Terwijl ik dit type knipoogt de zon tussen de regenwolken door en hoor ik bij het weerpraatje steeds meer de belofte op een betere zomer. Maar we kunnen er lang of kort over praten, we zullen het er mee moeten doen. En vandaar dat ik deze week maar weer een paar “zwoele” recepten heb opgezocht. Zelfs een paar die nog nooit in een weekmenu zijn verschenen….

weekmenu week 33-2023

Maandag – Vegetarische pasta

Citroen geeft elke gerecht een heerlijke frisse smaak. Ik snap niet dat er ook “haters” zijn. En zeker in combinatie met de doperwtjes, geitenkaas en rucola vind ik het echt onmisbaar.

Vegetarische pasta met geitenkaas

Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen

Een lekker frisse vegetarische pasta met geitenkaas en citroen. Ideaal als doordeweekse maaltijd
Bekijk het recept

Dinsdag – Kiptaco’s

Toen Simone en ik in Mexico waren, was een taco toch wel mijn favoriete keus. Maar op de een of andere manier “vergeet” ik het hier te eten. Dit is wel een heel bijzondere versie, met een Aziatische twist. Iets van het beste van twee werelddelen.

Taco's | simoneskitchen.nl

Taco met Aziatische spicy vulling

Lekkere Zuid Amerikaanse taco’s maar dan met een twist. Door de heerlijke Aziatisch gekruide vulling, zet je iets bekends op tafel dat toch anders is. Met super eenvoudig te maken pittige knoflooksaus maak je het feestje compleet
Bekijk het recept

Woensdag – Thaise salade met gerookte zalm

Als we dan toch in Azië zijn voor wat betreft de smaak, kan deze salade alleen maar een goede toevoeging zijn. En hopelijk kun je net zo genieten van die smaak als ik dat altijd doe.

Salade met papaya | simoneskitchen.nl

Thaise salade met gerookte zalm

Bekijk het recept

Donderdag – Sticky kip

Ooit kocht ik een airfryer omdat het mij zo handig leek. Maar op de een of andere manier is hij in een kast terecht gekomen en komt er nog maar zelden uit. Jammer, want er kunnen hele smakelijke en snelle gerechten uit tevoorschijn komen. Wat te denken van deze sticky kip…

Kip uit de airfryer

Sticky chicken uit de airfryer

Maak deze lekkere kleverige kippenboutjes in de airfryer of in de oven
Bekijk het recept

Vrijdag – Quinoa salade met kikkererwten

Voor we het weekend in gaan nog even een lekkere gezonde salade. Ik maak meestal lekker veel, want het is de volgende dag ook heerlijk om mee te nemen voor de lunch. Maar ja, het kan ook maar zo dat hij in een keer op gaat.

Snelle quinoasalade met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Snelle vegan quinoa salade met kikkererwten

Bekijk het recept

Zaterdag – Ramen noodles

Naast de taco’s in Mexico waren de lekkere noodle soepen in Vietnam ook favoriet tijdens mijn reis. Het lijkt zo gemakkelijk, maar dat trekken van die bouillon is echt een tijdrovend klusje. De vrouwen staan daarvoor vaak al in de vroege ochtend op de markt. Deze versie is gelukkig een stuk eenvoudiger.

Ramen noodles met buikspek en paddenstoelen | simoneskitchen.nl

Ramen noodles met buikspek

Bekijk het recept

Zondag – Bramencake met kokos

Als je in deze periode gaat wandelen zie je vaak eenzame fietsen naast de bosjes staan. Kom je dichterbij dan komt er vaak wel iemand met een emmertje uit de struiken zetten, al dan niet gevuld met bramen. Prima idee om die dan te verwerken in deze overheerlijke bramencake met kokoscrumble. En een bolletje ijs natuurlijk.

Bramencake met kokos

Bramencake met kokos crumble

Dit recept zag ik voorbij komen bij Marike van Oh my Pie en ik maakte er een paleo crumble versie van! De crumble topping is redelijk zoet maar de cake zelf niet zo dus dat heft elkaar weer op. Minder suiker gebruiken kan uiteraard ook.
Bekijk het recept

Delen is fijn!