Ik vind het op het moment lastig om een weekmenu samen te stellen. Niet zo zeer vanwege tijd en zo, maar meer omdat ik het toch gevarieerd wil doen en ik in de zomer periode eigenlijk van salade naar salade leef. Gelukkig staan er zoveel recepten op de site, dat ik denk dat het me toch weer gelukt is 🙂

weekmenu week 31-2023

Maandag – Gado gado

De vraag is nu eigenlijk; is gado gado een salade? Ik vind van niet, want de groenten worden geblancheerd en de pindasaus is natuurlijk ook warm. Voor de rest heeft het wel het gemak van een salade, omdat alles in een bowl geserveerd wordt. Maar het belangrijkste feit is dat het heel erg lekker is en een gezonde start voor deze week.

gado gado bowl | simoneskitchen.nl

Gado gado bowl met amandel satesaus

Bekijk het recept

Dinsdag – Gnocchi met tuinbonen

Ik “vergeet” soms hoe makkelijk gnocchi eigenlijk is voor een doordeweekse dag. Het is in twee minuten gekookt en je kunt er bij serveren wat je maar wil. En de zomer is echt het tuinbonen seizoen, dus leuk om dit in dit recept te proberen.

Gnocchi met tuinkers

Gnocchi met tuinbonen

Bekijk het recept

Woensdag – Kikkererwtensalade met feta

Deze salade is echt een heerlijke voedzame salade. Waarschijnlijk laat ik de mango weg, want “geen fan van fruit in mijn eten”, maar aan de andere kant is het in deze salade ook wel een lekkere toevoeging. het is in ieder geval makkelijk en smakelijk.

Kikkererwten salade met feta

Kikkererwtensalade met feta

Bekijk het recept

Donderdag – Thaise kip

Nu ik een zittend beroep heb ten op zichte van het staande dat ik hiervoor had, maakt wel dat ik ook nog beter op mijn voeding moet letten, want het is veel lastiger om voldoende beweging te krijgen. Deze lekkere Thaise kip heeft naast de kip een overdosis aan groente en smaak. Wat wil je nog meer?

Thaise basilicum kip | simoneskitchen.nl

Thaise kip met basilicum

Een lekker makkelijk gerecht met geroerbakte kip, courgettenoedels en basilicum
Bekijk het recept

Vrijdag – Trapani Rigatoni

Oké er zit niet zo heel veel vis in, maar deze rigatoni is wel het visgerecht van deze week. Niet iedereen is liefhebber van ansjovis, maar het geeft dit gerecht wel een heerlijke bite. En ook genoeg groente voor de vitamientjes, dus een heerlijk recept voor de vrijdag.

trapani rigatoni

Trapani rigatoni

Een heerlijke pasta schotel
Bekijk het recept

Zaterdag – Vegetarische lasagne

Veel mensen houden de maandag voor een vegetarisch gerecht, maar ik vind het altijd het leukste als je een “pasta” gerecht eet, waar geen deegwaren inzitten, maar je wel het gevoel geeft dat je aan een schaal comfortfood zit. Boordevol groenten en toch lekker eten.

Vegetarische lasagna | simoneskitchen.nl

Vegetarische lasagna

Een heerlijke vegetarische lasagne die vol zit met groente
Bekijk het recept

Zondag – Zomerse fruitsalade

Fruit in mijn eten heeft niet altijd mijn voorkeur. Fruit eten doe ik sowieso slecht, want ik vind het schoonmaken er van altijd zo’n gedoe. Maar deze fruitsalade is natuurlijk een gezond feestje op je bord. Eventueel extra feestelijk en lekker maken met een toef slagroom en je hebt een heerlijk nagerecht.

Fruitsalade

Fruitsalade

Deze lekkere zomerse fruitsalade kun je makkelijk aanpassen naar het fruit van het seizoen!
Bekijk het recept

Delen is fijn!