Miljuschka’s pittige Vietnamese pho
Vietnamese pho
Hoe je het nou uitspreekt is mij tot op heden een raadsel. Ik zeg altijd blij ‘po’ maar de meeste mensen die ik het heb horen zeggen, spreken het uit als fo. Dus als jij toevallig Vietnamees bent… hoe spreek je het nu uit? Wat je er ook voor naam aangeeft maakt ook eigenlijk helemaal niet zoveel uit, want deze pittige Vietnamese pho is gewoon erg lekker.
De oplettende kijker ziet wellicht dat dit recept of misschien eerder de foto bekend voorkomt. Als je een abonnement hebt op Jamie magazine dan kan het maar zo dat je hem al langs hebt zien komen. Ik fotografeerde deze namelijk voor Miljuschka en Jamie ergens in augustus, maar vond het zo’n lekker recept dat ik gevraagd heb of het ok is als ik hem hier ook deel. Anders raak ik het kwijt. Zo gaat dat bij mij.
Een recept dat ik niet hier op de site neerzet wil nog wel eens verdwijnen in een onoverzichtelijke berg met tijdschriften, die helaas alleen maar groter wordt… Zonde en zeker als het een gerecht is dat je erg lekker vindt. Miljuschka is een meester in het bereiden van lekkere gerechten. Dus bij een recept van haar hand kun je ervan uitgaan dat het allemaal klopt. Gewoon maken dus deze lekkere pho.
Pittige Vietnamese pho
Ingrediënten
- 1 kg runderschenkelbotten
- 4 sjalotten gepeld, gehalveerd
- stukje gemberwortel à 3 cm, in de lengte gehalveerd
- 250 g soepgroenten
- 2 steranijs
- 4 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 3 kardemompeulen gekneusd
Vulling
- 200 g entrecote
- 100 g rijstnoedels
- 6 bospenen geschrapt
- 3 bosuitjes
- 1 rode peper in dunne ringetjes
- 1 courgette in dunne lange slierten
- 75 g taugé
- blaadjes van 8 takjes verse koriander
- blaadjes van 8 takjes Thais vers basilicum
- nuoc mam Vietnamese vissaus
- 1 limoen in plakjes, voor erbij
Instructies
- Zet voor de bouillon een grote pan met 2 liter water op hoog vuur, voeg de botten toe en breng aan de kook ‒ schuim regelmatig af.
- Leg de entrecote in de diepvries, zodat je hem straks gemakkelijker kunt snijden. Laat een grillpan op hoog vuur heel heet worden, draai het vuur lager en gril de sjalotten en gember ongeveer 5 minuten. Voeg ze toe aan de bouillon samen met de soepgroenten, steranijs, kruidnagel, kaneel en kardemom. Laat de bouillon 3 uur zachtjes koken, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
- Zeef de bouillon, gooi de inhoud van de zeef weg en breng weer aan de kook. Week de noedels ongeveer 7 minuten in kokend water en verdeel ze over vier kommen. Snijd de bospeen en bosuitjes diagonaal in dunne plakjes en verdeel ze samen met de peper, courgette, taugé, koriander en basilicum over de noedels.
- Neem het vlees uit de diepvries, snijd in flinterdunne plakjes en verdeel over de groente. Voeg wat nuoc mam naar smaak toe en schenk de bouillon erover. Serveer meteen en geef de limoen erbij.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bewaren
Pingback: Vietnamese wortelsalade | Simone's Kitchen
Ontzettend lekker recept. Ik waande me weer even in Vietnam 🙂
Ja lekker is het he Leonie! 🙂
Wat een heerlijke soep!! Echt genieten!! Dank je wel.
Fijn dat het in de smaak is gevallen! 😊
Pho is ontzettend lekker! Mijn favoriete maaltijdsoep! ?
Uitspraak van ‘Pho’ lijkt meer op ‘fa`’.
Zie video ‘How to prounce pho”:
https://youtu.be/__1oFVwO_s4
O haha.. Dankjewel voor de video.. 🙂
Oh ja heerlijk! Het liefste ging ik even terug naar Vietnam, maar ja… haha. Dit lijkt me een prima manier om Vietnam dan maar naar me toe te halen.
Ja dat lijkt me eigenlijk ook wel wat; weer eens over die geweldige markten struinen in Vietnam! Dit is dan wel ’the next best thing’ zeg maar….
Hmmm, dat klinkt lekker zeg! Ik ben helemaal fan van het zelf maken van bouillon, dus dit spreekt mij wel aan.
Nou dan deze zeker proberen!