Simone's Kitchen

Trapani Rigatoni en Jamie Magazine 25jr.. Win mooie prijzen!

trapani rigatoni by Jamie oliver | simoneskitchen.nl

De eerste keer dat ik Jamie op TV zag is echt alweer heel lang geleden. Hij was nog jong, ik was nog jong.. Haha… En ik vond het maar een rare spring in het veld, die wel heel erg druk een programma aan het presenteren was. Maar gaandeweg kreeg ik steeds meer bewondering voor Jamie, zijn manier van werken, zijn tomeloze energie, zijn passie voor gezonde voeding en zijn recepten. En inmiddels ben ik al jaren groot fan van Jamie. Ik heb nagenoeg al zijn boeken (er zijn er een paar ‘verdwenen’ die moet ik nog opnieuw aanschaffen, dat zijn de hele oude Naked chef boeken. Geen idee waar die zijn gebleven!), we hebben Jamie’s Italian op DVD, ik heb dit jaar meegedaan aan Jamie’s Food Revolution Day (voor de tweede keer) en er staat hier regelmatig een Jamie recept op het menu.

Jamie 25 jaar | simoneskitchen.nl

En inmiddels bestaat Jamie Magazine alweer 25 nummers lang…. Wordt ik nou gewoon oud of gaat de tijd zo vreselijk hard? 😉 Hoe dan ook, ik heb een aantal wel heel speciale prijzen die ik onder jullie mag verloten! Met dank aan de uitgever van Jamie Magazine natuurlijk want de prijzen liegen er niet om. Wat kun je winnen?

 1. Maar liefst 3 x een jaarabonnement op Jamie Magazine
 2. 1 x alle 25 nummers van Jamie Magazine
 3. 5 x een DVD box van Jamie in 30minuten

Het 25e nummer van Jamie Magazine is sowieso een feestje om naar te kijken. Het staat vol met zomerse heerlijkheden, een kijkje achter de schermen bij het team van het magazine en nog veel veel meer. Het jubileumnummer ligt nu in de winkel.

Jamie in 30 minuten | simoneskitchen.nl

Zijn dat prijzen of zijn dat prijzen? Ik dacht ik deel hier dan ook meteen een van mijn favoriete Jamie recepten. Eigenlijk is het ondoenlijk om een keuze te maken want ik heb veel favorieten. Zo is daar de overheerlijke limoncello trifle, de heerlijke garnalen curry en dan nog al die recepten die hier niet online staan… Maar dit is een lekker makkelijk en heerlijk pasta gerecht. Eentje uit het 30 minuten boek ook nog eens.

20110321-03581

Maar jullie willen natuurlijk eerst weten wat je moet doen om mee te dingen naar deze fantastische prijzen… Dus… hier komen de regels! En de regels zijn simpel….

DEADLINE donderdag 7 AUGUSTUS 2014

 1. Laat hieronder in een comment weten wat jou favoriete Jamie dish is!
 2. Maak (optioneel) een foto van je favoriete Jamie recept en deel deze via instagram, twitter of facebook met hashtag #simoneskitchen #jamiemagazinenl. Deel deze post via jouw social media.
 3. Het maken van de foto is optioneel maar wel leuk als je hem hier ook deelt via de link hieronder.
 4. Alle inzendingen komen hieronder te staan en uit de inzendingen zullen we de winnaars loten (hiervoor gebruik ik een plugin) Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Jamie 25 jaar | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Trapani rigatoni door Jamie Oliver

Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 500 gr gedroogde rigatoni
 • 40 gr parmezaanse kaas
 • 100 gr hele blanke amandelen
 • 2 teentjes knoflook
 • 1-2 verse rode chili pepers onze supermarkt had geen rode pepers meer, dus ik gebruikte de gepureerde uit een tube. Niet ideaal maar het werkte wel!
 • 2 flinke bosjes basilicum
 • 4 ansjovis filets in olie
 • 450 gr kers tomaatjes liefst rood en geel door elkaar als je die kunt vinden

Instructies

 • Doe de kaas (in stukjes) met de amandelen, knoflook en de chili peper (als je hele chili's gebruikt, verwijder dan uiteraard het steeltje. Wil je het extra heet, laat dan de zaadjes in de pepers zitten, vind je dat niks, haal het er dan uit) in de keukenmachine en draai tot een puree.
 • Terwijl de motor draait voeg je 1,5 bos van de basilicum toe, de ansjovis en ongeveer 2/3 van de kerstomaatjes. Meng tot alles een puree is en voeg twee flinke scheuten olijfolie toe. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig. Zet aan de kant voor later.
 • Snij de resterende tomaatjes in half of in kwarten en zet apart. In de tussentijd had je je rigatoni kunnen koken dus kijk of die gaar zijn. Laat ze uitlekken en hou een beetje van de kookvloeistof achter. Doe de pasta terug in de hete pan en meng alles met de chili puree en roer het goed door. Als het te droog is kun je er een beetje kook vocht door roeren.
 • Voor serveren doe je alles in een grote schaal, schud het om en voeg de resterende cherry tomaatjes en basilicum blaadjes toe.
Auteur: Jamie Oliver

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

22 comments

 1. Mijn favoriete Jamie gerecht is spaghetti alla puttanesca. Ik zag het een paar maanden geleden op tv en het zag er zo lekker uit, dat ik het recept online heb opgezocht. Ik eet het sinds die tijd iedere week wel een keer.

 2. Leuke actie! Mijn favoriete recept is deze overheerlijke lasagne
  http://www.jamieoliver.com/nl/recipes/beef-recipes/simple-baked-lasagne
  Echt comfort food in de herfst & winter, goed glas rode wijn erbij, openhaard aan en genieten!

 3. Ik maak al jaren voor vrienden de rustieke Tortillasoep uit Jamie’s Amerika. En telkens krijg ik er weer complimenten over. Dit is mijn absolute favoriet, maar er zijn heel veel recepten van Jamie die ik graag kook.

 4. Ik heb zelf het kookboek ‘Jamie in 15 minuten’ en daar vind ik de Aziatische vis met noedels heel erg lekker van! Alle smaken in je mond, wauw!
  Het recept verscheen ook een keer in de Allerhande:
  http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R861100/aziatische-vis-met-noedels-en-groenten

  Nog nooit gelukt in 15 minuten trouwens 😉 Maar dat geeft niet.

 5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Jamie geweldig vind vooral zijn optredens op tv (Italië) maar zijn recepten bevatten vaak zoveel ingrediënten dat de moed me in de schoenen zakt en ik er vaak niet aan begin. Ik heb wel veel van zijn boeken maar maak er eigenlijk nooit iets uit maar ik heb uiteraard wel een favoriet nl. chili con carne van Jamie, echt een heeeeeeeel oud recept wat ik ooit eens van internet gehaald heb en die persoon had het weer van de BBC. Een heerlijk gerecht voor in de winter en nu ik geen vlees meer eet maak ik het met tofugehakt en dat is ook prima te eten. Helaas geen foto want hier in de Provence is het geen weer voor chili ……..

 6. Dat zijn ook mijn favo Jamie recepten, en ik was er bij toen je dat de eerste keer maakte!!!! 🙂

 7. geweldige prijzen inderdaad! 🙂 🙂
  Mijn favo Jami gerechten? De zalm in krantenpapier s natuurlijk de ultieme ‘kookwekkertruc’ maar misschien niet echt een ‘recept’…..
  Dan is het denk ik een tie tussen de garnalencurry (oh my goodness!) en de indian ‘street salad’ die jaren geleden ooit eens in een delicious stond. Eens kijken of ik nog wat foto’s kan opsnorren!
  En anders gewoon een heel goed excuus om ze heel snel nog eens te maken 🙂

 8. Ik ben vegetarier, maar ook dan ben je bij Jamie aan het juiste adres! Ik neem voiraf graag zijn cougette-brood-soep en daarna graag de pasta met tomaten – lekker Italiaans, ben ik ook dol op en ’t is allebei na ’n lange werkdag makkelijk en redelijk snel te bereiden. Daar hou ik van, simpele, voedzame gerechten met een bite, maar wel vegetarisch dan!!! Smullen 🙂

 9. Absolute favoriet is de kipsalade van Jamie. Ik ben het recept een keer tegengekomen op jamieoliver.com en nu staat hij regelmatig op het menu! En dan het liefst met als toetje de limoncello- tiramisu……

 10. De zeevruchtenpaella is mijn absolute favoriet!

 11. Ik heb nog geen ervaring met recepten van Jamie en kan daardoor onmogelijk een favoriet benoemen. Uiteraard wil ik daar graag verandering in brengen. Hopelijk maak ik toch nog kans op deze fijne prijs.

 12. Het is en blijft the old time favorite, uit zijn eertse kookboek, pagina 97, elk jaar als er verse boontjes van koude grond zijn maak ik “In braadslee gebakken zalm met olijven, sperziebonen, ansjovis en tomaat”. Al vele malen gasten voorgeschoteld en iedereen vindt het verrukkelijk, wat het ook is. Vandaag ook gemaakt. Ziie voor foto twitter.

 13. Wow, wat een leuke actie Simone!! Ben echt een Jamie fan. Zijn gerechten staan voor puur en eerlijk eten. Het is inderdaad lastig een keuze te maken, maar het eerste gerecht wat in me op kwam zijn de hamburgers (sliders) uit Jamie’s Amerika. Daar kan ik geen genoeg van krijgen!

 14. Whoohoo! Gelukt! Was even prutsen op iPhone, maar het is gelukt! Ik ben dol op Jamie. Meer dan jij! Hahaha 😉
  De Bombay aardappelen met feta zijn een van de vele favorieten. Maar er zijn veel meer recepten! Door Jamie heb ik jRen geleden pasta leren maken. Daar ben ik hem echt dankbaar voor. Zoveel lekkerder is je lasagne dan.
  Alleen het vele gebruik van citroen kan Lisa niet zo waarderen dat laat ik er dan maar uit. Smaakt evengoed.

 15. oh wat moeilijk kiezen! Omdat mijn vriend het gerecht zo lekker maakt kies ik toch voor de veggie curry met gegrilde bloemkool, kerrie kikkererwt en nog veel meer. Lekker met yoghurt erbij! Helaas geen foto meer maar ik ga kijken of ik nog een (andere foto) uit het archief kan vinden. Sowieso ben ik fan van alle recepten uit het boek Jamies reizen!

 16. Leuke actie en inderdaad moeilijk kiezen! Jamie’s recepten en boeken zijn gebruik ik graag ter inspiratie en zorgen altijd voor gerechten met veel smaak en creativiteit. Zoals ik ook twitterde, is het vaak quick & easy maar ook erg smakelijk! Als favoriet heb ik de ‘Spaghetti con gamberetti e rucola’ gekozen. Heerlijk gerecht en staat zo op tafel. Dit recept komt overigens uit Jamie’s Italie. Ik zal een foto uploaden!

 17. Wat ik erg fijn vind aan Jamie is zijn variatie in de keuken. Van het echte koken tot bakken, zoet, hartig, verschillende keukens en lekker recept met de Jamie twist. Als ‘thuisbakker’ ben ik ook dol op hartig, helemaal als onderdeel van de lunch of diner. De geitenkaas taart met zongedroogde tomaten die Jamie op zijn website heeft staan is hier al vaak gemaakt. Een regelrechte hit!

 18. Oh zon leuke actie en er zijn zoveel gerechten van Jamie de we lekker vinden want Jamies recepten zijn ook altijd een succes bij de kinderen. Maar ik ga nu voor de citroenpudding, ik haal het recept uit happy days met the naked chef maar het staat ook op zijn website. http://www.jamieoliver.com/nl/recipes/fruit-recipes/lovely-lemon-curdy-pud. De pudding wordt lekker citroenig, krokant en heerlijk romig. Bovendien is het bij bezoek ook altijd een succes en je kan het makkelijk voorbereiden. En dan die mooie laagjes onderin wit, daarna licht geel, vervolgens iets donkerder geel en bovenop een krokant laagje. Yummie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.