Dudefood3

Na een kleine radiostilte is het weer tijd voor een verhaaltje van de Dude.
Jullie hebben even niks van me gehoord en daar was een goede reden voor; we waren namelijk met vakantie.
Naar Italië. En wat hebben we het lekker gehad!
Dit jaar zijn we naar Umbrië geweest en net als in alle andere streken van Italië, kun je ook hier geweldig eten.
Ik ben gewoon weer een kilo of zes aangekomen door iedere dag lekker te lunchen met salumi (het voorafje van vleeswaren en brood), pasta’s en natuurlijk mooie stukken vlees en vis.

Geweldig land voor de smaakpapillen, maar iets minder goed voor een strak lijf.
Dus sprak de Misses bij thuiskomst die beruchte woorden die geen enkele Dude wil horen. Die ene zin die van een mooi,  vol en kleurrijk leven in één klap een vlak en grijs bestaan kan maken. Die zin die door de Duivel zelf moet zijn verzonnen. Die zin… “Schat, en nu gaan we lekker afvallen.”

Dudefood1

Wanneer deze woorden in ons huis gesproken worden, moet ik altijd een traantje wegpinken. Want dit betekent dat ik weer op moet letten met wat ik wel en niet ga eten.
Gelukkig, koos de Misses voor het dieet van de Caveman. Het whole 30 eetprogramma.
Het dieet voor de Holenman heb ik al een keer eerder moeten ondergaan. Lees hier maar hoe ik dit de eerste keer heb opgelost.
Maar voor nu betekent dit: geen suiker, gluten, zuivel en natuurlijk geen alcohol. Maar wel groente en Vlees en Vis.

En dat in combinatie met het mooie, zonnige weer, betekent natuurlijk lekker veel Barbecueën (zonder een biertje erbij, snif).
Hoogste tijd dus voor een eenvoudige surf en turf van de grill.
Deze uit Amerika overgewaaide land- en zeeschotel maak ik voor nu van een mooie pork chop (duur woord voor een dikke varkenskarbonade met bot er nog aan) en een lekker moot zalm.
En omdat ik net terug ben van vakantie, zit ik een beetje in de luie modus en heb dus geen zin om zelf marinades in elkaar te gaan zetten voor mijn stukjes vlees op de BBQ.

Dudefood2

Dus pakte ik uit de kast een blikje Old Bay seasoning voor de zalm en een lekkere marinade van Stubbs voor de pork chop.
Een tijdje geleden had al eens eens dat traditioneel ogende, gel blikje gekocht en wist toen eigenlijk niet goed wat het was.
Nou, het is een soort kruidenzout en ik ben erachter dat je dit bijna overal op kunt gebruiken. Natuurlijk op kip, vlees of vis.
Maar zelfs over gebakken aardappelen of frietjes is het gewoon lekker.

Helaas was  ik vergeten waar ik het blikje had gekocht en ik ontdekte dat het in Nederland nog steeds niet op iedere hoek van de straat te krijgen is.
Inmiddels heb ik een website ontdekt waar ze Old Bay verkopen en ik zag dat die nog veel meer Amerikaans getinte producten (bijvoorbeeld de Stubbs marinade) aanbieden.

Maar goed, ik was in een spreekwoordelijke poep en een scheet klaar in de keuken en na een paar uur marineren, lagen surf & turf samen met wat groene asperges lekker te grillen op het barbecue rooster.
En zeg nu eerlijk: wanneer je dit soort lekkers moet eten voor je dieet, voelt het toch ook niet als een straf?
Hoewel? Ik miste mijn biertje bij mijn buitenhuiselijke grill taferelen toch ook wel, hoor.

20170613 W6A0011
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Surf en Turf van zalm en varken

Het bekende land- en zee gerecht met wat andere ingrediënten. Lekker, snel en makkelijk te maken
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

 • 1 Pork chop ± 3 cm dik met bot er nog aan
 • 200 gr zalmfilet met de huid er nog aan
 • 1 el old Bay Original seasoning
 • 4 el Stubbs beef marinade maakt niet suit dat je er varken in marineert. Hij is gewoon lekker
 • 200 gr groen asperges

Instructies

 • Stop de pork chop met de marinade in een plastic zak, knoop dicht en hussel flink door elkaar. Leg minimaal een uur in de koelkast (hoe langer hoe beter, natuurlijk)
 • Wanneer het stukje varken gemarineerd is, zet je de barbecue aan en laat deze lekker heet worden. Smeer ondertussen de zalm (aan de blote kant, dus niet op de huidkant) in met het kruidenzout
 • Blancheer de asperges even twee minuten in kokend water en laat vervolgens goed uitlekken
 • Breng al dit lekkers naar je barbecue en grill/bak de spulletjes dan totdat ze gaar zijn
 • Tip1: varkensvlees moet echt goed gaar zijn, dus schroei hem anders eerst even snel dicht op hoge hitte en leg hem dan op ‘indirect’ vuur zodat hij kan doorgaren zonder te verbranden.
 • Tip2: de zalm op de huidkant bakken tot de bovenkant lichtroze begint te worden, dan even snel omdraaien en dertig seconden op de ‘blote’ kant roosteren. Wanneer je bang bent dat de zalm uit elkaar valt op het rooster, leg er dan even een stukje aluminiumfolie onder

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!