Weekmenu week 34-2023
Ik heb weer een paar heerlijke recepten uitgezicht voor deze week. Ik ben mij er langzaam van bewust dat ik misschien wel in een verkeerd land leef, want weer heb ik onbewust recepten uitgekozen met een Aziatische smaak. Voor mij geen AGVtje, maar mijn voorkeur gaat uit naar gerechten met meer smaak en vooral lekker pittig. Ik hoop maar dat het jullie ook zal smaken deze week.
Maandag – Green Goddess salade
Deze salade was vooral een hype op tiktok en dat snap ik wel. Zoveel gemak en smaak in een recept, dat moet je een keer proberen. En behalve deze vegetarische variant kun je het als je wil ook aanvullen met bijvoorbeeld kip of uitgebakken spekjes. Hij blijft lekker.
Green goddess salade
Dinsdag – Kippensoep
Toen ik vorige week door een heftige verkoudheid was geveld, kwam mijn buurvrouw heel lief met een pannetje kippensoep. Want dat zou zo gezond zijn. Geen idee waar dit verhaal vandaan komt, maar het was wel heel lekker dat ik niet hoefde te koken en toch een lekkere maaltijd naar binnen kreeg. Deze versie vond ik op de site en die moet ik zelf ook eens gaan proberen.
Woensdag – Kip cashew uit de slowcooker
Net als de airfryer is de slowcooker zo’n apparaat wat je veels te weinig gebruikt. Terwijl er hele lekkere gerechten uit kunnen komen. Neem nou deze kip cashew. Oké, het is even wat snijwerk, maar daarna doet het apparaat de rest van het werk en kun je daarna heerlijk eten.
Slowcooker kip cashew
Donderdag – Geroosterde venkel met kabeljauw
Vanavond dus iets minder lang in de keuken, maar wel een aparte fish en chips combinatie op je bord. Venkel eet ik meestal rauw in een salade of in de risotto, maar ik was benieuwd hoe het zou smaken als je het zou roosteren. Kabeljauw met een kleine oosterse twist en geen aardappelen, maar zoete aardappel, wat geen aardappel is maar groente. Snap je het nog?
Vrijdag – Curry kipspiesjes
Ik hou van de recepten van Donna Hay, vooral omdat ze lekkere combinaties maakt met niet al teveel ingrediënten. Alhoewel er hier aardig wat op het lijstje staan. Het meeste heb je wel in huis gok ik. En zo kun je na een werkdag snel aan tafel met een heerlijke kipgerecht.
Curry kipspiesjes met quinoa
Zaterdag – Bibimbap
Als we het dan over een lijst ingrediënten hebben, dan is dat er zo een. Laat je er niet van weerhouden, want dit is zo lekker. Ik was erbij toen we het in de studio gingen maken en ik wil het echt nog een keer eten, want mmmm, zo lekker…
Zondag – Pruimencake
De zomer is echt pruimentijd. Niet alleen op tv, oh nee dat is komkommertijd. Maar vooral in de winkels. Bij mijn ouders stond vroeger een kroosjesboom en die is helaas ter ziele gegaan. Kroosjes zijn kleine pruimpjes, maar heel lekker. Ik heb ze nog nooit in een winkel zien liggen trouwens. Gewone pruimen in overvloed nu, dus lekker een pruimencake bakken!