Ik heb vandaag een beetje moeite met opstarten. De mist hangt laag en het lijkt steeds kouder te worden. Ja duh, zul je denken het is herfst. Ja ik weet het, maar ik ben nou eenmaal meer een zonnig tiep, dus met een vrije dag voor me, doe ik lekker rustig aan. Daarna ga ik bedenken wat ik vanavond ga maken, dus hoe handig is dan dit herfstige weekmenu šŸ˜‰

Maandag – Vegetarische hartige taart

Laten we de week maar vegetarisch starten met een lekkere hartige taart. Mocht je nog groenten in de koelkast hebben liggen die verwerkt moeten worden, kunnen die er ook bij. De basis is echter alleen al lekker. En hou je niet van gorgonzola ( onbegrijpelijk trouwens ) dan kun je er ook feta doorheen doen.

Hartige taart met tomaat

Hartige taart met tomaatjes en gorgonzola

Lekker gevulde hartige taart met veel zoete tomaatjes, gorgonzola en verse basilicum om te serveren
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Traybake met paddenstoelen

“Vroeger” maakten we gewoon ovenschotels, maar dat kan tegenwoordig niet meer. Nu heet het een traybake?? Wel heel hip natuurlijk, maar volgens mij maakt het niks uit voor de smaak of het gemak. Alle ingredieĆ«nten in een ovenschaal en de oven doet de rest. Heerlijk! Kun je ondertussen op de bank onder een dekentje en je langzaam laten verleiden door de geuren uit de oven.

Traybake met paddenstoelen

Traybake met paddenstoelen en saucijzen

Een lekker makkelijke traybake die je binnen 45 minuten op tafel hebt staan
Bekijk het recept >>

Woensdag – Ribollita

Wat ik in deze periode ook altijd zo lekker vind is een overvolle maaltijdsoep. Heerlijk dat gepruttel op het fornuis en daarna heerlijk eten met een lekker broodje er bij en een smakelijke dip. Deze ribollita leent zich daar uitstekend voor.

ribollita

Ribollita (Italiaanse maaltijdsoep)

Een lekker vullende Italiaanse maaltijdsoep.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Cola kip met chili en cashewnoten

Eignelijk bedaht ik mij, dat ik weinig rijst eet de laatste tijd. Meestal kies ik nu voor bloemkoolrijst, en ik denk dat dat met dit recept ook prima kan. Die cola kip is lekker pittigzoet en als je ’s ochtends de kip al in de marinade zet, ben je ’s avonds lekker snel klaar.

Cola kip

Coca cola kip met cashewnoten

Let even op dat de kip een uurtje moet marineren! Dit is niet meegenomen in de bereidingstijd
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Trapani rigatoni

Al zoekende naar lekkere recepten kwam ik dit “oudje” tegen. Een heel makkelijk maar overheerlijk gerecht, wat Simone en ik een keer maakten toen we een dagje aan het koken waren. En het is zo makkelijk dat ik het daarna nog vaak heb gemaakt. Gek dat het dan soms toch in de vergetelheid raakt.

trapani rigatoni

Trapani rigatoni

Een heerlijke pasta schotel
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Runderstoofschotel met pompoen

Vorige week hadden we al een pompoen weekmenu, maar ik kan het niet laten om er nu ook een pompoenweekend van te maken. Je kan pompoen namelijk op het moment niet ontwijken in de winkel, en zelfs buiten als Haloween decoratie struikel je er over. Snel maar weer iets mee maken dus.

runderstoofschotel met pompoen

Runderstoofschotel met pompoen en bier

Deze heerlijke runderstoofschotel maak je in de slowcooker of in een goede stoofpan
Bekijk het recept >>

Zondag – Pompoen pannacotta

Pompoenpuree is weer een andere tak van sport, en wordt vooral gebruikt om mee te bakken of in de koffie. Maar wist je dat je er ook een lekkere pannacotta mee kan maken.

Pompoen pannacotta

Lactosevrije pompoen pannacotta

Een heerlijke combinatie van pompoen met kokosmelk. Lekker om te serveren met verse frambozen of sinaasappel
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!