Kip ananas

Kip ananasschotel

Fruit in je eten; het is niet voor iedereen weggelegd. Een vriendin van me vind het afschuwelijk. Maar ik hou ervan. Als ik erover nadenk doe ik best vaak fruit door mijn eten. Mijn favoriete pokebowl heeft standaard mango erin, in salades doe ik vaak iets van fruit en ook dit is weer een lekkere schotel met kip en ananas.

Deze kip-ananasschotel kost je ook niet heel veel tijd om te maken. Het aparte van dit gerecht is de saus waarin je het gerecht gaart. Dat is op basis van nog meer ananas en geeft het een Aziatisch tintje. Ik vind de kip-ananasschotel vervolgens altijd erg lekker met iets eenvoudigs als bloemkoolrijst of gewone rijst en verse koriander.

Je kunt bovendien makkelijk variƫren met de groentes die je erin gebruikt. Hier wortel en sugarsnaps, maar je kunt er natuurlijk allerlei andere groentes in verwerken.

Kip ananas

Zoet-zure ananaskip

5 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een lekker makkelijk gerecht met ananas en kip
clock
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 kipfilets in blokjes
  • peper en zout
  • 1 courgette in stukjes
  • 150 gr wortels in stukjes
  • 200 gr sugarsnaps in stukjes
  • 1 verse ananas schoongemaakt, in blokjes
  • Om te serveren: bloemkoolrijst en verse koriander

Saus

  • 300 gr ananas van de hele ananas
  • 60 ml appelciderazijn
  • 60 ml coconut aminos
  • 1 el sesamolie
  • Ā¼ tl gember
  • 1 tl chilivlokken
  • Peper en zout

  • Maak eerst de saus door alle ingredienten hiervoor in een blender te doen. Of gebruik een staafmixer. Draai tot een gladde saus.
  • Verhit nu een ruime pan of wok met wat olie. Bestrooi de kipfilets met peper en zout of kipkruiden naar wens. Bak de kipfilets gaar en goudbruin.
  • Kook ondertussen in een pan de wortels en de sugarsnaps voor 5 minuutjes. Giet af en laat uitlekken.
  • Voeg de courgette aan de kip toe en de rest van de groenten. Laat dit even garen en voeg dan de verse ananasstukjes en de saus toe.
  • Laat het geheel rustig pruttelen tot de saus iets indikt.
  • Serveer met bloemkoolrijst en verse koriander

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 504kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 52g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 145mg | Natrium: 645mg | Kalium: 1534mg | Vezels: 7g | Suiker: 35g | Vitamine A: 7297IU | Vitamine C: 188mg | Calcium: 95mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.