Weekmenu week 44-2023
Ik heb vandaag een beetje moeite met opstarten. De mist hangt laag en het lijkt steeds kouder te worden. Ja duh, zul je denken het is herfst. Ja ik weet het, maar ik ben nou eenmaal meer een zonnig tiep, dus met een vrije dag voor me, doe ik lekker rustig aan. Daarna ga ik bedenken wat ik vanavond ga maken, dus hoe handig is dan dit herfstige weekmenu 😉
Maandag – Vegetarische hartige taart
Laten we de week maar vegetarisch starten met een lekkere hartige taart. Mocht je nog groenten in de koelkast hebben liggen die verwerkt moeten worden, kunnen die er ook bij. De basis is echter alleen al lekker. En hou je niet van gorgonzola ( onbegrijpelijk trouwens ) dan kun je er ook feta doorheen doen.
Hartige taart met tomaatjes en gorgonzola
Dinsdag – Traybake met paddenstoelen
“Vroeger” maakten we gewoon ovenschotels, maar dat kan tegenwoordig niet meer. Nu heet het een traybake?? Wel heel hip natuurlijk, maar volgens mij maakt het niks uit voor de smaak of het gemak. Alle ingredieënten in een ovenschaal en de oven doet de rest. Heerlijk! Kun je ondertussen op de bank onder een dekentje en je langzaam laten verleiden door de geuren uit de oven.
Traybake met paddenstoelen en saucijzen
Woensdag – Ribollita
Wat ik in deze periode ook altijd zo lekker vind is een overvolle maaltijdsoep. Heerlijk dat gepruttel op het fornuis en daarna heerlijk eten met een lekker broodje er bij en een smakelijke dip. Deze ribollita leent zich daar uitstekend voor.
Donderdag – Cola kip met chili en cashewnoten
Eignelijk bedaht ik mij, dat ik weinig rijst eet de laatste tijd. Meestal kies ik nu voor bloemkoolrijst, en ik denk dat dat met dit recept ook prima kan. Die cola kip is lekker pittigzoet en als je ’s ochtends de kip al in de marinade zet, ben je ’s avonds lekker snel klaar.
Coca cola kip met cashewnoten
Vrijdag – Trapani rigatoni
Al zoekende naar lekkere recepten kwam ik dit “oudje” tegen. Een heel makkelijk maar overheerlijk gerecht, wat Simone en ik een keer maakten toen we een dagje aan het koken waren. En het is zo makkelijk dat ik het daarna nog vaak heb gemaakt. Gek dat het dan soms toch in de vergetelheid raakt.
Zaterdag – Runderstoofschotel met pompoen
Vorige week hadden we al een pompoen weekmenu, maar ik kan het niet laten om er nu ook een pompoenweekend van te maken. Je kan pompoen namelijk op het moment niet ontwijken in de winkel, en zelfs buiten als Haloween decoratie struikel je er over. Snel maar weer iets mee maken dus.
Runderstoofschotel met pompoen en bier
Zondag – Pompoen pannacotta
Pompoenpuree is weer een andere tak van sport, en wordt vooral gebruikt om mee te bakken of in de koffie. Maar wist je dat je er ook een lekkere pannacotta mee kan maken.