Kip-ananasschotel
Kip ananasschotel
Fruit in je eten; het is niet voor iedereen weggelegd. Een vriendin van me vind het afschuwelijk. Maar ik hou ervan. Als ik erover nadenk doe ik best vaak fruit door mijn eten. Mijn favoriete pokebowl heeft standaard mango erin, in salades doe ik vaak iets van fruit en ook dit is weer een lekkere schotel met kip en ananas.
Deze kip-ananasschotel kost je ook niet heel veel tijd om te maken. Het aparte van dit gerecht is de saus waarin je het gerecht gaart. Dat is op basis van nog meer ananas en geeft het een Aziatisch tintje. Ik vind de kip-ananasschotel vervolgens altijd erg lekker met iets eenvoudigs als bloemkoolrijst of gewone rijst en verse koriander.
Je kunt bovendien makkelijk variëren met de groentes die je erin gebruikt. Hier wortel en sugarsnaps, maar je kunt er natuurlijk allerlei andere groentes in verwerken.
Zoet-zure ananaskip
Ingrediënten
Saus
- 300 gr ananas van de hele ananas
- 60 ml appelciderazijn
- 60 ml coconut aminos
- 1 el sesamolie
- ¼ tl gember
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
Instructies
- Maak eerst de saus door alle ingredienten hiervoor in een blender te doen. Of gebruik een staafmixer. Draai tot een gladde saus.
- Verhit nu een ruime pan of wok met wat olie. Bestrooi de kipfilets met peper en zout of kipkruiden naar wens. Bak de kipfilets gaar en goudbruin.
- Kook ondertussen in een pan de wortels en de sugarsnaps voor 5 minuutjes. Giet af en laat uitlekken.
- Voeg de courgette aan de kip toe en de rest van de groenten. Laat dit even garen en voeg dan de verse ananasstukjes en de saus toe.
- Laat het geheel rustig pruttelen tot de saus iets indikt.
- Serveer met bloemkoolrijst en verse koriander
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hoeft er helemaal geen kruiden op de kip, ook geen zout en peper?
He Monique,
Ah stom, jawel hoor. Kruiden naar wens. Dus zout en peper of andere kipkruiden naar wens. Zal het even aanpassen in het recept