Als deze week begint, zijn Simone en ik waarschijnlijk bezig ons koffer in te pakken na een heerlijk weekje Kreta. En hebben we natuurlijk weer genoeg inspiratie opgedaan voor nieuwe lekkere recepten. Maar eerst ga ik nog even op zoek naar wat lekkere gerechtjes om deze week weer te kunnen aarden in het Nederlandse klimaat.

weekmenu week 41-2023

Maandag – Rode koolstamppot met geitenkaas

Na elke vakantie met heel veel salades en meestal ook meer vlees dan ik normaal eet, begin ik meestal met een Hollandse pot, hahaha, en wat klinkt en smaakt er Hollandser dan deze rode koolstamppot. Voor mij dan wel zonder de appeltjes, maar voor de rest ga ik er weer van geniten.

Rode kool stamppot

Rode koolstamppot met appel en geitenkaas

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Snelle koolsalade

Het is altijd weer even de knop omzetten als je terug komt van een vakantie, want in plaats van de menukaart open te slaan, moet je zelf weer van te voren bedenken wat je in huis moet halen en sta je weer in de keuken na een werkdag. Een snelle en gezonde koolsalade helpt dan om weer makkelijk en lekker te eten.

Koolsla met broccoli | simoneskitchen.nl

Koolsla met broccoli en cranberries

Bekijk het recept >>

Woensdag – Souvlaki

Nou eet je nergens zo lekker souvlaki als in Griekenland zelf, aan het water met misschien een mooie zonsondergang en de afdruk van het rieten stoeltje in je billen. Maar ook thuis kun je deze smaak op e bord toveren. Voor ons goed om af te kicken.

souvlaki

Souvlaki

Even terug naar Griekenland met deze heerlijke souvlaki
Bekijk het recept >>

Donderdag – Citroenvis met knolselderijfrietjes

En deze week ook meteen weer verder met de uitdaging om minstens een keer per week vis te eten. Want ik blijf me afvragen waarom ik dat toch zo weinig doe, terwijl er zoveel lekkere recepten met vis zijn.

citroenvis met knolselderijfrietjes

Krokante citroenvis met knolselderijfrietjes

Een heerlijk gerecht met weer eens een ander soort frietjes!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Cheeseburger ovenschotel

Dit gerecht klinkt als ongezond, vind je niet. Maar in feite is dat het niet. Je hebt wel de smaak van een cheeseburger, maar er zitten geen koolhydraten in en kaassaus is gemaakt van cashewnoten. Ik ben zo benieuwd naar deze combi….

Cheeseburger ovenschotel

Cheeseburger ovenschotel

Alle smaken van een cheeseburger maar dan zonder de kaas en zonder de burger… šŸ™‚
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Makreelsalade

Ik heb al besloten om wat extra van deze makreelsalade te maken. Want behalve dat het lekker is op de gepofte zoete aardappel, kan ik hier zeker ook van genieten als ik maandagmiddag aan de lunch zit. Dat is dus dubbel genieten!

Makreelsalade met zoete aardappel

Gebakken zoete aardappel met makreelsalade

De combinatie van de zoute makreel met de zoete aardappel is heerlijk!
Bekijk het recept >>

Zondag – Pruimencrumble

Een crumble behoort eigenlijk wel tot mijn favoriete desserts. En in plaats van pruimen, kun je er nog veel meer fruit voor gebruiken, dus leef je uit. En nog een voordeel, het is ook nog snel klaar. Prima afsluiting van deze week, denk ik maar zo.

Pruimencrumble

Pruimencrumble

Een van de eenvoudigste recepten om te maken met verse pruimen (of ander seizoensfruit) is deze overheerlijke pruimencrumble
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!