trapani rigatoni by Jamie oliver | simoneskitchen.nl

De eerste keer dat ik Jamie op TV zag is echt alweer heel lang geleden. Hij was nog jong, ik was nog jong.. Haha… En ik vond het maar een rare spring in het veld, die wel heel erg druk een programma aan het presenteren was. Maar gaandeweg kreeg ik steeds meer bewondering voor Jamie, zijn manier van werken, zijn tomeloze energie, zijn passie voor gezonde voeding en zijn recepten. En inmiddels ben ik al jaren groot fan van Jamie. Ik heb nagenoeg al zijn boeken (er zijn er een paar ‘verdwenen’ die moet ik nog opnieuw aanschaffen, dat zijn de hele oude Naked chef boeken. Geen idee waar die zijn gebleven!), we hebben Jamie’s Italian op DVD, ik heb dit jaar meegedaan aan Jamie’s Food Revolution Day (voor de tweede keer) en er staat hier regelmatig een Jamie recept op het menu.

Jamie 25 jaar | simoneskitchen.nl

En inmiddels bestaat Jamie Magazine alweer 25 nummers lang…. Wordt ik nou gewoon oud of gaat de tijd zo vreselijk hard? 😉 Hoe dan ook, ik heb een aantal wel heel speciale prijzen die ik onder jullie mag verloten! Met dank aan de uitgever van Jamie Magazine natuurlijk want de prijzen liegen er niet om. Wat kun je winnen?

 1. Maar liefst 3 x een jaarabonnement op Jamie Magazine
 2. 1 x alle 25 nummers van Jamie Magazine
 3. 5 x een DVD box van Jamie in 30minuten

Het 25e nummer van Jamie Magazine is sowieso een feestje om naar te kijken. Het staat vol met zomerse heerlijkheden, een kijkje achter de schermen bij het team van het magazine en nog veel veel meer. Het jubileumnummer ligt nu in de winkel.

Jamie in 30 minuten | simoneskitchen.nl

Zijn dat prijzen of zijn dat prijzen? Ik dacht ik deel hier dan ook meteen een van mijn favoriete Jamie recepten. Eigenlijk is het ondoenlijk om een keuze te maken want ik heb veel favorieten. Zo is daar de overheerlijke limoncello trifle, de heerlijke garnalen curry en dan nog al die recepten die hier niet online staan… Maar dit is een lekker makkelijk en heerlijk pasta gerecht. Eentje uit het 30 minuten boek ook nog eens.

20110321-03581

Maar jullie willen natuurlijk eerst weten wat je moet doen om mee te dingen naar deze fantastische prijzen… Dus… hier komen de regels! En de regels zijn simpel….

DEADLINE donderdag 7 AUGUSTUS 2014

 1. Laat hieronder in een comment weten wat jou favoriete Jamie dish is!
 2. Maak (optioneel) een foto van je favoriete Jamie recept en deel deze via instagram, twitter of facebook met hashtag #simoneskitchen #jamiemagazinenl. Deel deze post via jouw social media.
 3. Het maken van de foto is optioneel maar wel leuk als je hem hier ook deelt via de link hieronder.
 4. Alle inzendingen komen hieronder te staan en uit de inzendingen zullen we de winnaars loten (hiervoor gebruik ik een plugin) Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Jamie 25 jaar | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Trapani rigatoni door Jamie Oliver

Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 500 gr gedroogde rigatoni
 • 40 gr parmezaanse kaas
 • 100 gr hele blanke amandelen
 • 2 teentjes knoflook
 • 1-2 verse rode chili pepers onze supermarkt had geen rode pepers meer, dus ik gebruikte de gepureerde uit een tube. Niet ideaal maar het werkte wel!
 • 2 flinke bosjes basilicum
 • 4 ansjovis filets in olie
 • 450 gr kers tomaatjes liefst rood en geel door elkaar als je die kunt vinden

Instructies

 • Doe de kaas (in stukjes) met de amandelen, knoflook en de chili peper (als je hele chili's gebruikt, verwijder dan uiteraard het steeltje. Wil je het extra heet, laat dan de zaadjes in de pepers zitten, vind je dat niks, haal het er dan uit) in de keukenmachine en draai tot een puree.
 • Terwijl de motor draait voeg je 1,5 bos van de basilicum toe, de ansjovis en ongeveer 2/3 van de kerstomaatjes. Meng tot alles een puree is en voeg twee flinke scheuten olijfolie toe. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig. Zet aan de kant voor later.
 • Snij de resterende tomaatjes in half of in kwarten en zet apart. In de tussentijd had je je rigatoni kunnen koken dus kijk of die gaar zijn. Laat ze uitlekken en hou een beetje van de kookvloeistof achter. Doe de pasta terug in de hete pan en meng alles met de chili puree en roer het goed door. Als het te droog is kun je er een beetje kook vocht door roeren.
 • Voor serveren doe je alles in een grote schaal, schud het om en voeg de resterende cherry tomaatjes en basilicum blaadjes toe.
Auteur: Jamie Oliver

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!