De allerlekkerste kip cordon bleu maak je natuurlijk gewoon makkelijk zelf thuis met dit snelle recept.

Kip cordon bleu

Kip cordon bleu

Nadat ik een paar weken geleden die heerlijke halloumi frietjes maakte met een jasje van cornflakes, zat ik met een enorme doos cornflakes. Waarom verkopen ze dat trouwens niet in een wat kleinere verpakking? Ik zit nu met een gezinsverpakking dus ik gok dat er de komende tijd nog wel wat andere cornflake dingen voorbij komen. Haha… Maar goed deze kip cordon bleu leek me het ideale recept om die cornflakes weer van stal te halen.

Kip cordon bleu

Oranjehoen kippetje

Als je kijkt naar de foto hierboven van de kipfilets dan zie je al dat de kleur net wat meer oranje is dan een gewone (meestal vrij bleke) kipfilet. De reden daarvoor is dat de kippen van Oranjehoen goed voer krijgen. Veel groente (wortels, pompoen en meer) en geen soja rommel. Dus dat zie je terug in het vlees en in de kleur van de eieren. Die is trouwens ‘out-of-this-world’ oranje. Bizar gewoon. Als je dat vergelijkt met sommige bleke eidooiers dan weet je niet wat je ziet. Anyway, ik wilde dus een kip cordon bleu maken met deze kipfilets.

Kip cordon bleu

Cornflakes crushen

Nu kun je de cornflakes natuurlijk ook vervangen voor panko. Dat is absoluut een goede optie. Ik zou persoonlijk niet zo snel gewoon paneermeel nemen, omdat ik wel hou van dat extra knapperige maar het is niet onmogelijk om daar een goede kip cordon bleu mee te maken.

Om eerst de kipfilets voor te bereiden begin je met ze iets open snijden of als dat niet gaat goed plat te slaan. Doe dit met een vleeshamer of als je die niet hebt kun je ook een deegroller gebruiken. Ik leg een stuk plastic folie op een plank. Daarop komt de kipfilet en daarop weer een stuk folie. Gesandwiched tussen die twee stukken plastic klop ik de kipfilet tot het stuk wat groter is geworden en platter.

Sla het niet helemaal tot moes trouwens. Rustig kloppen. Net hard genoeg tot de kipfilets wat platter worden. Je wilt ze zo groot mogelijk zodat het straks makkelijk is op te rollen.

Besmeer met mosterd

Besmeer nu de binnenkant van de kipfilet met een flinke el pittige mosterd. Strooi nog wat peper en zout erbij en dan komt als eerste de plak ham erop. Gevolgd door een plak kaas. Welke kaas je hiervoor gebruikt is aan jou. Ik heb hier gewoon belegen gebruikt maar ga volgende keer zeker voor wat oudere kaas. Ten eerste omdat die wat minder snel smelt en ten tweede omdat ik van oude kaas hou.

Rol dan de kipfilet zo straks mogelijk op. Je kunt ze nu vastzetten met twee cocktailprikkers of je kunt slagerstouw gebruiken. Gebruik je prikkers voor je kip cordon bleu let dan wel goed op dat je ze ook weer verwijderd voor serveren! Wat je niet wilt is dat iemand in een prikker bijt.

Het nadeel van slagerstouw is dat een gedeelte van het korstje er ook afgetrokken wordt als je het touw losmaakt. Dat is de reden dat ik de voorkeur geef aan de cocktail prikkers.

Bak ze nu stevig aan in een koekenpan terwijl je de oven voorverwarmt op 180ĖšC. Bak ze af in de oven zodra ze mooi goudbruin zijn. Dat zorgt ervoor dat alles goed gaar is.

Kip cordon bleu
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Kip cordon bleu

De allerlekkerste cordon bleu maak je met cornflakes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken beenham
  • 4 plakken kaas naar keus
  • 1 el pittige mosterd
  • 75 gr cornflakes of panko
  • 2 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden

Instructies

  • Maak de kipfilets platter door ze doormidden te snijden terwijl je het nog wel aan elkaar laat zitten en dan open te klappen. Je hebt nu een plattere kipfilet. Leg deze tussen twee stukken folie in en sla dit met een deegroller nog wat platter.
  • Besmeer de kip nu aan de binnenkant met de mosterd en bestrooi met peper en zout. Leg als eerste de ham op de kip en daarna de kaas. Rol dit nu stevig op tot een rolletje en zet vast met slagerstouw of een cocktailprikker. Herhaal dit voor de andere filets.
  • Crush de cornflakes met je handen tot een wat fijner kruim. Klop de eieren los en doop elk rolletje eerst in het ei en rol dan door de cornflakes heen.
  • Bak in wat kokosolie tot de kip gaar en goudbruin is. Het is handig om de kip af te bakken in de oven. Daarvoor zet je de oven op 180ĖšC en je laat de kip in ongeveer 10 minuten volledig garen.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: Beenham, kaas, kipfilet

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 544kcal, Koolhydraten: 18g, Eiwit: 65g, Vet: 22g, Verzadigd vet: 9g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g, Transvet: 0.04g, Cholesterol: 272mg, Natrium: 987mg, Kalium: 1021mg, Vezels: 1g, Suiker: 2g, Vitamine A: 826IU, Vitamine C: 7mg, Calcium: 247mg, Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!