Ik heb weer een paar heerlijke recepten uitgezicht voor deze week. Ik ben mij er langzaam van bewust dat ik misschien wel in een verkeerd land leef, want weer heb ik onbewust recepten uitgekozen met een Aziatische smaak. Voor mij geen AGVtje, maar mijn voorkeur gaat uit naar gerechten met meer smaak en vooral lekker pittig. Ik hoop maar dat het jullie ook zal smaken deze week.

Maandag – Green Goddess salade

Deze salade was vooral een hype op tiktok en dat snap ik wel. Zoveel gemak en smaak in een recept, dat moet je een keer proberen. En behalve deze vegetarische variant kun je het als je wil ook aanvullen met bijvoorbeeld kip of uitgebakken spekjes. Hij blijft lekker.

Green goddess salade

Green goddess salade

De green goddess salade oftewel de groene godinnen salade is bedacht door Gwyneth Paltrow maar is ook eigenlijk heel erg eenvoudig
Bekijk het recept

Dinsdag – Kippensoep

Toen ik vorige week door een heftige verkoudheid was geveld, kwam mijn buurvrouw heel lief met een pannetje kippensoep. Want dat zou zo gezond zijn. Geen idee waar dit verhaal vandaan komt, maar het was wel heel lekker dat ik niet hoefde te koken en toch een lekkere maaltijd naar binnen kreeg. Deze versie vond ik op de site en die moet ik zelf ook eens gaan proberen.

Pho kippensoep

Kippensoep – Aziatische stijl

Een heerlijke kippensoep met Aziatische smaken
Bekijk het recept

Woensdag – Kip cashew uit de slowcooker

Net als de airfryer is de slowcooker zo’n apparaat wat je veels te weinig gebruikt. Terwijl er hele lekkere gerechten uit kunnen komen. Neem nou deze kip cashew. Oké, het is even wat snijwerk, maar daarna doet het apparaat de rest van het werk en kun je daarna heerlijk eten.

Kip cashew uit de slowcooker

Slowcooker kip cashew

Heerlijk gerecht uit de slowcooker! het is bovendien glutenvrij, lactosevrij en paleo

Donderdag – Geroosterde venkel met kabeljauw

Vanavond dus iets minder lang in de keuken, maar wel een aparte fish en chips combinatie op je bord. Venkel eet ik meestal rauw in een salade of in de risotto, maar ik was benieuwd hoe het zou smaken als je het zou roosteren. Kabeljauw met een kleine oosterse twist en geen aardappelen, maar zoete aardappel, wat geen aardappel is maar groente. Snap je het nog?

Geroosterde venkel met kabeljauw

GEROOSTERDE VENKEL MET KABELJAUW EN ZOETE AARDAPPEL

Bekijk het recept

Vrijdag – Curry kipspiesjes

Ik hou van de recepten van Donna Hay, vooral omdat ze lekkere combinaties maakt met niet al teveel ingrediënten. Alhoewel er hier aardig wat op het lijstje staan. Het meeste heb je wel in huis gok ik. En zo kun je na een werkdag snel aan tafel met een heerlijke kipgerecht.

Thaise groene curry kipspiesjet met quinoa | simoneskitchen.nl

Curry kipspiesjes met quinoa

Heerlijke kipspiesjes naar een recept van Donna Hay
Bekijk het recept

Zaterdag – Bibimbap

Als we het dan over een lijst ingrediënten hebben, dan is dat er zo een. Laat je er niet van weerhouden, want dit is zo lekker. Ik was erbij toen we het in de studio gingen maken en ik wil het echt nog een keer eten, want mmmm, zo lekker…

Bibimbap

Bibimbap

Bibimbap oftewel de Koreaanse pokebowl is zo lekker! En echt anders.
Bekijk het recept

Zondag – Pruimencake

De zomer is echt pruimentijd. Niet alleen op tv, oh nee dat is komkommertijd. Maar vooral in de winkels. Bij mijn ouders stond vroeger een kroosjesboom en die is helaas ter ziele gegaan. Kroosjes zijn kleine pruimpjes, maar heel lekker. Ik heb ze nog nooit in een winkel zien liggen trouwens. Gewone pruimen in overvloed nu, dus lekker een pruimencake bakken!

Pruimencake

Pruimencake met pistache

Een heerlijke pruimencake die je kunt maken met pistache of met amandelmeel
Bekijk het recept

Delen is fijn!