Vietnamese sandwich | simoneskitchen.nl

Nu we bijna aan het eind van onze Whole30 periode zijn begin ik me steeds meer af te vragen hoe nu verder te gaan. Ik vind het paleo principe heel interessant en het intrigeert me mateloos, maar ik ben ook nog steeds sceptisch als het gaat om het niet meer eten van gluten, zuivel, suiker enzovoort. Als een liefhebber van eten is dat een soort doemscenario, want wat blijft er dan over??
Zeker sinds ik de laatste paar dagen druk ben geweest met de nieuwe site en als een gevolg alle oude recepten na moest lopen en corrigeren. Dan komen al die lekkernijen langs en het eerste dat ik dan denk is ; ‘no way, dat ik dat nooit meer ga eten!’

Vietnamese sandwich | simoneskitchen.nl

Aan de andere kant voel ik me er goed bij. Ik slaap beter, heb meer energie en – ook niet onaardig – de kilo’s vliegen er af. (Althans dat weet ik niet aangezien ik al een maand bijna niet op de weegschaal heb gestaan maar gebaseerd op mijn kleding) En ik geloof dat er waarheid zit in de paleo principes… Althans dat vind de ene helft van mij.
Het hele whole30 is natuurlijk vrij streng. Zo mag je bijvoorbeeld geen pannenkoeken bakken. Ook niet met alleen maar goedgekeurde ingrediënten. Puur om van dat idee van zoete lekkernijen af te komen. Maar dat kan dus wel…
De vraag is of ik genoeg uitdaging kan vinden in het koken en paleo eten en niet het idee heb dat ik in een soort van strafkamp zit…. Snap je?
Ik ga zeker niet meteen na de dertig dagen hop alles weer eten maar ik ben er nog niet uit wat het dan wel gaat worden!

En om jullie dan maar meteen te laten genieten van een niet paleo approved recept…. Deze citroengrass runderspiesjes in een heerlijke baguette…. Kijk… Dat kun je toch niet met droge ogen zeggen dat je dit nooit meer gaat eten of wel?

Vietnamese streetfood | simoneskitchen.nl

Het recept komt uit het boek Vietnamese Streetfood. Een echte aanrader als je van lekker Vietnamees eten houdt!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Vietnamese sandwich met biefstuk

Ingrediënten

  • 300 gr biefstuk
  • 2 rode uitjes grof gesneden
  • 3 citroengras stengels alleen witte gedeelte, grof gesneden
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en grof gesneden
  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • 2 tl vissaus
  • 3 stokbroden of 6 kleintjes
  • lekkere sla blaadjes
  • 1 handvol koriander
  • 1 rode chili extra, gesneden
  • 3 tenen knoflook grof gesneden

Instructies

  • Snij de biefstuk dun en doe in een schaal. Doe ui, knoflook, citroengras en chili in een grote vijzel en draai net zo lang tot het een fijne pasta is geworden. Voeg de sesamzaadjes toe en plet deze ook nog even. Schep de pasta en de vissaus over het vlees, roer even goed door, zet in de koelkast en laat dit een uur staan.
  • Zet een 12-tal bamboe spiesen in een laagje water voor 1 uur om te voorkomen dat ze straks in de pan verbranden.
  • Rijg het vlees aan de spiesjes en bak deze op een hete bbq of een grilpan for ongeveer 2-3 minuten per kant. In de tussentijd snij je het stokbrood doormidden.
  • Doe de sla, komkommer, koriander en wat extra chili op het stokbrood. Plaats twee van de gebakken spiesen in elke baguette. Hou het stokbrood vast en trek voorzichtig de stokjes uit het vlees.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!