Weekmenu week 29-2023
Misschien ben je nu lekker op vakantie, want daar is het in de meeste gevallen wel de juiste tijd voor. Maar misschien ben je ook wel gewoon aan het werk en wacht je tot je in het naseizoen op reis mag. Gegeten moet er sowieso, dus ik heb hier weer een weekmenu vol lekkere recepten bij elkaar gezocht.
Maandag – Klassieke aardappelsalade
Het lekkerste van een aardappelsalade is dat je hem zo fijn kunt aanpassen aan je eigen smaak. Ik trek meestal de koelkast open en gooi er in wat mij lekker lijkt en het ruimt ook meteen weer op. Ben je vandaag Toos Inspiratieloos, dan hou je je aan dit recept en eet je alsnog lekker.
Klassieke aardappelsalade met kappertjes en rode ui
Dinsdag – Pittige noedels met kip
Ik hou altijd wel van pittig eten, maar op de een of andere manier, eet ik met warm zomers weer nog liever pittiger, dan anders. Is daar een verklaring voor? Deze pittige noedels doen dan prima aan de behoefte.
Pittige noedels met kip en pindasaus
Woensdag – Garnalen curry
Een lekkere curry is altijd een goed idee. Meestal kom je dan uit op kip, maar ik ontdekte deze curry van Jamie met garnalen. In het kader van we gaan meer vis en schaaldieren eten, past dit recept er prima tussen. Denk daarbij de smaken van Azië en je weet dat je vanavond lekker eet.
Donderdag – Harissa en runderkebabs
Van Azië springen we over naar Marokko met de smaken van Noord Afrika. Het is een ander soort pittigheid vind ik altijd. En heel herkenbaar door het gebruik van komijn. En mocht het nou vandaag bbq weer zijn, dan ben je toch helemaal in je nopjes.
Vrijdag – Mac & Cheese
Mac & Cheese is in feite ook een Left-over gerecht. Want vanuit de basis kun je er daarnaast alles in doen waar je zin in hebt. Of wat er nog in je koelkast ligt van een ander recept. Wel onthouden wat je er in hebt gedaan als je het je visite voor zet, anders krijg je hetzelfde wat ik laatst had met een vriendin die bij mij kwam eten: Wil je die lekkere tonijnsalade maken die je de vorige keer had gemaakt? Ehm….. geen idee meer wat ik er in had gedaan. En zo gebeurt het ook vaak met pasta…..
Zaterdag – Tom Kha Gai
In Thailand kon ik dit wel elke dag eten. Daar smaakt deze soep nog lekkerder dan hier in Nederland. Maar als je de juiste smaken en ingrediënten bij elkaar doet kom je toch een heel eind. Bedenk de Thaise omgeving er dan maar bij, mijmerend met je ogen dicht.
Tom Kha Gai soep
Zondag – Kokos havermout
Om dan maar in stijl af te sluiten, vond ik ook nog een Aziatisch dessert. In plaats van het traditionele rijstdessert is hier een verse met havermout. Uiteraard wel met kokosmelk, want dat mag hierin niet ontbreken. Er staat dat het een ontbijt is, maar ik ben daar niet zo van, dus gebruik ik het als nagerecht.