Harissa en runderkebabs
Runderkebabs met harissa
Kun je je nog herinneren dat ik je het recept liet zien voor het maken van harissa? Het is alweer een tijd geleden maar dat recept hoorde eigenlijk bij deze overheerlijke Marokkaans gekruide runderkebabs. Super op de BBQ natuurlijk maar daar is het dan net nog even iets te vroeg voor. In dat geval kun je de kebabs ook prima in de grilpan of losse tafelgril maken. Let wel even op als je net als ik de uien probeert gaar te grillen. Dat lukt dus niet… 😉
Het recept komt uit het boek Een maand in Marrakesh van Andy Harris.
Runderkebabs
Ingrediënten
Runderkebab
- 300 gr biefstuk
- 1 tl harissa
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el extra virgin olijfolie
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
- 8 baby uitjes gepeld
- 2 tomaten gehalveerd
- 6 houten sate prikkers even in water geweekt
Instructies
- Snij je rundvlees in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe ze in een grote kom met harissa, gemalen komijn en olijfolie. Doe er ruim peper en zout op en meng alles goed door elkaar zodat de specerijen goed verdeeld zijn over het vlees. Dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast minimaal een uur marineren.
- Haal uit de koelkast en steek op de sateprikkers. Volgens het oorspronkelijke recept moeten de uien ook gaar worden op de gril maar dat vond ik nogal tegenvallen. Snij ze dus kleiner als je ze mee wilt grillen in de pan.
- Ik serveer dit graag met een grote schaal geroosterde groente. Daar verwerk ik de uien in.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.