Soms kan het in het leven maar zo zijn dat er iets gebeurd waardoor je zomaar een maand thuis zit en je afvraagt wat ga ik doen? En zo kwam het dat ik op een maandag een reis naar Vietnam boekte en ga ik vandaag op het vliegtuig die kant op. Zin in!! Dit weekmenu wordt dus een Aziatisch weekmenu, zodat jullie ook mee kunnen genieten van de heerlijke smaken uit Azië.

weekmenu week 15-2023

Maandag – Vietnamese springrolls

En dan beginnen we deze maandag natuurlijk met vegetarische springrolls. Gewoon omdat het kan. Ik heb nu nog geen idee of dat echt iets Vietnamees is, maar zo ja dan ga ik die zeker proberen.

Vegetarische Vietnamese springrolls

Vegetarische Vietnamese springrolls

Deze heerlijke vegetarische springrolls zijn makkelijk om te maken en met de pindadipsaus een echte traktatie.
Bekijk het recept

Dinsdag – Bloemkoolrijst nasi

Dit is misschien niet een echt Aziatisch gerecht. Ik heb maar zo het idee dat bloemkoolrijst in Azië hetzelfde is als vloeken in de kerk. Maar wil je gezond en koolhydraatarm eten, dan is deze “rijst” een prima alternatief, en mis je de echte rijst zeker niet.

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Deze heerlijke nasi goreng is ideaal als je meer groente wilt eten. Paleo en whole30 proof!
Bekijk het recept

Woensdag – Tom Kha Gai

Tot nu toe is de Thaise keuken wel een van mijn favoriete keukens uit Azië, maar geen idee of dat de komende weken gaat veranderen. En deze smaakvolle soep met kokos heb je een heerlijke Aziatische maaltijd op tafel staan.

Tom Kha Gai soep | simoneskitchen.nl

Tom Kha Gai soep

De smaken van Thailand vind je terug in deze heerlijke Thaise tom kha gai soep
Bekijk het recept

Donderdag – Vietnamese sandwich

Ik kan mij maar zo voorstellen dat ik het liefste ga lunchen bij van die leuke streetfood karretjes langs de weg. Misschien niet altijd met vlees er op, maar de sfeer is daar al de helft van de beleving. En over het algemeen is dat heel smakelijk en vooral lekker pittig. Ik hou d’r van!

20120419 MG 7549

Vietnamese sandwich met biefstuk

Bekijk het recept

Vrijdag – Kip Korma

Ook de Indiase keuken is boordevol smaak. En vooral de romige saus is zo lekker om te dippen met een versgebakken naan brood. Deze korma heeft kip er in, maar in India heb ik voornamelijk vegetarisch gegeten. Nooit ziek geworden, maar zo smakelijk gegeten. Hier kan kip gelukkig wel zonder problemen.

Kip Korma | simoneskitchen.nl

Heerlijke kip korma

Bekijk het recept

Zaterdag – Vietnamese Pho

Valt Pho nou onder de soepen of bestel je het als noodles met bouillon? Over driew eken weet ik het waarschijnlijk. Feit is dat ik dit vast vaak ga bestellen. Die heerlijke smaken in kom, maken me bij het kijken naar de foto al gelukkig. En vooral de combinatie met gember, vissaus en koriander. Ben jij team koriander of niet?

Vietnamese pittige pho | simoneskitchen.nl

Pittige Vietnamese pho

Bekijk het recept

Zondag – Zoete kokospoffertjes

Als er ergens kokos is zit, heeft dat voor mij al snel een Aziatische invloed. En op zoek naar iets lekker om te bakken voor deze zondag kwam ik deze poffertjes tegen. Geen idee of dit echt Aziatisch is. Maar het klinkt in ieder geval wel zo. Of het ook zo lekker is kom je maar op een manier achter. Bakken dus!!

Kokos rijst poffertjes | simoneskitchen.nl

Zoete kokospoffertjes

Deze poffertjes zijn echt het allerlekkerste als ze heet en vers uit de pan komen. Met een beetje poedersuiker of honing eroverheen is het heerlijk! Traditioneel worden deze poffertjes gebakken in de 'khao nom kok' (thailand en Laos) of de bahn khot (Vietnamees) maar in een poffertjespan lukt het dus ook. Wij maakten ze in de Aebleskiverpan!
Bekijk het recept

Delen is fijn!