Nou maak ik al ruim een jaar elke week het weekmenu voor jullie en toch ontdek ik steeds nog nieuwe recepten in de databank. Simone vindt dan meestal de foto’s niet meer zo mooi, maar aan de smaak van het recept doet dat niks af. Ik weet trouwens niet hoe het met jullie zit, maar mijn creaties zien er ook niet altijd net zo uit als op de foto. Maar dat is dan ook het oog van de meesteres.

weekmenu week 24-2023

Maandag – Kikkererwten salade met geroosterde paprika

Voor vandaag heb ik mooi weer besteld, dus als ik van mijn werk kom, wil ik zeker nog een stuk gaan wandelen en op mijn balkon in de zon zxitten. Dat klinkt als een druk programma, dus het eten moet snel klaar zijn. Deze salade is klaar in 5 minuten, dus ik denk dat we daar allemaal gelukkig van worden. Vooral ook omdat hij heel erg lekker is!

Kikkererwtensalade met gerookte paprika | simoneskitchen.nl

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika, feta en bacon

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Pasta ovenschotel met aubergine en gehakt

Deze pasta ovenschotel kan ook maar zo restjes ovenschotel heten. Ik gooi er namelijk meestal groenten in die ik over had, omdat ik wellicht een ander recept wilde maken en er iets anders tussendoor kwam. Het lekkerste is toch de kaaskorst, hahaha, daar kan je nooit genoeg van hebben.

Pasta ovenschotel met gehakt

Pasta ovenschotel met gehakt en aubergine

Heerlijke en makkelijke pasta ovenschotel met gehakt, aubergine, courgette en lekker veel kaas
Bekijk het recept >>

Woensdag – Heldere paddenstoelensoep

Zin in soep? Dan zit je goed met deze heldere paddenstoelensoep. Heerlijk van smaak en vrolijk door de zoete aardappel. Vegetarisch, maar je kunt altijd nog iets van vlees toevoegen. Runderreepjes bijvoorbeeld, of kip.

Paddenstoelensoep met zoete aardappel

Heldere paddenstoelensoep met zoete aardappel

Een lekkere vegetarische paddenstoelensoep
Bekijk het recept >>

Donderdag – Gnocchi met prei en blauwe kaas

Prei en blauwe kaas, welke dan ook, is altijd een goede combinatie! Prima met aardappel en pasta, en dus ook met gnocchi wat eigenlijk allebei is: pasta van een aardappeldeeg. Snap je het nog? Gelukkig is de smaak het belangrijkste en lekker.

Gnocchi met prei en blauwe kaas

Gnocchi met prei en blauwe kaas

Een lekker gerecht voor een snelle doordeweekse maaltijd! De hoeveelheid is geschikt voor 2-4 personen afhankelijk van of je grote eters hebt of niet.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Supersnelle surf en turf

Nog niet zo heel lang geleden, had ik nog nooit van surf en turf gehoord. En toen ik het hoorde, vond ik het in eerste instantie maar een rare combinatie. Ik wist niet dat het zo lekker kon zijn. En nu kun je ook nog heel snel aan tafel schuiven , met deze variatie.

Surf en turf dudestyle | simoneskitchen.nl

Surf en Turf van pangasiusfilet en ham

Een super eenvoudige en super lekkere vis en vlees combo uit de oven met een krokant kaaskorstje erop.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Griekse kipsalade

Mijn grootste hobby is toch wel op vakantie gaan, haha, van wie niet, hoor ik je denken. En een van mijn favoriete bestemmingen is Griekenland. Het is alweer een tijdje geleden dat ik er was, en gelukkig staat er voor oktober een weekje in de planning. Ik kan mij nu al verheugen op het heerlijke Griekse eten. Hou jij ook van de Griekse keuken??

Griekse kipsalade met bloemkoolrijst

Griekse kipsalade met bloemkoolrijst & tzatziki

2 personen | 20 minuten
Bekijk het recept >>

Zondag – Appelpizza

Ik ben gek op pizza, maar mijn darmen vinden het eigenlijk een overdosis aan koolhydraten. Toen ik tijdens het zoeken naar recepten deze pizza tegen kwam leek het mij leuk om deze variatie in het weekend te maken. Eigenlijk is het gewoon een lekker gebakje, maar je kunt het ook als dessert serveren.

Appelpizza

APPELPIZZA

Na het maken van de paleopizza special leek me dat een zoete pizza eigenlijk ook wel leuk zou zijn. En voila, de appelpizza!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!