Simone's Kitchen

Harissa en runderkebabs

Beef skewers

Kun je je nog herinneren dat ik je het recept liet zien voor het maken van harissa? Het is alweer een tijd geleden maar dat recept hoorde eigenlijk bij deze overheerlijke Marokkaans gekruide runder kebabs. Super op de BBQ natuurlijk maar daar is het dan net nog even iets te vroeg voor. In dat geval kun je de kebabs ook prima in de grilpan of losse tafelgril maken. Let wel even op als je net als ik de uien probeert gaar te grillen. Dat lukt dus niet… 😉


Het recept komt uit het boek Een maand in Marrakesh van Andy Harris.

Beef skewers

Runderkebabs
Ingredienten
Runderkebab
  • 300 gr biefstuk
  • 1 tl harissa
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 8 baby uitjes gepeld
  • 2 tomaten gehalveerd
  • 6 houten sate prikkers even in water geweekt
Instructies
  1. Snij je rundvlees in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe ze in een grote kom met harissa, gemalen komijn en olijfolie. Doe er ruim peper en zout op en meng alles goed door elkaar zodat de specerijen goed verdeeld zijn over het vlees. Dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast minimaal een uur marineren.
  2. Haal uit de koelkast en steek op de sateprikkers. Bereid de uien, tomaten en de biefstuk op een hete gril (medium vuur) tot gaar. Serveer met geroosterd (Turks) brood

 

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos