Als je even met je ogen knippert zijn er alweer bijna twee maanden voorbij van dit jaar. Bizar hoe snel dat gaat. Natuurlijk waren Simone en ik daar drie weken van op vakantie, maar ik gok maar zo dat jullie daar ook wel over nadenken. Time flies! Niet dat we er wat aan kunnen doen, behalve van elke dag genieten. En dat kan bijvoorbeeld met de lekkere recepten uit dit weekmenu. Mooi bruggetje hé! 😉

Maandag – Linzencurry met kikkererwten

Ik had zin in een curry, maar wilde ook iets vegetarisch. Dus op zoek en deze heerlijke linzencurry gevonden. Een hoop smaak in een gezonde maaltijd. Ik denk dat ik het deze keer eet met bloemkoolrijst, in het kader van koolhydraatarm eten. Dat vind ik net zo lekker en het is beter voor mijn darmen.

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl

Linzencurry met kikkererwten

Een heerlijke vegetarische linzencurry waar je het vlees zeker niet mist
Bekijk het recept

Dinsdag – Soba noodles met pittige kip

Vandaag een snelle maaltijd. Noodles zijn altijd lekker en als je daar dan een pittige toevoeging bij doet is het helemaal top! De kip is heerlijk pittig maar er mogen wel wat meer groentes bij. Ik heb nog wat broccoli in de koelkast liggen, dus ik denk dat ik die er bij doe.

Citroen peper soba noodles | simoneskitchen.nl

Soba noedels met pittige kip

Dit gerecht is makkelijk aan te passen door meer groentes toe te voegen, varkensreepjes te gebruiken ipv kip enzovoort. Wil je het vegetarisch maken laat dan uiteraard de kip weg en vul aan met bijvoorbeeld kleine stukjes gebakken halloumi of geroosterde groentes
Bekijk het recept

Woensdag – Uiensoep met kip

Grappig dat ik vroeger regelmatig uiensoep maakte, maar dat ik dat tegenwoordig een beetje “vergeet”. Jammer want het is lekker, en deze versie met kip extra vol smaak. Met een afbakbroodje en wat smeersels een volledige maaltijd.

Uiensoep met kip

Uiensoep met kip

Deze heerlijke uiensoep kun je natuurlijk makkelijk vega maken door de kip weg te laten Het is er lekker bij maar geen must.
Bekijk het recept

Donderdag – Gevulde paprika

Ik heb een haat liefde verhouding met paprika. Ik eet het wel, maar het moet niet overheersen. Deze paprika’s zijn wat zoeter en ik hoop dat ik er dan minder last van heb, dat ze de hele avond “terugkomen”. Aan het pittige mengsel zal het niet liggen. Dat smaakt sowieso goed.

Gevulde paprika | simoneskitchen.nl

Gevulde paprika met Oosterse twist

Bekijk het recept

Vrijdag – Boerenkoolsalade

Ik eet graag boerenkool en meestal doe ik het dan in een boerenkoolstamppot of ovenschotel. Best standaard natuurlijk. Maar vandaag eet ik deze boerenkoolsalade. Rauwe boerenkool is een uitdaging, want zal dat wel lekker zijn?? Met blauwe kaas erbij kan het eigenlijk niet mis gaan.

Boerenkool salade met blauwe kaas en amandel | simoneskitchen.nl

Boerenkoolsalade met blauwe kaas en amandel

Bekijk het recept

Zaterdag – Krokante viskoekjes met tonijn

De eerste keer dat ik viskoekjes at, was tijdens een etentje in een Thais restaurant. Ik was meteen fan, maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Ik denk dat deze versie met tonijn uit blik mij over de streep gaat trekken. De beschrijving spreekt me nu al aan….

Viskoekjes met tonijn

Viskoekjes met tonijn en paprika

Deze heerlijke viskoekjes maak je met tonijn en paprika. Lekker als snack of als onderdeel van de maaltijd
Bekijk het recept

Zondag – New York Cheesecake

Onderweg naar Mexico hadden we een tussenstop in New York. En als je nu meteen denkt, die twee hebben daar aan de cheesecake gezeten, dan heb je het mis. Na 9 uur in een vliegtuig zitten , wil je wel even een stukje wandelen, om het bloed weer te laten stromen. En eerlijk gezegd heb ik er ook geen verkooppunten van gezien. Misschien moeten Simone en ik maar een keer naar New York om het daar te proeven….

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Wie houdt er nu niet van een echt goede cheesecake? Dit is een topper!
Bekijk het recept

Delen is fijn!