Surf en turf dudestyle | simoneskitchen.nl

Surfen is toch wel het ultieme tijdverdrijf voor dudes. Op bier drinken na, dan he?
Lekker onder de Australische zon of in de wind van Hawai met zo’n surfboard een beetje stoer doen in de branding. Daar kan geen valschermspringcursus tegenop, hoor.

Ik krijg gewoon al trek wanneer ik eraan denk om zo’n dag aan het strand te vertoeven en een beetje in de zee te ravotten. Maar hoe krijgen die gasten het nu voor elkaar om zoveel inspanning te verrichten, zoveel trek (bijna honger, zeg maar) te ontwikkelen en dan toch zo een strak lichaam te houden?
Ik ben er inmiddels achter… Ze eten gewoon amper wat lekkers.

Toegegeven, ik heb nooit echt heel hard mijn best gedaan om te surfen, maar dat had een reden.
En, om de boel toch nog even te verduidelijken: surfen is echt veel stoerder dan parachutespringen.
Want je weet maar nooit wanneer je een beetje staat te balanceren op de ‘perfect wave’ of er onder die golf niet een grote, witte haai op de loer ligt.

20160502-MH2A9803Ook ik heb de real life soap Jaws gezien en dat was voor mij een reden om niet te gaan surfen. En iedereen die zegt dat Jaws een speelfilm was, die heeft nog nooit gesnorkeld en een keer naar beneden gekeken in zo’n diep, donkerblauw gat. Brrr.. Zelfs voor dudes is dat een tenenkrommend moment (het is trouwens erg oncomfortabel om je tenen te krommen met flippers aan).

Vroeger liep ik nog wel als een heuse surfdude op het strand te flaneren met mijn sixpack. Ok, ik had dat sixpack dan wel gewoon op mijn schouder; zes van die heerlijke ijskoude biertjes in een mooi rood of groen blikken jasje gestoken.

En als ik dan werd aangesproken door zo’n surfdude in de trant van: “He gast, je kan hier toch niet rondlopen met zo een lijf?”
Dan vertelde ik dat ik van nature een pragmatische vent ben en zo snel mogelijk mijn sixpack heb ingeruild voor een beertender.
Ik wees dan tevreden op de mooie rondingen van mijn door bier gevormde buik.

Op die momenten keek ik die langharige gasten aan (die voor mij nog het meeste weg hadden van Thor de Dondergod, maar dan met een surfplank in hun handen in plaats van een stenen hamer) en zei vrolijk: “Krijgen jullie nou nooit trek van al dat gesurf en rondwandelen?”

Dat was voor hen vaak het moment om even in te storten en met vocht omrande ogen bekenden ze dan dat ze echt verrekten van de honger.
Maar dat ze konden niet meer eten dan een salade, want anders zou het perfecte lichaam direct verraden dat er koolhydraten, of nog erger, vetten!, waren geconsumeerd.
De broodjes boven de bikinilijn zouden dan langzaam veranderen in meergranen focaccia’s en dat konden de surfdudes natuurlijk niet hebben.

Pangasius filet met een krokant korstje | simoneskitchen.nl

Dude die ik ben, kon ik dit natuurlijk niet over mijn kant laten gaan, want een dude zien huilen kan ik niet.
Ik gooide een arm om de schouder van onze huilende surfboy en zei hem dat ik wel wat lekkers én lichts voor hem zou maken.
Een surf en turf, maar dan helemaal ingericht op het dieet van iemand die tijdens de warme maanden zijn perfecte lichaam te pas en te onpas wil tonen. En, in een handomdraai gemaakt.
Tjonge, wat heeft die dude gesmuld van mijn surf en turf van pangasiusfilet en ham.
Hij vond het wel een beetje pittig en heeft dus ook de helft van mijn sixpack erbij opgedronken. Wat een dude!

Surf en turf dudestyle | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Surf en Turf van pangasiusfilet en ham

Een super eenvoudige en super lekkere vis en vlees combo uit de oven met een krokant kaaskorstje erop.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pangasiusfilets
  • 4 plakjes yorkham in dunne reepjes gesneden
  • 1 middelgroot ui fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 4 el crème fraiche
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • 100 gr geraspte kaas 1 zakje
  • 20 gr bloem
  • Grof gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Fruit de gesnipperde ui met de knoflook even kort in een koekenpan. Wanneer de ui glazig is, haal je deze van het vuur. Doe de ui en knoflook samen met de crème fraiche in een bakje en roer even door. Doe dan de paprikapoeder en mosterd erbij en roer nog even goed door.
  • Wanneer de pangasiusfilets erg vochtig zijn dep je ze even droog met wat keukenpapier. Strooi de bloem met de zwarte peper op een bord en haal de filets even goed door dit mengsel.
  • Leg wat bakpapier op een ovenplaat en leg de pangasius hierop. Schep op iedere filet flink wat van de crème fraiche saus en sprenkel hier de reepjes ham overheen. Bestrooi de filets vervolgens royaal met de geraspte kaas (de reepjes ham moeten zo goed mogelijk met kaas bedekt zijn).
  • Zet de filets voor een minuut of 10 in de oven tot ze gaar zijn. Draai dan de ovenstand naar grillen en laat de kaas in een minuut of vijf nog even krokant worden.
  • Serveer de bescheiden surf en turf met een eenvoudige salade of bij pasta. Lekker!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!