst en spek

Eenvoudig maar lekker smakelijk palmkool recept met spekjes en rijst
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Aziatische zalm

Zalm is toch wel mijn favoriete vis en met de overheerlijke Aziatische smaken die we hierbij gebruiken kan ik nog even nagenieten van Vietnam. Ik heb besloten om voorlopig maar weer veel groente te gaan eten, en roerbakken is een lekkere, snelle en ook makkelijke manier om dat te gaan doen.

aziatische zalm met wokgroentes

Aziatische zalm met wokgroente

Heerlijke moot zalm met lekker veel groente
Bekijk het recept >>

Zondag – Rabarbervlaai met crumble

Voordat rabarber weer van het toneel verdwijnt, omdat het later niet meer goed verkrijgbaar is, kunnen we nog even snel deze rabarbervlaai maken. Vlaai is altijd lekker, maar met die crumble er bovenop is het helemaal niet te weerstaan.

Rabarbervlaai

Rabarbervlaai met crumble topping

Het fris zure van de rabarber doet het heerlijk in deze lekkere vlaai met crumble topping
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!