Ik weet niet of jullie het wat vinden, maar ik merk dat ik het soms leuk vind om een weekmenu te maken met een bepaald thema. En er dan toch voor te zorgen dat het een gevarieerd menu is. Nou is er in deze week in maart werkelijk niks spannend waar je een thema uit kan halen, dus ik heb deze keer gekozen om kip in de hoofdrol te zetten.

Maandag – Kip Cordon Bleu

Als je de supermarkt in wandelt voor een makkelijke maaltijd, dan grijp je misschien wel een zak krieltjes, wat groente en een cordon bleu. Daar hoef je niet lang over na te denken en is lekker en gezond. Hoe anders smaken deze zelf gemaakte cordon bleu’s. Probeer het maar eens.

Kip cordon bleu

Kip cordon bleu

De allerlekkerste cordon bleu maak je met cornflakes
Bekijk het recept

Dinsdag – Bloemkoolpizza

Natuurlijk ontbreekt er in dit weekmenu de groente niet, Ik ben gek op pizza, maar eigenlijk past dat niet zo goed in mijn koolhydraatarme eetstijl. Deze bloemkoolpizza’s zijn net zo lekker en een stuk gezonder. En met kip!!

Bloemkoolpizza met pullen chicken

Bloemkoolpizza met pulled chicken en pittige tomatensaus

Een variant op de bloemkoolpizza met pulled chicken en een pittige tomatensaus
Bekijk het recept

Woensdag – Gebakken witlof met kip

Ik had echt zo’n zin om weer eens witlof te eten. Niet iedereen houdt er van omdat het bitter is, maar met de juiste toevoegingen en na het weg snijden van de stronk is dit zo’n heerlijke groente.

Gebakken Witlof met mosterd

gebakken witlof met kip in salie mosterd roomsaus

Bekijk het recept

Donderdag – Caesar salade

Kip in een salade is altijd goed, maar in een caesar salade is het natuurlijk een klassiek gegeven. De combinatie van de frisse salade met de kip en de andere overheerlijke ingrediënten smaakt eigenlijk op elk moment van de dag. Nou ja misschien niet als ontbijt, haha.

Caesar salad

Caesar salade

De klassieker onder de klassieke salades is zonder twijfel de caesar salad!
Bekijk het recept

Vrijdag – Springrolls met gerookte kip

Dit recept vind ik er altijd zo ingenieus uit zien. De kunstig gerolde rolletjes en dan die lekkere inhoud. Ik heb ze in het echt nog nooit gemaakt, omdat ik dan denk dat ik dat niet kan. Maar…. dit is zo’n makkelijk recept, dat moet ik ook kunnen maken, dus vandaag is dat de uitdaging. En ze hoeven niet gefrituurd, maar gaan lekker makkelijk in de oven.

20110113 MG 60481

Springrolls met gerookte kip uit de oven

Bekijk het recept

Zaterdag – Griekse kippenpaté

Paté zelf maken is ook zoiets waar je niet zo snel aan denkt. Maar al zoekende op de site van Simone’s kitchen kwam ik dit recept tegen en het leek mij leuk om dat te maken voor de zaterdag. Alhoewel, maken is vandaag en dan morgen opeten, want de kip moet wel 8 uur marineren. Maar hoe lekker om er dan een versgebakken stokbroodje en wat griekse salade bij te maken. Kali Orexi!

Griekse kippenpate

Griekse kippenpate

Bekijk het recept

Zondag – Chicken en Waffles

Normaal bakken we in het weekend een lekker zoet gerecht, maar tijdens mijn zoektocht naar lekkere kiprecepten kwam ik deze wafels tegen. En eigenlijk lijken mij deze zo lekker dat ik uit de normale modus ben gestapt en jullie deze aanbeveel voor deze zondag.

Chicken and waffles

Chicken and waffles

Dit recept maakt ongeveer 10-12 wafels
Bekijk het recept

Delen is fijn!