Weekmenu week 14 – 2023
De komende week ga ik me maar vast richten op het Paasmenu. Want jullie weten vast wel dat het komend weekend Pasen is. Vieren jullie het uitgebreid? Of is het gewoon een extra dag weekend en ga je er fijn op uit? Ik heb nog geen vastomlijnde plannen, maar lekker eten is altijd een goed idee. Vandaar deze week extra lekkere recepten, die je ook voor het Paasdiner kunt gebruiken.
Maandag – Eiermuffins
Zeg je Pasen, dan zeg je eieren. Vandaag eieren in muffins. Als je koolhydraatarm eet, is dit een prima lunch, maar je kunt ze ook maken voor bij de brunch. Deze zijn vegetarisch, maar in feite kun je er alles indoen wat je lekker vindt. Leef je maar uit!
Egg McMuffin
Dinsdag – Aardappelsalade met worst
Een aardappelsalade is altijd een heerlijk gerecht voor bij de Paasbrunch. En ook hiermee kun je je fantasie op los laten. Maar deze versie met worst en ananas is heel bijzonder. Ananas is eigenlijk het enige fruit wat ik lekker vind in mijn eten, dus ik durf het aan.
Aardappelsalade met worst
Woensdag – Knoflookboontjes
Deze knoflookboontjes zijn niet alleen lekker bij een diner, maar ook heerlijk op een doordeweekse dag. Met eventueel gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of vis. Snel klaar en gezond!
Donderdag – Pittige noedels met kip
Vandaag een makkelijke dag. Noedels zijn eigenlijk altijd goed. En met verse ingrediënten erbij en voldoende groente heb je zo weer een heerlijke maaltijd. Ogen dicht terwijl je eet en je bent zo in Azië…
Pittige noedels met kip en pindasaus
Vrijdag – Groene Broccolirisotto
Dit is geen echte risotto, maar door de structuur lijkt het er wel op. En dan mag je best risotto heten vind ik. Ik ben gek op risotto met allerlei verschillende groente er in. Maar ik wil liever niet teveel koolhydraten eten, dus deze groente versie bevalt mij heel erg goed. Ik mis de risottorijst dus niet.
Groene risotto met kip en broccoli
Zaterdag – Zalmtaartje
In het kader van meer vis eten, deze zaterdag een heerlijk bladerdeegtaartje met zalm. Je kunt deze ook bij je brunch gebruiken, maar wie zegt dat je jezelf vanavond niet mag verwennen met een heerlijk gerechtje.
Snel bladerdeeg zalmtaartje
Zondag – Eton mess met lemon curd
Ik kan er niks aan doen dat ik gekozen heb voor dit nagerecht. Ook al is het een “puinhoop” in een glas, ik verzeker je dat je je vingers er bij op eet. Bedank me later! En hele fijne Paasdagen.